יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים תוספות

תפוחי אדמה מניפה

4 אפריל 2018
(Visited 20,515 times, 1 visits today)
תפוחי אדמה מסרק

תפוחי אדמה מניפה

כיף של תפוחי אדמה נראים טוב בשולחן וההכנה קלי קלות. זה רק נראה מסובך אבל רחוק מזה. ממכרים טעימים וקלים!

 

מרכיבים:

7 תפוחי אדמה בינוניים / קטנים
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן זית
כוס מים (להכניס לתוך השקית)
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לשטוף היטב את תפוחי האדמה אין צורך לקלף, כל תפוח אדמה לחתוך לפרוסות צמודות אחת לשנייה עד החצי אפילו קצת יותר אם אפשר.

2. למלא קערה עם מים להכניס את תפוחי האדמה שיהיו מכוסים ויותר במים להשרות כמה שעות אפילו לילה ולסנן.

3. בקערה לערבב שמן ותבלינים לתבל את תפוחי האדמה מכל הכיוונים במיוחד בחריצים, לשים את תפוחי האדמה כלפי מטה שהחריצים נוגעים בתיבול להמתין כ 15 דקות.

4. לחמם תנור ל 200 מעלות כ 10 דקות מראש.

5. להכניס את התפוחי אדמה לשקית קוקי יחד עם הכוס מים לסגור לעשות כמה חורים, לאפות כשעה או עד שתפוחי האדמה רכים.

מוזמנים לעקוב אחרי גם באינסטגרם טעים שם 🙂

תפוחי אדמה מסרקתפוחי אדמה מסרקתפוחי אדמה מסרק

תפוחי אדמה מסרקתפוחי אדמה מסרק

הרשם
עדכן
57 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי החלטתי עכשיו לעשות את זה לפני שבת… לא יהיה לי זמן להשרות במים הרבה זמן. זה חובה? מה המינימום זמן שכדאי להשרות?

למה צריך להשתמש בשקית קוקי?

הי ניקי, מה נותנת ההשריה במים של תפוחי האדמה לפני התיבול והאפיה?

האם אפשר לשים את התפוח אדמה והמים בכלי זכוכית, ויחד עם הכלי להכניס לשקית קוקי?

הי ניקי, האם ניתן לעשות בלי שקית קוקי?
תודה רבה;)

היי ניקי,
תודה על האתר המדהים!
אני רוצה להכין את המתכון הזה, אשמח אם תעני לי על השאלות
1.האם את ההשרייה של התפוחי אדמה עם המים צריך לעשות במקרר?
2.איזה סוג תפוחי אדמה אפשר להשתמש? מה עדיף? האדומים? הצהובים?

תודה רבה! ואני ממש מעריכה אותך.

היי ניקי
כמה זמן מראש אפשר להכין.
ז"א רוצה את זה לליל שבת – מתי צריכה להכין אותם?