שעועית ירוקה עם שומשום - מתכון מנצח
אני רוצה רק תוספות כאלה פחות מ 5 דקות הכנה והן מוגשות לשולחן, הן נהדרות כשצריך להכין אוכל במהירות לכל אוחד יש שעועית ירוקה בהקפאה אני מחזיקה אותה שם למקרים של לחץ ואין לי זמן צ'יק צ'אק הכנה וזה מוגש.
הדבר הכי אהוב עליי בשעועית חוץ ממהירות ההכנה זה הפריכות שלה תוספת בריאה עם הרבה ערך תזונתי מעט שמן וקיבלתם תוספת מנצחת לכל ארוחה.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
600- 800 ג' שעועית ירוקה קצרה (מהקפואים)
3 שיני שום
2 כפות סילאן / דבש
חצי כפית פלפל שחור
כף א. מרק
חצי כפית מלח
2 – 3 כפות שומשום
הכנות:
1. במידה והשעועית קפואה או להמתין להפשרה או להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את השעועית כשתי דקות ולסנן.
2. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לפרוס את שיני השום לטגן עד שמזהיב קלות להוסיף את השעועית לטגן 2 – 3 דקות אש בינונית להוסיף סילאן לתבל ולבדוק טעמים.
3. לחמם מחבת יבשה לקלות את השומשום עד שמזהיב ולהוסיף לשעועית לפני ההגשה.
גולשים מכינים וממליצים:
תמי : "הכנתי שבת שעברה, טעים בטרוווף. השוויגער החמיאה כמו שצריך:) מכינה גם השבת. מומלץ מאוד.
אין כמוך ניקי יקרה, את פשוט מלכת המטבח שלי (ושל בעלי:)"