יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לתשעה באב תוספות

תפוחי אדמה מוקרמים פרווה

28 ספטמבר 2015
(Visited 27,115 times, 3 visits today)
תפוחי אדמה מוקרמים פרווה

תפוחי אדמה מוקרמים פרווה

המתכון הזה הפתיע אותי בגדול לא חשבתי שיהיה כל כך מוצלח, לא להאמין תפוחי אדמה כאילו בשמנת אבל פרווה.
מתאים לכל ארוחה התפוחי האדמה האלה פשוט טעימים.
עכשיו אתם בטח חושבים איך קוקוס ותפוחי אדמה הולכים בעצם הולכים ביחד ? היה לי חשש מזה ואני חייבת לומר שהקוקוס מורגש בעדינות וזה טעים.
אף אחד לא האמין שזה פרווה ושאין כאן שמנת, איזה כיף של מתכון.
לכתוב כמה שזה קל ? לא צריך אני אשאיר לכם לקרוא את המתכון קל ושווה ביותר.

מרכיבים:

7 – 8 תפוחי אדמה
200 מ”ל קרם קוקוס
120 מ”ל מים (חצי כוס)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 200 מעלות.
  1. 2. לחתוך את התפוחי אדמה לפרוסות דקות, להרתיח סיר עם מים מומלחים, לבשל את תפוחי האדמה 5 – 6 דקות ולסנן.

3. לסדר את תפוחי האדמה בתבנית כמו רעפים.

4. לחמם מחבת להוסיף את הקרם קוקוס מים א. מרק ולתבל, לערבב עד שהכל אחיד.

5. לצקת את הקרם קוקוס על התפוחי אדמה באופן שווה, להכניס לתנור ולאפות כשעה.

כדאי לדעת ש…
למי שמתלבט בקשר לטעם, הקוקוס מורגש בצורה עדינה, תחליף נהדר לשמנת זה עושה את העבודה בצורה נהדרת.

תפוחי אדמה מוקרמים פרווה

תפוחי אדמה מוקרמים פרווה

גולשים מכינים וממליצים:

הדס : “אתמול עשיתי לאחותי שבע ברכות, כולם פשוט לא נרגעו לרגע ושאלו מזה המתכון הזה מה יש בפנים שמת חמאה?? מתכון מושלם אין דברים כאלה”

אודליה : “וואו!! אין מילים… אי אפשר להאמין כמה זה טעים!!! הילדים שלי רגישים לחלב ופעם ראשונה שטעמו תפוח אדמה מוקרם- התלהבו והתלקקו וביקשו עוד!!
הכל חוסל!! תודה לך ניקי היקרה”

לירז : “היי ניקי, הכנתי את המתכון (הוספתי גם בטטות) יצא ממש טעים, בקושי מרגישים טעם של קוקוס. לא האמינו שזה פרווה!! תודה על עוד מתכון מוצלח! (:”

חני : “אני רוצה לומר לך תודה רבה, יש לנו בעיה להשתמש במוצרי חלב בבית ותמיד קשה לנו כי אנחנו כל כך אוהבים חלבי…
התפוחי אדמה המוקרמים פרווה פשוט מאלפים, הילדים ואנחנו ליקקנו אצבעות מרוב שזה היה מוצלח, הוספתי אגוז מוסקט ושום וזה היה אליפות!!
הכי מדהים שזה לא חיקוי… זה מלכתחילה מנה מטריפה!”

הרשם
עדכן
58 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שבת שלום ניקי. לשם מה המחבת בסעיף 4 ? צריך להביא לרתיחה את המצרכים
שבמחבת ?

שלום ניקי,

תודה רבה על המתכון המדהים הזה!

רציתי לשאול, מה הם הכדורים האלו בתמונה ליד תפוחי האדמה?

הי
עשיתי את המתכון. יצא נפלא. תפוחי האדמה נימוחים ומלאי טעם. הוספתי לרביכה של קרם הקוקוס גם קצת שום כתוש ואגוז מוסקט. טעים מאד. תודה.

יש באתר תפוחי אדמה מוקרמים חלבי?

הכנתי את תפוחי האדמה המוקרמים. עשיתי כמות יותר גדולה אז השתמשתי ב400 מל קרם קוקוס (במצב מוצק) וכוס שתיה אחת, חממתי במחבת כמובן שזה הפך נוזלי מאוד ושפכתי על תפוחי האדמה (שחתכתי לרבעים) הכנסתי לתנור לשעה ורבע , תפו”א כבר היו ממש רכים ועדיין היו שם נוזלים. יתכן ושמתי יותר מידי מים? האם אמור להישאר רוטב? אם כן באיזה מצב צבירה? יצאו תפוחי אדמה טעימים אבל לא היתה עליהם שום שכבה מוקרמת…:(

הי ניקי..יש לי פחית עליה רשום נוזל קוקוס..זה בסדר או מידי נוזלי?

הכנתי כבר פעמיים. יצא מושלם פשוט. התחסל עד לליקוק התבנית. תודה ניקי!