יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב תוספות

עגבניות אפויות

23 יוני 2012
(Visited 4,309 times, 1 visits today)
עגבניות אפויות

עגבניות אפויות

עגבניות צלויות ומתובלות, הגיעה העת להתוודות אני חולת עגבניות כל הצורות כל הסוגים עגבניות שרי קונות אותי בשנייה, ארוחה אצלי לא מושלמת בלי איזה סלט עגבניות. הצלחתי למצוא עגבניות תמר בזמן האחרון קשה למצוא אותן אז בשבילי זה היה אוצר מדהים.
תבלינים, עשבי תיבול ויאללה לתנור 15 דקות ויש לי עגבניות בטעם נפלא, שנוטפות מיץ עסיסי וטעים. כל כך פשוט וכל כך טעים.

זמן הכנה: 20 דקות

מרכיבים:

10 עגבניות תמר חצויות
מעט רוזמרין
מלח גס

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לחצות את העגבניות לחצי לסדר בתבנית להזליף שמן זית, לפזר מלח גס ורוזמרין.

2. לאפות על 150 מעלות כ 5 שעות.

12.4.2010

רגע של קסם!

הרגע שכל אמא מייחלת לו הגיע לפני כמה ימים. משפט כל כך פשוט (ואולי לא ?) שגרם ללב שלי לקפוץ ולעיניים לדמוע. האפרוח הקטן התחיל לדבר והרבה ופתאום שמעתי “אמא אובתך” (אמא אני אוהב אותך) ולא פעם אחת אלא הרבה פעמים, זרועות קטנות נכרכות סביב הצוואר שלי “אמא אובתך”  נמסתי זה חדר לי ישר אל הלב. זה שווה הכל .

עגבניות אפויות עגבניות אפויות

גולשים מכינים וממליצים:

שם : מ-ע-ו-ל-ה !!!!!

שם : הכנתי עם פסטו ויצא אש! תודה לך

הרשם
עדכן
27 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
בתור מישהי שרואה בך מנטורית להצלחה ולמחמאות שמקבלת, סומכת על דעתך לגמרי ולכן מבקשת להתייעץ האם נראה לך שאפשר לעשות הנ”ל בסיר או תנור טיגון איירפריי (ייבוש וטיגון באוויר חם)
קניתי תנור טיגון כי העדפתי את הנפח לעומת הסיר וגם האפשרות שהשימוש בתבניות מחוררות וצלייה….
אשמח לעצתך וחוות דעתך

שלום ניקי, תודה על המתכונים המעולים! חייב 5 שעות בתנור?

שוב אני.
שכחתי לשאול מה אפשר במקום רוזמרין?
יש לי נענע, פטרוזליה, כוסברה, סלרי.
שוב תודה רבה מאוד
מכינה מהמתכונים שלך המון ומאוד מרוצה.

ערב טוב. אפשר לעשות מיזה ממרח עגבניות?
אם לא. אז להעביר לצנצנת ולזלוף שמן זית שיכסה?

תודה רבה רבה

לא כ”כ הבנתי את ההוראות. בקטע שלפני המרשם, את כותבת:
תבלינים, עשבי תיבול ויאללה לתנור 15 דקות ויש לי עגבניות בטעם נפלא, שנוטפות מיץ עסיסי וטעים. כל כך פשוט וכל כך טעים.
ובהוראות:
2. לאפות על 150 מעלות כ 5 שעות
אז כמה זמן – 5 שעות או 1/4 שעה?

אפשרי פטרוזליה רגילה?

שלום ניתן להכין מראש להכניס למקרר ולחמם שוב לפני ההגשה?