יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

פלפלים ובצל אפויים

17 פברואר 2016
(Visited 4,885 times, 2 visits today)
פלפלים ובצל אפויים

פלפלים ובצל אפויים

תכינו הרבה זה כלום עבודה התנור התנור עושה הכל, אפשר אפילו לומר דיאטטי אין כאן הרבה שמן  וזה מתחסל! כמה כיף שיש מתכונים כאלה המון ירקות מינימום שמן מקסימום טעם כמו שצריך להיות.
אני אוהבת להכין את זה לערב שישי מתלבש נהדר ליד המנה העיקרית.
תזכרו שאמרתי להכין הרבה.

3 מנות

מרכיבים:

5 – 6  פלפלים גדולים
2 בצלים גדולים
שמן זית
מלח גס

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

  • מרק בצל עם פטריות

    תנו לי לרדת על סיר מרק בצל וזה עדיין לא מספיק, איזה מרק כיפי במיוחד בתקופה הזאת. זה מתחיל כבר בטיגון הבצל הטיגון הסבלני הריח הנהדר של הבצל ואיזה זהוב הוא מקבל.
    קצת סבלנות בהתחלה ויוצא אחד המרקים הכי טעימים לאכול בחורף.
    הוספתי פטריות שמפיניון שיוסיפו טעם נוסף ופטריות הולך נהדר עם בצל,
    עזבו הכל ותכינו כיף של מרק יוצא יאמי!
    אני הכי אוהבת תוספות ושידרוגים אז למטה נתתי מספר תוספות שאפשר להוסיף שעוד יותר משדרגות את המרק בצל.
    אני אספר לכם סוד ? גיליתי שהמרק הרבה יותר טעים למחרת למי שרוצה להכין מראש.

    4 מנות

הכנות:

1. לחמם מראש את התנור ל 200 מעלות.

2.  לחתוך את הפלפלים למקלות את הבצל לחצות ולפרוס.

3. להכין תבנית עם נייר אפייה מעל לסדר את הירקות בשכבה, להזליף שמן זית ולפזר מלח גס.

4 לאפות כ  40 דקות הירקות מעט משחירים.

לטרוף!

פלפלים ובצל אפוייםפלפלים ובצל אפויים

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : “היי ניקי, מתכון נפלא! כל שבוע אצלנו באופן קבוע!
תודה רבה”

שולמית : “ניקי, זה כ”כ טעים וכ”כ קל!!! תודה לך, אני נעזרת המון באתר שלך!”

הרשם
עדכן
25 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

קל וטעים!

הפלפלים לא יוצאים מרים?

היי ניקי, זה יצא טוב באותה מידה אם אשים שתי תבניות בתנור בו זמנית (עברתי בדרך קבע לכמות כפולה). לא רוצה לפגוע בתוצאה המעולה (-:

הי ניקי
זה מתאים כסלט למנגל לדעתך?

קל מאוד וטעים ביותר. תודה רבה

נראה מצוין! כמה ימים מחזיק במקרר?

ניקי, האם אפשר להוסיף עגבניות רגילות או שרי?