יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לסוכות תוספות

ארטישוק ירושלמי בתנור

23 יוני 2012
(Visited 55,729 times, 3 visits today)

ארטישוק ירושלמי בתנור

אני לא מכירה ירק יותר מכוער ממנו, לא נראה טוב, המון עבודה לקלף אותו ואחרי שכתבתי את כל הדברים האלה: רוצו לקנות אותו חבל לבזבז אפילו רגע העונה שלו מאוד קצרה הוא מופיע ונעלם. טעים בטירוף משדרג כל תבשיל ברמות. כמה קשה לחזור לתפוחי אדמה רגילים אחרי שטועמים ממנו.
נכון הוא מצריך קצת עבודה אבל הוא נהדר ותנצלו אותו כי הוא בא לביקור קצר ועוד מעט הוא יעלם.

מרכיבים:

קילו ארטישוק ירושלמי
1/3 כוס שמן זית
כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

לציפוי:
כפית גדושה פירורי לחם
חצי כפית פטרוזיליה יבשה

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

1. לקלף את הארטישוק  לשטוף טוב ולחתוך למקלות עבים.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את הארטישוק 5 דקות ולסנן.

3. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

4. לשים את הארטישוק בקערה יחד עם השמן והתיבול לערבב ולהעביר לתבנית.

5. להכניס לתנור ולאפות כ 25 דקות, לערבב פירורי לחם ופטרוזיליה, להזליף קצת שמן קנולה על הארטישוק ולפזר את הפירורים, להחזיר לתנור ולאפות עד שהכל רך בערך עוד 20 דקות.

ארטישוק ירושלמי מעדן - בטטה קסבייה

הרשם
עדכן
51 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
אחותי לא אוכלת גלוטן ועמילן האם יש משהו שאפשר להחליף בפירורי לחם? או שפשוט אוותר על המרכיב הזה?
תודה מראש

הי ניקי, אפשר להוסיף לזה עוד ירקות שורש?

בוקר טוב ניקי. האם ל- 10-12 סועדים הכמות מספיקה ? או להכפיל כמויות ?

יצא נהדר. תודה.
אבל. האם יש דרך שכל החלקים יהיו פחות או יותר עשויים באותה מידה? אצלי חלק יתרככו לגמרי וחלק היה עדיין די קשה. חתחתי לחלקים די אחידים.

הי ניקי!
תודה על המתכונים המעולים!
ניתן להמיר את פירורי הלחם בקמח מצה או שזה לא יצא אותו הדבר?

היי ניקי,
כמה מעלות להדליק את התנור?

ניקי, האם אפשרי עם ארטישוק ירושלמי קפוא של סנפרוסט?