יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכונים טבעוניים מתכונים לט"ו בשבט תוספות

טנזיה – פירות יבשים מקורמלים

22 יוני 2012
(Visited 8,615 times, 1 visits today)
טנזיה - פירות יבשים מקורמלים

טנזיה - פירות יבשים מקורמלים

יש לי בעיה עם המתכון הזה, הוא נישנוש מדהים כל זמן ההכנה לא הפסקתי לטעום בקטנה פה ושם, באיזה שלב הייתי בטוחה שלא יהיה לי משהו להגיש, תקשיבו לי כיף לאכול את זה כמו שזה. זאת התוספת הכי טובה לאורז לבן, אם רוצים לשדרג את האורז הטנזיה מומלצת בחום, השילוב מדהים!

מרכיבים:

בצל בינוני
כוס וחצי פירות יבשים
(תמרים, צימוקים, חמוציות, משמשים)
שליש כוס אגוזי פקאן
2 כפות מקלות שקדים
קורט קינמון
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לחצות את הבצל ולפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לתבל עם מלח פלפל.

2. להוסיף את הפירות היבשים, תמרים, משמשים תאנים לחתוך לקוביות קטנות לפני, להקפיץ כשתי דקות להוסיף קינמון לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

3. לחצות את הפקאנים לחצי, לחמם מחבת לקלות את הפקאנים והשקדים עד הזהבה קלה (לא לזוז קורה מהר) ולהוסיף לפירות היבשים.

3. לפני ההגשה לפזר על אורז לבן.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, אפשר להכין יום מראש, המתכון מתאים לשתי כוסות אורז (לא מבושל)

טנזיה - פירות יבשים מקורמליםטנזיה - פירות יבשים מקורמליםטנזיה - פירות יבשים מקורמלים

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי היקרה, תודה על המתכונים הנפלאים. האם המתכון לא צריך מתיקות? ואם כן, מה תמליצי? תודה רבה וחג שמח.

אפשר לוותר על האגוזים והשקדים?אם כן האם צריך להוסיף משהוא במקום?

פקאנים טבעיים או מסוכרים?

בוקר טוב ניקי הטנזיה מוכנה וגם האורז הלבן מתלבטת מה אםשר להגיש ליד הפשרתי בשר טחון יש לך קישור לצרף לי למשהו מתאים?

מעלף! אין עלייך, כל מתכון בול!