מג’דרה קלת הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מג'דרה קלת הכנה

מג'דרה קלת הכנה

הולכים למסעדה מזרחית כולם מאוד אוהבים את הבשר ומחכים לו בקוצר רוח. אני לא מזמינה מנה עיקרית זה מיותר מבחינתי וגם אין לי מקום אחרי כל הסלטים והמג’דרה שמונחת באמצע השולחן מי צריך בשר בכלל הרי זה כל כך טעים ומשביע שכל דבר אחר מיותר.

מרכיבים:

2 כוסות אורז
3 כוסות מים
מעט שמן
כוס עדשים ירוקות
בצל גדול חתוך לקוביות
כפית כמון טחון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעתיים ולסנן. להרתיח מים להוסיף את העדשים ולבשל כחצי שעה, לסנן.

2. במחבת חמה לשים את השמן, להוסיף את האורז ולהקפיץ כמה פעמים שכל האורז יצופה בשמן. להוסיף את המים ולתבל. להרתיח,להנמיך את האש  ללהבה נמוכה ולכסות, לבשל את האורז כ18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, להרים את המכסה ולערבב עם מזלג.

3. לטגן את הבצל על אש בינונית – נמוכה עד שהוא מזהיב, מידי פעם לערבב, להוסיף את התבלינים, העדשים ולערבב. לבשל כשתים שלוש דקות ולהוריד מהאש.

4. לערבב את האורז והעדשים, לעטר בפטרוזיליה קצוצה ולהגיש.

291336 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

ריקי : “עשיתי שלב אחרי שלב יצא מעדן שאפילו הילד הבררן שלי אכל.”

שירלי : הי ניקי
הכנתי הערב את המנה לפי המתכון שלך, ויצא מצוין.
תודה רבה 🙂

רותם :  יוצא מצוין, תודה רבה. גם לימדת אותי איך מכינים אורז לא דביקי…
האתר שלך ממש מעולה- אוכל ביתי, פשוט וטעים מאוד!

עופרי : “אין על המג’דרה הזו. עושה אותה לפחות פעם בשבוע. טעימה ברמות.”

צליל : “הכנתי את המג’דרה, יופי של תוספת, טעימה וקלת הכנה!
תודה רבה!!”

נופר : “מתכון טעים בטירוף!!!
תודה לך ניקי על אתר מקסים!”

295
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעמה

היי ניקי!
איך המתכון ייצא עם עדשים כתומות?

שם

הי ניקי
מה את ממליצה לי להגיש עם המג’דרה(משהו בשרי)?

שם

אלכסנדרה (לא רשום) | 02.12.2011 – 20:44
הכנתי היום – יצא מעולה! תודה רבה על עוד מתכון טעים!

שם

אם עומרי (לא רשום) | 15.12.2011 – 09:51
חייבת להגיד לך שיש לך אתר מהמם פשוט אני מרבה להיכנס לאתרים כאלה אבל שלך כל כך נחמד..:-) המתכונים קלים ולא מסובכים…. היום אני הולכת להכין את האורז עם העדשים… רק שאלה קטנה לפני את התבלינים אני שמה עם הבצל והעדשים ?? ובאורז אני מבשלת לפני רגיל ואז מערבבת הכל ביחד?? תודה מראש

שם

אתי אופק (לא רשום) | 19.12.2011 – 21:27
פעם ראשונה שאני מכינה ויצא לי מ – ד-ה-י-ם !!!
אין כמוך ניקי , פשוט אין כמוך
הכל פשוט וקל להדיוטה כמוני (וחסרת זמן)
תבורכי ותמשיכי

שם

אנונימי (לא רשום) | 17.01.2012 – 01:46
את פשוט מדהימה!! כל מתכון שלך פשוט מושלם אני נהנית מאוד מהאתר שלך..
מזל שיש אותך ניקי!

שם

שלום ניקי,
את הבלוג שלך אני מכירה כבר כשלוש, אך לראונה אני כותבת תגובה. ראשית ברצוני לברך אותך על היצירתיות, המתכונים הנהדרים, הבהירות בה הם כתובים, המבחר האדיר והלב והנשמה שאת מכניסה בהם ובתגובות לכותבים.
כרגיל, מצאתי עוד מתכון נהדר ויצא מעולה. רק שאלה אחת- לגדול שלי יש בעיה כשהוא רואה בצל באורז. האם לדעתך ניתן לקצוץ אותו וכך לטגן או עדיף קוביות?
אודה לתשובתך,
אנה

1 2 3 19