יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

תוספות

שעועית ירוקה עם שומשום

31 אוגוסט 2016
(Visited 63,997 times, 2 visits today)

שעועית ירוקה עם שומשום

שעועית ירוקה עם שומשום, תוספת מעולה בכלום עבודה ויוצאת תוספת נהדרת שמתאימה לכל ארוחה. לא להאמין שבכמה דקות הכנה יוצאת תוספת כזאת מושלמת. כיף של תוספת טעימה.

4 – 5 מנות

מרכיבים:

שקית שעועית ירוקה
3 שיני שום
2 כפות סילאן
פלפל שחור גרוס
א. מרק
2 כפות שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ'ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

1. לחלוט את השעועית כמה דקות ולסנן.

2. לפרוס את שיני השום, במחבת חמה לטגן אותן עד הזהבה ולהוסיף את השעועית להקפיץ כדקה להוסיף סילאן ולתבל.

3. במחבת חמה ויבשה לקלות את השומשום עד שמתחיל להזהיב להוסיף לשעועית לפני ההגשה.

שעועית ירוקה עם שומשוםשעועית ירוקה עם שומשום

גולשים מכינים וממליצים:

תמי : "הכנתי שבת שעברה, טעים בטרוווף. השוויגער החמיאה כמו שצריך:) מכינה גם השבת. מומלץ מאוד.
אין כמוך ניקי יקרה, את פשוט מלכת המטבח שלי (ושל בעלי:)"

הרשם
עדכן
48 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי, כמה גרם שעועית צריך? יש גדלים שונים..

היי ניקי, הבן שלי אלרגי לתמרים. מה אפשר לשים במקום סילאן?
תודה רבה ❤️

יקירה
שעועית כל כך טעימה
לא הספקתי לשים את השומשום
וכבר חיסלו את השעועית!
תודה רבה
על מתכון מעולה !

ניקי יקרה, יצא מעולה. אין לי מילים על המתכונים המוצלחים
אשמח לעזרתך, קניתי היום פלפלים קטנים במארז ואני מחפשת מתכון לסלט (נראה לי בכיוון של פלפלונים בתחמיץ או אפילו סלט אחר לארוחה בשרית) אשמח מאד אם תכווני אותי למתכון מתאים
ושוב מודה לך, מרגלית

אפשר בלי שום?

היי שאלה קצת מוזרה, איך חולטים את השעועית?

הכנתי כבר כמה פעמים אבל כאילו הטעם לא נתפס על השעועית והוספתי עוד טיבול ועדיין.
מה אני עושה לא טוב?