מג’דרה קלת הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מג'דרה קלת הכנה

אם יש דבר אני אוהבת לאכול זה עדשים ובמיוחד ירוקות יש משהו בטעם שאי אפשר לעמוד בפניו. אני מטגנת עדשים ובצל, אני יכולה לאכול קערה מלאה זה פשוט טעים והכי כיף שזה אפילו בריא.
אחד השילובים הכי טעימים זה אורז עם עדשים ובקיצור מג’דרה, אכלתי את זה פעם במסעדה ומאז אני לא מפסיקה לאכול את זה. אני מבטיחה מתכון פשוט קל טעים ובריא. מוזמנים להסתכל בסרטון יצא לי מג’דרה נהדרת.

4 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין / פרסי
3 כוסות מים
4 כפות שמן
כוס עדשים ירוקות / שחורות
בצל גדול
כפית כמון טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה ולסנן. להרתיח ליטר וקצת יותר מים להוסיף את העדשים לבשל כחצי שעה ולסנן, את הנוזלים לא לזרוק אלא לשמור בצד.

2. לחמם סיר עם 2 כפות שמןן להוסיף את האורז + 3 כוסות מהנוזלים ששמרנו בצד, במידה ואין מספיק להשלים עם מים ולתבל עם מלח פלפל, להרתיח לכסות להנמיך את האש ללהבה נמוכה לבשל את האורז כ 18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. הכנה עם אורז בסמטי: לשים 4 כוסות נוזלים, לבשל כ 30 דקות על אש נמוכה.

4. בינתיים כשהאורז מתבשל על האש אפשר להכין את העדשים, לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, מידי פעם לערבב, להוסיף את התבלינים והעדשים לטגן שתיים שלוש דקות ולהוריד מהאש.

5. לערבב את האורז והעדשים ולהנות מכל ביס טעים

Quick and Easy Majadara

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש במים ולא בנוזלים של  העדשים, אפשר להכין יום קודם.

309427 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מג'דרה קלת הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

ריקי : “עשיתי שלב אחרי שלב יצא מעדן שאפילו הילד הבררן שלי אכל.”

שירלי : הי ניקי
הכנתי הערב את המנה לפי המתכון שלך, ויצא מצוין.
תודה רבה 🙂

רותם :  יוצא מצוין, תודה רבה. גם לימדת אותי איך מכינים אורז לא דביקי…
האתר שלך ממש מעולה- אוכל ביתי, פשוט וטעים מאוד!

עופרי : “אין על המג’דרה הזו. עושה אותה לפחות פעם בשבוע. טעימה ברמות.”

צליל : “הכנתי את המג’דרה, יופי של תוספת, טעימה וקלת הכנה!
תודה רבה!!”

נופר : “מתכון טעים בטירוף!!!
תודה לך ניקי על אתר מקסים!”

320
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל 58

שלום ניקי.זמן בישול האורז עם העדשים במקום מסוים כתבת 18 דקות ובמקום אחר כתבת 30 דקות. אשמח לדעת ה הכי נכון. תודה

כוכי

אמרת בסוף שיש שום . לא ראיתי שהוספת.

ריולה

בסיום המצגת הזכרת שום אבל אין שום במרכיבי המתכון…

תמי מונק

תודה ניקי על כל הרעיונות הטעימים והקלים שאת מזמנת לנו פה.
תודה על החידוש שאין צורך לטגן את האורז קודם ושאין צורך במים רותחים.תמיד אמרו לי להקפיד על זה ואצלך אני רואה שבלי זה יוצא מצויין.

לימור

היי ניקי יקרה, האם צריך לשטוף את האורז לפני?

איילת

אם השריתי את העדשים הרבה מאוד זמן ( בערך 12 שעות) זה מתקלקל או משהו?

טל

אפשר להכין גם אם אין לי בצל?