ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה
פסטה ברוטב עגבניות זאת מנה קלאסית אין משהו שיותר מתאים לפסטה מאשר רוטב עגבניות זה שידוך משמיים 🙂 הרוטב עוטף את הפסטה והיא מקבלת את הטעמים הנהדרים של העגבניות והשום.
יוצא לי להכין את המתכון הזה הרבה כי הוא מאוד אהוב על ילדים. בכלל פסטה מככבת אצלי במיוחד בארוחות הצהריים.
4 מנות
מרכיבים:
250 – 300 ג' ספגטי או כל פסטה שאוהבים
בצל בינוני
2 שיני שום
4 עגבניות
כף רסק עגבניות
240 מ"ל מים (כוס)
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להכין את הפסטה לפי ההוראות, לסנן להוסיף 2 כפות שמן ולשמור בצד.
2. לסמן איקס על כל עגבנייה, לבשל אותן 5 דקות במים רותחים לסנן ולקלף.
3. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף את השום ולטגן עד שהוא מזהיב קלות. לקצוץ את העגבניות להוסיף לבצל יחד עם המים ושאר המצרכים.
4. לבשל כ 20 דקות על אש בינונית מכוסה מידי פעם לערבב, להוסיף את הפסטה לערבב כשתי דקות על האש, מומלץ לתת לזה לעמוד כ 10 דקות ומידי פעם לערבב הפסטה סופגת את הטעמים של הרוטב.
דרך הגשה נוספת אישית:
לשים את הפסטה בצלחת עמוקה לשים במרכז 2 – 3 כפות נדיבות מהרוטב לפזר אמנטל או קצ'קבל וקצת בצל ירוק.
תוספות:
פלפל חריף קצוץ להוסיף לרוטב יוסיף חריפות מעניינת, שמנת לבישול להוסיף (לא ביחד עם הפלפל) בשתי דקות האחרונות של הבישול ואז זה הופך להיות רוטב רוזה, מי שרוצה טעם עדין יותר של רוטב ועדיין טעם דומיננטי של עגבניות מספיקה רבע כוס שמנת.
30 ג' חמאה להמיס יחד עם השמן, כ 10 פטריות שמפיניון לפרוס דק ולטגן אחרי שהשום מזהיב.
אם כבר מוסיפים שמנת לבישול אפשר להוסיף בכיף גבינות טובות כגון גבינה צהובה, טל העמק, אמנטל, פרמזן, קצ'קבל בערך שליש כוס. כמה עלי בזיליקום ישדרגו את הרוטב עגבניות לקראת סוף הבישול.
פסטה לבשל אותה עד שהיא אל דנטה, אני יודעת שילדים יאכלו בכל מצב אבל הפסטה צריכה להיות אל דנטה (מרקם נגיס) זה משתלב עם הרוטב הרבה יותר טוב שלא נדבר על המרקם.
כדאי לדעת ש…
אני אוהבת להכין את הרוטב יום מראש ואז למחרת כל מה שנותר זה להכין את הפסטה, אפשר להקפיא את הרוטב.
רובנו יודעים על העגבניה שהיא עשירה בויטמין C- ויטמין שהוא נוגד חימצון המסייע לבריאות הלב וכלי הדם. חומר נוסף שנמצא בעגבניה ואחראי לצבעה האדום הוא הליקופן. הליקופן ידוע כנוגד חימצון מעולה המשמיד ולוחם ברדיקלים חופשיים ובכך מאט תהליכי הזדקנות- אנטי אייג'ינג טבעי! הליקופן גם מוריד סיכון לסוגי סרטן שונים, מחלות לב ושבץ, מסייע בבריאות העין והמוח ומגן מפני נזקי השמש.
במתכון שלפנינו אנחנו משולבות עגבניות טריות ורסק עגבניות. רסק העגבניות מכיל ריכוז של המון עגבניות מבושלות והליקופן שהזכרנו הופך בו לזמין ונספג טוב יותר בגופינו. אני ממליצה להשתדל שרסק העגבניות שאנחנו משתמשים בו יכיל רק עגבניות ולא יכלול חומרים נוספים כמו מלח, סוכר, חומץ או חומרי טעם וריח.
כל המתכון מכיל 11 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
גולשים מכינים וממליצים:
אינה : "ניקי, הבן שלי אמר “יצא מעולה”. עוד מתכון לאוסף המתכונים המנצחים.
תודה!"