יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

מג’דרה קלת הכנה

23 יוני 2012
(Visited 84,255 times, 5 visits today)

מג'דרה קלת הכנה

אם יש דבר אני אוהבת לאכול זה עדשים ובמיוחד ירוקות יש משהו בטעם שאי אפשר לעמוד בפניו. אני מטגנת עדשים ובצל, אני יכולה לאכול קערה מלאה זה פשוט טעים והכי כיף שזה אפילו בריא.
אחד השילובים הכי טעימים זה אורז עם עדשים ובקיצור מג’דרה, אכלתי את זה פעם במסעדה ומאז אני לא מפסיקה לאכול את זה. אני מבטיחה מתכון פשוט קל טעים ובריא. מוזמנים להסתכל בסרטון יצא לי מג’דרה נהדרת.

4 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין / פרסי
3 כוסות מים
4 כפות שמן
כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל גדול
כפית כמון טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה ולסנן. להרתיח ליטר וקצת יותר מים להוסיף את העדשים לבשל כחצי שעה ולסנן, את הנוזלים לא לזרוק אלא לשמור בצד.

2. לחמם סיר עם 2 כפות שמןן להוסיף את האורז + 3 כוסות מהנוזלים ששמרנו בצד, במידה ואין מספיק להשלים עם מים ולתבל עם מלח פלפל, להרתיח לכסות להנמיך את האש ללהבה נמוכה לבשל את האורז כ 18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. הכנה עם אורז בסמטי: לשים 4 כוסות נוזלים, לבשל כ 30 דקות על אש נמוכה.

4. בינתיים כשהאורז מתבשל על האש אפשר להכין את העדשים, לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, מידי פעם לערבב, להוסיף את התבלינים והעדשים לטגן שתיים שלוש דקות ולהוריד מהאש.

5. לערבב את האורז והעדשים ולהנות מכל ביס טעים

Quick and Easy Majadara

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש במים ולא בנוזלים של  העדשים, אפשר להכין יום קודם.

מג'דרה קלת הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

ריקי : “עשיתי שלב אחרי שלב יצא מעדן שאפילו הילד הבררן שלי אכל.”

שירלי : הי ניקי
הכנתי הערב את המנה לפי המתכון שלך, ויצא מצוין.
תודה רבה 🙂

רותם :  יוצא מצוין, תודה רבה. גם לימדת אותי איך מכינים אורז לא דביקי…
האתר שלך ממש מעולה- אוכל ביתי, פשוט וטעים מאוד!

עופרי : “אין על המג’דרה הזו. עושה אותה לפחות פעם בשבוע. טעימה ברמות.”

צליל : “הכנתי את המג’דרה, יופי של תוספת, טעימה וקלת הכנה!
תודה רבה!!”

נופר : “מתכון טעים בטירוף!!!
תודה לך ניקי על אתר מקסים!”

הרשם
עדכן
326 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי יקרה. לא ברור לי איזה תבלינים לשים באורז, ובאיזה כמויות, ואיזה לערבב עם העדשים במחבת. תודה מראש

היי ניקי תודהאל המתכונים הטעימים ומיוחדים הכנתי את המג’דרה ויצא סוף הדרך

הי ניקי.
תודה רבה על מתכונים נפלאים.
מכינה עכשיו את המגדרה.
בטעות שפכתי את המים שבהם השריתי את העדשים…
זה יצא בסדר עם מים מהברז?
להוסיף משהו?

פעם ראשונה בחיים שאני מכינה מג’דרה יצא פצצה!!!

יש לי עדשים וגרגירי חומוס מונבטים, איך נכון להכין איתם ביחד? האם לבשל אותם?

היי ניקי,
כשאני מכינה אורז בסמטי, הוא תמיד יוצא מוכן אחרי 6 דקות (כך גם כתוב בהוראות ההכנה שלו). מה הסיבה שבמתכון הזה צריך לבשל אותו 30 דקות.? זה המון זמן לאורז..

שלום ניקי.זמן בישול האורז עם העדשים במקום מסוים כתבת 18 דקות ובמקום אחר כתבת 30 דקות. אשמח לדעת ה הכי נכון. תודה