יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים מתכוני פסטה תוספות

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

20 ינואר 2016
(Visited 116,075 times, 23 visits today)

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

פסטה ברוטב עגבניות זאת מנה קלאסית אין משהו שיותר מתאים לפסטה מאשר רוטב עגבניות זה שידוך משמיים 🙂 הרוטב עוטף את הפסטה והיא מקבלת את הטעמים הנהדרים של העגבניות והשום.
יוצא לי להכין את המתכון הזה הרבה כי הוא מאוד אהוב על ילדים. בכלל פסטה מככבת אצלי במיוחד בארוחות הצהריים.

4 מנות

מרכיבים:

300 ג’ ספגטי או כל פסטה שאוהבים
בצל בינוני
2 שיני שום
4 עגבניות
240 מ”ל מים (כוס)
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פסטה צ’יפס בתנור

    אני רוצה לומר לכם מה שהכי יפה במתכון זה הקראנצ’יות כל ביס שומעים את ההתפצחות בפה יואווו כמה טעים.
    זה חטיף נהדר ומכינים אותו מפסטה הכי פשוטה שיש בבית בעצם את כל העבודה התנור עושה, הוספתי תיבול שאני אוהבת ויש לי צנצנת על השיש מלאה בפסטה צ’יפס שכל פעם מישהו ניגש ולוקח חופן.
    רציתי לשדרג והוספתי את המטבל הכי שווה שיש אני בדרך כלל מוסיפה אותו ללביבות והוא משתלב נהדר עם הפסטה צ’יפס.
    אפשר לומר שזה סוג של ביסלי בהכנה ביתית ואני יודעת בדיוק מה הכנסתי פנימה ובלי חומרים משמרים.
    בא לכם לנשנש, יש לכם אורחים בדרך ?  תכניסו את הפסטה לתנור וזהו את רוב העבודה כבר עשיתם.
    תהנו מהקראנץ הוא מדהים.

הכנות:

1. להכין את הפסטה לפי ההוראות, לסנן להוסיף 2 כפות שמן ולשמור בצד.

2. לסמן איקס על כל עגבניה, לבשל אותן 5 דקות במים רותחים לסנן ולקלף.

3. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף את השום ולטגן עד שהוא מזהיב קלות. לקצוץ את העגבניות להוסיף לבצל יחד עם המים ושאר המצרכים.

4. לבשל כ 10 – 15 דקות על אש בינונית – נמוכה מידי פעם לערבב.

*5. להוסיף את הפסטה לערבב כשתי דקות על האש, מומלץ לתת לזה לעמוד כ 10  דקות ומידי פעם לערבב הפסטה סופגת את הטעמים של הרוטב.

דרך הגשה נוספת אישית:
לשים את הפסטה בצלחת עמוקה לשים במרכז 2 – 3 כפות נדיבות מהרוטב לפזר אמנטל או קצ’קבל וקצת בצל ירוק.

תוספות:
פלפל חריף קצוץ להוסיף לרוטב יוסיף חריפות מעניינת, שמנת לבישול להוסיף (לא ביחד עם הפלפל) בשתי דקות האחרונות של הבישול ואז זה הופך להיות רוטב רוזה, מי שרוצה טעם עדין יותר של רוטב ועדיין טעם דומיננטי של עגבניות מספיקה רבע כוס שמנת.
30 ג’ חמאה להמיס יחד עם השמן, כ 10 פטריות שמפיניון לפרוס דק ולטגן אחרי שהשום מזהיב.
אם כבר מוסיפים שמנת לבישול אפשר להוסיף בכיף גבינות טובות כגון גבינה צהובה, טל העמק, אמנטל, פרמזן, קצ’קבל בערך שליש כוס.  כמה עלי בזיליקום ישדרגו את הרוטב עגבניות לקראת סוף הבישול.
פסטה לבשל אותה עד שהיא אל דנטה, אני יודעת שילדים יאכלו בכל מצב אבל הפסטה צריכה להיות אל דנטה (מרקם נגיס) זה משתלב עם הרוטב הרבה יותר טוב שלא נדבר על המרקם.

Spaghetti with tomato sauce recipe

כדאי לדעת ש…
אני אוהבת להכין את הרוטב יום מראש ואז למחרת כל מה שנותר זה להכין את הפסטה, אפשר להקפיא את הרוטב.

רובנו יודעים על העגבניה שהיא עשירה בויטמין C- ויטמין שהוא נוגד חימצון המסייע לבריאות הלב וכלי הדם. חומר נוסף שנמצא בעגבניה ואחראי לצבעה האדום הוא הליקופן. הליקופן ידוע כנוגד חימצון מעולה המשמיד ולוחם ברדיקלים חופשיים ובכך מאט תהליכי הזדקנות- אנטי אייג’ינג טבעי! הליקופן גם מוריד סיכון לסוגי סרטן שונים, מחלות לב ושבץ, מסייע בבריאות העין והמוח ומגן מפני נזקי השמש.

במתכון שלפנינו אנחנו משולבות עגבניות טריות ורסק עגבניות. רסק העגבניות מכיל ריכוז של המון עגבניות מבושלות והליקופן שהזכרנו הופך בו לזמין ונספג טוב יותר בגופינו. אני ממליצה להשתדל שרסק העגבניות שאנחנו משתמשים בו יכיל רק עגבניות ולא יכלול חומרים נוספים כמו מלח, סוכר, חומץ או חומרי טעם וריח.

כל המתכון מכיל 11 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנהספגטי ברוטב עגבניות קל הכנהספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

אינה : “ניקי, הבן שלי אמר “יצא מעולה”. עוד מתכון לאוסף המתכונים המנצחים.
תודה!”

הרשם
עדכן
51 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יאוווווו ניקי הילדים ליקוק אצ הסיר
גם אני אלופהההה

הכנתי ויצא טעים ומושלם.
תודה לך ניקי על מתכונים טעימים ןקלים.

נראה טעים הולכת להכין היום לארוחת הערב.
תודה רבה ניקי היקרה.❤

היי ניקי.
יצא מעולה, תודה רבה.
במקום לקלף את העגבניות ולחתוך, חתכתי כל עגבניה לשתיים וגירדתי בפומפיה

האם אפשר לגרד עגבניות במקום לעשות איקס ולבשל?

איזה שמן להוסיף לפסטה לאחר הסינון? חמניות או שמן זית?

היי! קודם כל אתר מעלללף רק בו משתמשת!אם נגמרה לי הפפריקה, קריטי? לשים משהו אחר במקום?