יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים מתכוני פסטה תוספות

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

20 ינואר 2016
(Visited 117,866 times, 1 visits today)

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

פסטה ברוטב עגבניות זאת מנה קלאסית אין משהו שיותר מתאים לפסטה מאשר רוטב עגבניות זה שידוך משמיים 🙂 הרוטב עוטף את הפסטה והיא מקבלת את הטעמים הנהדרים של העגבניות והשום.
יוצא לי להכין את המתכון הזה הרבה כי הוא מאוד אהוב על ילדים. בכלל פסטה מככבת אצלי במיוחד בארוחות הצהריים.

4 מנות

מרכיבים:

300 ג’ ספגטי או כל פסטה שאוהבים
בצל בינוני
2 שיני שום
4 עגבניות
240 מ”ל מים (כוס)
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. להכין את הפסטה לפי ההוראות, לסנן להוסיף 2 כפות שמן ולשמור בצד.

2. לסמן איקס על כל עגבניה, לבשל אותן 5 דקות במים רותחים לסנן ולקלף.

3. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף את השום ולטגן עד שהוא מזהיב קלות. לקצוץ את העגבניות להוסיף לבצל יחד עם המים ושאר המצרכים.

4. לבשל כ 10 – 15 דקות על אש בינונית – נמוכה מידי פעם לערבב.

*5. להוסיף את הפסטה לערבב כשתי דקות על האש, מומלץ לתת לזה לעמוד כ 10  דקות ומידי פעם לערבב הפסטה סופגת את הטעמים של הרוטב.

דרך הגשה נוספת אישית:
לשים את הפסטה בצלחת עמוקה לשים במרכז 2 – 3 כפות נדיבות מהרוטב לפזר אמנטל או קצ’קבל וקצת בצל ירוק.

תוספות:
פלפל חריף קצוץ להוסיף לרוטב יוסיף חריפות מעניינת, שמנת לבישול להוסיף (לא ביחד עם הפלפל) בשתי דקות האחרונות של הבישול ואז זה הופך להיות רוטב רוזה, מי שרוצה טעם עדין יותר של רוטב ועדיין טעם דומיננטי של עגבניות מספיקה רבע כוס שמנת.
30 ג’ חמאה להמיס יחד עם השמן, כ 10 פטריות שמפיניון לפרוס דק ולטגן אחרי שהשום מזהיב.
אם כבר מוסיפים שמנת לבישול אפשר להוסיף בכיף גבינות טובות כגון גבינה צהובה, טל העמק, אמנטל, פרמזן, קצ’קבל בערך שליש כוס.  כמה עלי בזיליקום ישדרגו את הרוטב עגבניות לקראת סוף הבישול.
פסטה לבשל אותה עד שהיא אל דנטה, אני יודעת שילדים יאכלו בכל מצב אבל הפסטה צריכה להיות אל דנטה (מרקם נגיס) זה משתלב עם הרוטב הרבה יותר טוב שלא נדבר על המרקם.

Spaghetti with tomato sauce recipe

כדאי לדעת ש…
אני אוהבת להכין את הרוטב יום מראש ואז למחרת כל מה שנותר זה להכין את הפסטה, אפשר להקפיא את הרוטב.

רובנו יודעים על העגבניה שהיא עשירה בויטמין C- ויטמין שהוא נוגד חימצון המסייע לבריאות הלב וכלי הדם. חומר נוסף שנמצא בעגבניה ואחראי לצבעה האדום הוא הליקופן. הליקופן ידוע כנוגד חימצון מעולה המשמיד ולוחם ברדיקלים חופשיים ובכך מאט תהליכי הזדקנות- אנטי אייג’ינג טבעי! הליקופן גם מוריד סיכון לסוגי סרטן שונים, מחלות לב ושבץ, מסייע בבריאות העין והמוח ומגן מפני נזקי השמש.

במתכון שלפנינו אנחנו משולבות עגבניות טריות ורסק עגבניות. רסק העגבניות מכיל ריכוז של המון עגבניות מבושלות והליקופן שהזכרנו הופך בו לזמין ונספג טוב יותר בגופינו. אני ממליצה להשתדל שרסק העגבניות שאנחנו משתמשים בו יכיל רק עגבניות ולא יכלול חומרים נוספים כמו מלח, סוכר, חומץ או חומרי טעם וריח.

כל המתכון מכיל 11 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנהספגטי ברוטב עגבניות קל הכנהספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

אינה : “ניקי, הבן שלי אמר “יצא מעולה”. עוד מתכון לאוסף המתכונים המנצחים.
תודה!”

הרשם
עדכן
51 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יאוווווו ניקי הילדים ליקוק אצ הסיר
גם אני אלופהההה

הכנתי ויצא טעים ומושלם.
תודה לך ניקי על מתכונים טעימים ןקלים.

נראה טעים הולכת להכין היום לארוחת הערב.
תודה רבה ניקי היקרה.❤

היי ניקי.
יצא מעולה, תודה רבה.
במקום לקלף את העגבניות ולחתוך, חתכתי כל עגבניה לשתיים וגירדתי בפומפיה

האם אפשר לגרד עגבניות במקום לעשות איקס ולבשל?

איזה שמן להוסיף לפסטה לאחר הסינון? חמניות או שמן זית?

היי! קודם כל אתר מעלללף רק בו משתמשת!אם נגמרה לי הפפריקה, קריטי? לשים משהו אחר במקום?