יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

ירקות בתנור

23 יוני 2012
(Visited 5,273 times, 1 visits today)
ירקות בתנור

ירקות בתנור

אני אוהבת ירקות מכל הסוגים וכל המינים הם בכלל חברים טובים שלי אני תמיד דואגת שיהיו בבית וזמינים, לחתוך כמות גדולה של ירקות לתבל להכניס לתנור ולתת לזמן לעשות את שלו.
אני אוהבת להכניס במיוחד עגבניות שרי עם הירקות, המיץ של העגבניות נותן טעם מופלא לכל הירקות, כל הטעמים מתמזגים ביחד והירקות מקבלים טעם נהדר. אפילו כיף לנשנש מזה עוד לפני שזה מגיע לשולחן והכי חשוב אפשר לאכול הרבה זה פשוט טעים.

5 מנות

מרכיבים:

5 תפוחי אדמה פרוסים דק / פלחים
2 פלפלים גדולים
3 בצלים
20 עגבניות שרי
כוס מים
1/3 כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית  כורכום
כפית פטרוזיליה מיובשת (לא חובה)
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. לבשל את התפוחי אדמה 5 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחתוך את הפלפלים והבצל לרצועות, לערבב שמן זית ותבלינים לתבל את הירקות כולל התפוחי אדמה ולהעביר לתבנית להוסיף  כוס מים.

2. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות או עד שהתפוחי אדמה רכים.

ירקות בתנורירקות בתנור

הרשם
עדכן
99 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי יקרה אפשר להוסיף פטריות? לירקות בתנור?

היי ניקי
הכנתי את המתכון המעולה הזה ויש לי חזה עוף, מה את ממליצה לי לעשות איתו?
איזה מתכון

אפשר להכין מחמישי בבקר לשישי בלילה ושבת (ואז לחמם על פלטה?)

היי ניקי, שמתי 4 תפוחי אדמה גדולים פרוסים דק בתבנית עם התיבול המצוין ולקח להם כשעה וחצי להיות מוכנים. האם עשיתי משהו לא בסדר? הלכתי לפי ההוראות. יכול להיות שצריך לבשל אותם קודם? שמתי אותם בתבנית חד פעמית בגודל בסיסי
תודה מראש יצא טעים 🙂

הי ניקי,צהריים טובים!
צריכה את עצתך-זה כבר 55 דק בתנור והתפוחי אדמה עדיין קצת קשים. (עשיתי עם 3 תפוחי אדמה,גמבה אחת והוספתי 2 גזרים וקישוא אחד)..אולי הייתי צריכה להוסיף יותר מים?

שלום ניקי,
תודה לך על המתכונים המדהימים שלך ועל האתר,משתשמשת בו הרבה.
אם אני מוסיפה כנפיים איזה תיבול להוסיף להם?

באיזה שלב לצקת כוס מים? לפני שמכניסים לתנור?