ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

פסטה ברוטב עגבניות זאת מנה קלאסית אין משהו שיותר מתאים לפסטה מאשר רוטב עגבניות זה שידוך משמיים 🙂 הרוטב עוטף את הפסטה והיא מקבלת את הטעמים הנהדרים של העגבניות והשום.
יוצא לי להכין את המתכון הזה הרבה כי הוא מאוד אהוב על ילדים. בכלל פסטה מככבת אצלי במיוחד בארוחות הצהריים.

4 מנות

מרכיבים:

300 ג’ ספגטי או כל פסטה שאוהבים
בצל בינוני
2 שיני שום
4 עגבניות
240 מ”ל מים (כוס)
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להכין את הפסטה לפי ההוראות, לסנן להוסיף 2 כפות שמן ולשמור בצד.

2. לסמן איקס על כל עגבניה, לבשל אותן 5 דקות במים רותחים לסנן ולקלף.

3. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף את השום ולטגן עד שהוא מזהיב קלות. לקצוץ את העגבניות להוסיף לבצל יחד עם המים ושאר המצרכים.

4. לבשל כ 10 – 15 דקות על אש בינונית – נמוכה מידי פעם לערבב.

*5. להוסיף את הפסטה לערבב כשתי דקות על האש, מומלץ לתת לזה לעמוד כ 10  דקות ומידי פעם לערבב הפסטה סופגת את הטעמים של הרוטב.

דרך הגשה נוספת אישית:
לשים את הפסטה בצלחת עמוקה לשים במרכז 2 – 3 כפות נדיבות מהרוטב לפזר אמנטל או קצ’קבל וקצת בצל ירוק.

תוספות:
פלפל חריף קצוץ לטגן לפני הבצל יוסיף חריפות מעניינת, שמנת לבישול להוסיף (לא ביחד עם הפלפל) בשתי דקות האחרונות של הבישול ואז זה הופך להיות רוטב רוזה, מי שרוצה טעם עדין יותר של רוטב ועדיין טעם דומיננטי של עגבניות מספיקה רבע כוס שמנת.
30 ג’ חמאה להמיס יחד עם השמן, כ 10 פטריות שמפיניון לפרוס דק ולטגן אחרי שהשום מזהיב.
אם כבר מוסיפים שמנת לבישול אפשר להוסיף בכיף גבינות טובות כגון גבינה צהובה, טל העמק, אמנטל, פרמזן, קצ’קבל בערך שליש כוס.  כמה עלי בזיליקום ישדרגו את הרוטב עגבניות לקראת סוף הבישול.
פסטה לבשל אותה עד שהיא אל דנטה, אני יודעת שילדים יאכלו בכל מצב אבל הפסטה צריכה להיות אל דנטה (מרקם נגיס) זה משתלב עם הרוטב הרבה יותר טוב שלא נדבר על המרקם.

כדאי לדעת ש…
אני אוהבת להכין את הרוטב יום מראש ואז למחרת כל מה שנותר זה להכין את הפסטה, אפשר להקפיא את הרוטב.

54777 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנהספגטי ברוטב עגבניות קל הכנהספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

אינה : “ניקי, הבן שלי אמר “יצא מעולה”. עוד מתכון לאוסף המתכונים המנצחים.
תודה!”

29
תגובות

  הרשם  
עדכן
חן

הי ניקי
לבן שלי יש קטע… הוא רואה בצל או מה שנידמה לו כמו בצל באוכל ולא מוכן לגעת בכלום. יש מצב שאפשר לעשות בלי בצל?

צביה

ניקי, אני חייבת לומר שחיפשתי הרבה זמן מתכון לרוטב כזה לפסטה וזה בול מה שחיפשתי! המתכון ממש מעולה! תודה רבה!

הילה

יצא מעולה!!!!!
את ממש מצילה אותי כל פעם מחדש
טחנתי את הרוטב כי הילדים שלי לא אוהבים חתיכות ויצא ממש טעים.
תודה!!!

זוהר

ניקי אין עלייך !!
כל מתכון שאני מחפשת קודם כל בודקת אצלך ורק אז באתרים אחרים (לא שיש למה בכלל ) סומכת רק על המתכונים שלך !

דינה

תודה רבה, ישר כח גדול על הכל, את מדהימה

סמיילי

הי ניקי, כמה פשוט..ככה טעים ! הוספתי בשלבי הבישול של הרוטב מעט אפונה של סנפרוסט.. יצא מושלם! תודה