קישואים ברוטב אדום
היו לי זוקיני במקרר עגבניות שנראו קצת פחות טוב ו 45 דקות להגיש תוספת לשולחן, משני אלה הייתי צריכה לארגן תוספת לארוחת צהריים ושיהיה מספיק רוטב והבונוס שהקישואים והעגבניות נחשבים דלי קלוריות.
לפעמים אני נופלת במלכודת של הפחמימות ואני פונה לתפוחי אדמה ואני שוכחת שיש אופציה נהדרת עם פחות קלוריות שטעימה לא פחות ואפילו יותר מתפוחי אדמה.
תוך 10 דקות סגרתי את המכסה הנמכתי את האש ונתתי לקסם לעשות את שלו, 30 דקות וארבעה אנשים ישבו לאכול ולא השאירו כלום בסיר ראו רק את התחתית ולא שכחו לבקש את המתכון.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
בצל גדול חתוך לקוביות
5 קישואים חתוכים למקלות קצרים / זוקיני
5 עגבניות
כפית מלאה רסק עגבניות
פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות
כף סילאן
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות לסנן ולקרר.
2. לחמם מחבת רחבה וגדולה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב להוסיף את הקישואים / זוקיני לטגן עם הבצל כ 5 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
3. לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות ולהוסיף לקישואים, להוסיף, פלפל חריף, מים, סילאן, רסק ותבלינים להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כ 40 דקות מידי פעם לערבב.
4. לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
גולשים מכינים וממליצים:
ליטל : וואוו אבל פשוט וואוו!! מעדן מלכים! הסילאן והסוכר מוסיפים בטירוף!
בלעדיהם זה רוטב עגבניות רגיל. גם הקליפה הופכת אותם ליציבים.
תוך כדי הבישול כבר נגמר..
אולגה : "תודה רבה כל מתכון שלך יוצא מדהים, הילד מלקק את האצבעות!"