


גזר גמדי ברוטב אדום
איזה מתכון קליל להכנה, איזה כיף שיש מתכונים שתוך 15 דקות מוגשים לשולחן. יוצא טעים טעים, הגזר פריך וטעים עם יופי של רוטב, מתכון שהולך נהדר עם אורז לבן. מתכון קלאסי לארוחת צהריים יופי של תוספת.
3 מנות
מרכיבים:
400 ג’ גזר גמדי (קפואים)
בצל
שן שום
3/4 כפית פפריקה
כף רסק עגבניות
3/4 כפית סוכר
כוס וחצי מים
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לשים במחבת 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב, לקצוץ את השום לטגן עם הבצל כדקה.
2. להוסיף תבלינים ומים לבשל שתי דקות להוסיף הגזר לנער מעט את הסיר, לבשל 10 – 15 דקות.
56597 צפיות 31 צפיות היום
הוגש עם הודו עם תפוחי אדמה וסלט חצילים
גולשים מכינים וממליצים:
עידנאור : “הכנתי לשבת. כל השבת התענגנו,הרוטב פשוט אלוהי!!!!!”
מגי : “זהו אחד התבשילים הטעימים ביותר שאכלתי לאחרונה.
חבל שהכנתי רק 400 ג’ ולא את השקית כולה….”
הכנתי כמות כפולה וממליצה לשים על 800 גרם 2 כוסות מים (ולא 3), ככה הרוטב מצטמצם טוב. אחרת נראה לי היה יוצא לי מרק 🙂
וגם לא שמתי אבקת מרק, פשוט הוספתי קצת כורכום ומלח במקום.
יצא טעים מאוד.
שנה טובה ניקי, מתאים להוסיף פטריות לתבשיל?
הי ניקי
כתבת בתגובה האחרונה שאפשר להוסיף עשבי תיבול.
טריים? יבשים? איזה?
הי ניקי
רוצה להכין לשבת ושתי שאלות- יש לי גזר גמדי לא קפוא. האם לשנות את זמן הבישול ? האם אפשר לשים כף קטצ׳ופ במקום הרסק?
תודה על המתכונים הנהדרים ועל זה שאת תמיד עונה ומהר
היי ניקי, את הבצל והשום מטגנים במחבת ואז מעבירים לסיר? אם כן לאחר הוספת המים התבלינים והגזר הגמדי או לפני?
הי ניקי, האם טיגון הבצל והשום בסיר שבו מבשלים אחר-כך או במחבת נפרדת? תודה וחג שמח.
הי ניקי, מה אפשר במקום אבקת מרק? תודה!