ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

פסטה ברוטב עגבניות זאת מנה קלאסית אין משהו שיותר מתאים לפסטה מאשר רוטב עגבניות זה שידוך משמיים 🙂 הרוטב עוטף את הפסטה והיא מקבלת את הטעמים הנהדרים של העגבניות והשום.
יוצא לי להכין את המתכון הזה הרבה כי הוא מאוד אהוב על ילדים. בכלל פסטה מככבת אצלי במיוחד בארוחות הצהריים.

4 מנות

מרכיבים:

300 ג’ ספגטי או כל פסטה שאוהבים
בצל בינוני
2 שיני שום
4 עגבניות
240 מ”ל מים (כוס)
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. להכין את הפסטה לפי ההוראות, לסנן להוסיף 2 כפות שמן ולשמור בצד.

2. לסמן איקס על כל עגבניה, לבשל אותן 5 דקות במים רותחים לסנן ולקלף.

3. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, את השום לפרוס דק, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף את השום ולטגן עד שהוא מזהיב קלות. לקצוץ את העגבניות להוסיף לבצל יחד עם המים ושאר המצרכים.

4. לבשל כ 10 – 15 דקות על אש בינונית – נמוכה מידי פעם לערבב.

*5. להוסיף את הפסטה לערבב כשתי דקות על האש, מומלץ לתת לזה לעמוד כ 10  דקות ומידי פעם לערבב הפסטה סופגת את הטעמים של הרוטב.

דרך הגשה נוספת אישית:
לשים את הפסטה בצלחת עמוקה לשים במרכז 2 – 3 כפות נדיבות מהרוטב לפזר אמנטל או קצ’קבל וקצת בצל ירוק.

תוספות:
פלפל חריף קצוץ להוסיף לרוטב יוסיף חריפות מעניינת, שמנת לבישול להוסיף (לא ביחד עם הפלפל) בשתי דקות האחרונות של הבישול ואז זה הופך להיות רוטב רוזה, מי שרוצה טעם עדין יותר של רוטב ועדיין טעם דומיננטי של עגבניות מספיקה רבע כוס שמנת.
30 ג’ חמאה להמיס יחד עם השמן, כ 10 פטריות שמפיניון לפרוס דק ולטגן אחרי שהשום מזהיב.
אם כבר מוסיפים שמנת לבישול אפשר להוסיף בכיף גבינות טובות כגון גבינה צהובה, טל העמק, אמנטל, פרמזן, קצ’קבל בערך שליש כוס.  כמה עלי בזיליקום ישדרגו את הרוטב עגבניות לקראת סוף הבישול.
פסטה לבשל אותה עד שהיא אל דנטה, אני יודעת שילדים יאכלו בכל מצב אבל הפסטה צריכה להיות אל דנטה (מרקם נגיס) זה משתלב עם הרוטב הרבה יותר טוב שלא נדבר על המרקם.

Spaghetti with tomato sauce recipe

כדאי לדעת ש…
אני אוהבת להכין את הרוטב יום מראש ואז למחרת כל מה שנותר זה להכין את הפסטה, אפשר להקפיא את הרוטב.

80036 צפיות 20 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

רובנו יודעים על העגבניה שהיא עשירה בויטמין C- ויטמין שהוא נוגד חימצון המסייע לבריאות הלב וכלי הדם. חומר נוסף שנמצא בעגבניה ואחראי לצבעה האדום הוא הליקופן. הליקופן ידוע כנוגד חימצון מעולה המשמיד ולוחם ברדיקלים חופשיים ובכך מאט תהליכי הזדקנות- אנטי אייג’ינג טבעי! הליקופן גם מוריד סיכון לסוגי סרטן שונים, מחלות לב ושבץ, מסייע בבריאות העין והמוח ומגן מפני נזקי השמש.

במתכון שלפנינו אנחנו משולבות עגבניות טריות ורסק עגבניות. רסק העגבניות מכיל ריכוז של המון עגבניות מבושלות והליקופן שהזכרנו הופך בו לזמין ונספג טוב יותר בגופינו. אני ממליצה להשתדל שרסק העגבניות שאנחנו משתמשים בו יכיל רק עגבניות ולא יכלול חומרים נוספים כמו מלח, סוכר, חומץ או חומרי טעם וריח.

כל המתכון מכיל 11 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).

ספגטי ברוטב עגבניות קל הכנהספגטי ברוטב עגבניות קל הכנהספגטי ברוטב עגבניות קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

אינה : “ניקי, הבן שלי אמר “יצא מעולה”. עוד מתכון לאוסף המתכונים המנצחים.
תודה!”

38
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

היי ניקי,
הייתי רוצה להשתמש בעגבניות מרוסקות במקום בעגבניות. כמה אני צריכה לשים?
תודה!

אנונימי

היי ניקי כמה כוסות זה בערך 300 גרם?

מרי

היי ניקי אני באמצע ההכנה מה זה אומר לסמן איקס על כל עגבניה

מורני

חג שמח! אם אני רוצה לעשות כמות לשקית פסטה של חצי קילו האם להכפיל הכל?

לאה

היי ניקי יצא מעולה ממש פצצה אלפי תודות

שירה

וואו ניקי אני לא מפסיקה להכין…
הכנתי ופשוט טרפו אז הכנתי שוב! ושוב טרפו!!!
המתכון הזה נכנס לרשימת המתכונים:)
תודה רבה, שירה