מג’דרה קלת הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מג'דרה קלת הכנה

אם יש דבר אני אוהבת לאכול זה עדשים ובמיוחד ירוקות יש משהו בטעם שאי אפשר לעמוד בפניו. אני מטגנת עדשים ובצל, אני יכולה לאכול קערה מלאה זה פשוט טעים והכי כיף שזה אפילו בריא.
אחד השילובים הכי טעימים זה אורז עם עדשים ובקיצור מג’דרה, אכלתי את זה פעם במסעדה ומאז אני לא מפסיקה לאכול את זה. אני מבטיחה מתכון פשוט קל טעים ובריא. מוזמנים להסתכל בסרטון יצא לי מג’דרה נהדרת.

4 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין / פרסי
3 כוסות מים
4 כפות שמן
כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל גדול
כפית כמון טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה ולסנן. להרתיח ליטר וקצת יותר מים להוסיף את העדשים לבשל כחצי שעה ולסנן, את הנוזלים לא לזרוק אלא לשמור בצד.

2. לחמם סיר עם 2 כפות שמןן להוסיף את האורז + 3 כוסות מהנוזלים ששמרנו בצד, במידה ואין מספיק להשלים עם מים ולתבל עם מלח פלפל, להרתיח לכסות להנמיך את האש ללהבה נמוכה לבשל את האורז כ 18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. הכנה עם אורז בסמטי: לשים 4 כוסות נוזלים, לבשל כ 30 דקות על אש נמוכה.

4. בינתיים כשהאורז מתבשל על האש אפשר להכין את העדשים, לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, מידי פעם לערבב, להוסיף את התבלינים והעדשים לטגן שתיים שלוש דקות ולהוריד מהאש.

5. לערבב את האורז והעדשים ולהנות מכל ביס טעים

Quick and Easy Majadara

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש במים ולא בנוזלים של  העדשים, אפשר להכין יום קודם.

308923 צפיות 129 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מג'דרה קלת הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

ריקי : “עשיתי שלב אחרי שלב יצא מעדן שאפילו הילד הבררן שלי אכל.”

שירלי : הי ניקי
הכנתי הערב את המנה לפי המתכון שלך, ויצא מצוין.
תודה רבה 🙂

רותם :  יוצא מצוין, תודה רבה. גם לימדת אותי איך מכינים אורז לא דביקי…
האתר שלך ממש מעולה- אוכל ביתי, פשוט וטעים מאוד!

עופרי : “אין על המג’דרה הזו. עושה אותה לפחות פעם בשבוע. טעימה ברמות.”

צליל : “הכנתי את המג’דרה, יופי של תוספת, טעימה וקלת הכנה!
תודה רבה!!”

נופר : “מתכון טעים בטירוף!!!
תודה לך ניקי על אתר מקסים!”

320
תגובות

  הרשם  
עדכן
שגית

היי, בישלתי את העדשים ללא השריה.האם להאריך את זמן הבישול?
מדוע צריך להשרות?
תודה

דנידין

היי ניקי, מה שלומך?
כשמבשלים את ההעדשים עם הבצל לא צריך להוסיף מים?

שירה

האמת שהיתה לי רק כוס אורז אחת. אבל עדיין יצא מעולה!! ממליצה להוסיף עוד כמה בצלים זה משדרג ממש.

שני

תודה

שני

שאלה נוספת להבא, אפשר גם להשרות את העדשים יותר משעתיים (נגיד, לילה)? או שזה פוגם בהן.

שני

ניקי, אם לא משרים את העדשים מראש, כמה זמן יש לבשל אותם עד שמתרככים? סדר גודל. תודה!

טליה

הי ניקי, חג שמח!
האם אפשר להכין את המתכון עם אורז מלא? (כמובן שאת האורז אבשל עם יותר מים ויותר זמן)