כרוב ברוטב מתכון מהיר
כל פעם שיש לי כרוב בהישג יד כלומר קניתי במבצע ויש לי כמות אני מכינה כרוב ברוטב זה תבשיל מעולה, כרוב זה ירק נפלא להכין ברוטב אדום, אני אוהבת להגיש עם אורז או פירה וכל הטעמים מתמזגים ביחד.
הקסם של המתכון הזה זה הפריכות של הכרוב היא נשמרת למרות שהכרוב מתבשל ברוטב ועדיין הביס הזה משגע, זה בעיקר אוכל מנחם של בית שרוצים לאכול משהו עם רוטב טעים כמו שהסבתות הכינו פעם.
אני מבחינתי יכולה לרדת על הקערה ולפעמים אני אפילו לא טורחת לחמם כמו שזה בטמ"פ זה מושלם.
3 מנות
מרכיבים:
כרוב קטן חתוך לקוביות קטנות
100 ג' רסק עגבניות
2 שיני שיני שום קצוצות
עגבניה גדולה
כוס וחצי מים
תבלינים:
כפית סוכר מעט יותר
חצי כפית כורכום
קורט כמון
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לשים את הכרוב במסננת לשטוף היטב ולייבש טוב, לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הכרוב כ 10 דקות מידי פעם לערבב שהכרוב לא ישרף, להוסיף את השום ולתת טיגון קצר.
2. לחתוך את העגבניה לקוביות קטנות מי שמעדיף אפשר לחלוט קודם ואז לקלף, להוסיף לכרוב עם הרסק, תבלינים, סוכר ומים, לכסות ולבשל כ 30 דקות.
3. רגע לפני הסוף לאזן טעמים אפשר אפילו לטבול את הלחם ברוטב הטעים.
גולשים מכינים וממליצים:
רוני : "אחלה מתכון שבעולם!! כמה דקות עבודה ויוצא פשוט מעולה. כל מי שאוהב כרוב ממולא יהנה מאוד מהמנה הזו, בלי כל הטירחה של המילוי והגלגול.
ניקי- עכשיו מחכה לגירסה הבשרית של הדבר הזה…. מהמם!"
רעות : "ממש טעים!! מכינה היום עודד!!!!"