יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

תבשיל קישואים ופטריות מהיר

23 יוני 2012
(Visited 8,171 times, 1 visits today)
תבשיל קישואים ופטריות מהיר

תבשיל קישואים ופטריות מהיר

אני מאוד אוהבת פטריות שמפיניון במיוחד את הקטנות, תמיד אפשר למצוא אותן בסופר, קל מאוד להשתמש בהן. אני מכינה איתן המון תבשילים מסוגים שונים, בכלל בזמן האחרון אני באטרף של פטריות.
עוד מתכון קליל שאני מכינה עם פטריות, אני נוהגת להגיש אותו עם חלה טרייה שסופגת יפה את כל הטעמים של התבשיל. אח”כ אני עוד מתפלאת למה אנשים מלאים מידי בשביל לאכול את שאר המנות שהכנתי.

מרכיבים:

בצל בינוני קצוץ
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
3 קישואים גדולים מגורדים
2 ביצים טרופות
כף פפריקה מתוקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

1. לטגן את הבצל עד שהוא שקוף, להוסיף את הפטריות ולהקפיץ כמה דקות, להוסיף את הקישואים ולטגן כמה דקות לתבל ולהוסיף את הביצים, לבשל עוד כמה דקות, שהירקות רכים ולבדוק טעמים.

תבשיל קישואים ופטריות מהיר

גולשים מכינים וממליצים:

הודיה : ” ניקי, תודה על מתכון טעים ופשוט כל כך!! טעים במיוחד!!!!”

שם : “המתכון הזה נהדר. הכנתי וחוסל עוד לפני שהספקתי לומר “מתכון מנצח חיפשת? כנס לבלוג של ניקי ב. ותראה איזה שף מדופלם יצאת!”, ואני מדברת מהר!”

שם : “יאמי! יצא ממש טעים!”

שם : “היי ניקי , רק לאמר שהכנתי את המתכון הזה לפני כמה ימים ויצא פשוט מושלם . כל כך נהניתי . טעמים מדויקים וכל כך בריא . לחלוטין נכנס למתכונים שאכין כל הזמן . את נהדרת !”

יעלי : “חוסל עוד לפני שבת…”

הרשם
עדכן
45 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מצטערת יצא ממש לא טעים ונזרק לפח

יצא ממש לא טעים ומר. לא כתוב במתכון לקלף את הקישואים- אני מניחה שהמרירות נובעת מכאן.
לא הבנתי על מה ההתלהבות

וואו…. פשוט מפתיע ומעולהאפילו הבת שלי שלא אוהבת קישואים לא הצליחה להפסיק לאכולצריך לשים הערת אזהרה בתחילת המתכון: סכנה ממכר

הי
האם ניתן להקפיא?

היי ניקי, נראה מעולה ובריא. מתלבטת אם להכין לארוחת ערב, מנסיונך ילדים מסכימים לאכול את זה?
את חושבת שמתאים להוסיף בטטה לתבשיל אולי שיהיה מתוק יותר לילדים?

לאיזה גודל לגרד את הקישואים? אפשר אולי לוותר על הגירוד?

מה יקרה אם אעשה פרוסות קישואים, ולא אשים ביצים?
אסור לקטנה שלי ביצים.