מג’דרה קלת הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מג'דרה קלת הכנה

מג'דרה קלת הכנה

הולכים למסעדה מזרחית כולם מאוד אוהבים את הבשר ומחכים לו בקוצר רוח. אני לא מזמינה מנה עיקרית זה מיותר מבחינתי וגם אין לי מקום אחרי כל הסלטים והמג’דרה שמונחת באמצע השולחן מי צריך בשר בכלל הרי זה כל כך טעים ומשביע שכל דבר אחר מיותר.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
מעט שמן
כוס עדשים ירוקות
בצל גדול חתוך לקוביות
כפית כמון טחון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעתיים ולסנן. להרתיח מים להוסיף את העדשים ולבשל כחצי שעה, לסנן.

2. במחבת חמה לשים את השמן, להוסיף את האורז ולהקפיץ כמה פעמים שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ולתבל. להרתיח,להנמיך את האש  ללהבה נמוכה ולכסות, לבשל את האורז כ18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, להרים את המכסה ולערבב עם מזלג.

3. לטגן את הבצל על אש בינונית – נמוכה עד שהוא מזהיב, מידי פעם לערבב, להוסיף את התבלינים, העדשים ולערבב. לבשל כשתים שלוש דקות ולהוריד מהאש.

4. לערבב את האורז והעדשים, לעטר בפטרוזיליה קצוצה ולהגיש.

259482 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ריקי : “עשיתי שלב אחרי שלב יצא מעדן שאפילו הילד הבררן שלי אכל.”

שירלי : הי ניקי
הכנתי הערב את המנה לפי המתכון שלך, ויצא מצוין.
תודה רבה 🙂

רותם :  יוצא מצוין, תודה רבה. גם לימדת אותי איך מכינים אורז לא דביקי…
האתר שלך ממש מעולה- אוכל ביתי, פשוט וטעים מאוד!

עופרי : “אין על המג’דרה הזו. עושה אותה לפחות פעם בשבוע. טעימה ברמות.”

צליל : “הכנתי את המג’דרה, יופי של תוספת, טעימה וקלת הכנה!
תודה רבה!!”

נופר : “מתכון טעים בטירוף!!!
תודה לך ניקי על אתר מקסים!”


270
תגובות

  הרשם  
עדכן
אילנית

האם זה אורז בסמטי

ג'ני

היי ניקי,
אני טירונית בענייני עדשים ומג’דרה, אז כמה שאלות:
1. עם איזו כמות מים להשרות?
2. להשרות יותר משעתיים זה בעייתי? האם אפשרי להשרות במהלך כל הלילה?
3. בבישול של העדשים, לאיזו רמת רכות הן אמורות להגיע?
המון תודה!

הילה

היי ניקי.. במקום עדשים ירוקות אפשר לשים שחורות?

1 16 17 18