יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

18 יולי 2012
(Visited 26,912 times, 8 visits today)
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

השעועית הירוקה מככבת אצלי בהמון ארוחות זה הכי פשוט להפשיר ולהשתמש אין יותר קל מזה אני תמיד ממליצה להחזיק אותה בהקפאה לכל פעם שצריך תוספת מהירה.
ההכנה קלה ויוצאת כאן אחלה תוספת, שעועית פריכה ברוטב עגבניות תוספת מושלמת לכל ארוחה.

מרכיבים:

בצל בינוני
2 שיני שום
400 ג’ שעועית ירוקה קצרה (קפואה)
4 עגבניות
כוס וחצי מים
כפית שטוחה פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס לסיר ולבשל 2 – 3 דקות לסנן ולהמתין לקירור.

2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לחתוך את השום לקוביות לטגן יחד עם הבצל כדקה שתיים.

3. לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף למחבת לטגן כדקה ולהוסיף את שאר המצרכים חוץ מהשעועית, לבשל 5 דקות ולהוסיף את השעועית.

4. לבשל 10 – 15 דקות מידי פעם לערבב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר להוסיף פלפל אדום.

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ברוטב עגבניות שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

סימה : הכנתי לערב שבת כתוספת לאורז והבשר , יצא פשוט מדהים בצבע וכמובן הטעם . תודה על עוד מתכון קליל וטעים .

 

הרשם
עדכן
150 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום
האם מתאים להוסיף גם שעועית צהובה?

ניקי היקרה
השעועית כל כך טעימה !!!
כמובן שהכפלתי
את הכמות
כולם התלהבו
תודה רבה על מתכון מעולה
ושבוע טוב

יצא מצוין
הגשתי עם אורז לבן ממש טעים. תודה רבה

אפשר להשתמש בשימרים עבניות שחתוכות דק דק?
האם זה אותו פעולה

ניקי שלום
האם ממליצה להרתיח לפני בשול ולזרוק את המים , תהליך דומה לאפונה/שעועית וכד’, כשרוצים להמנע מכאבי בטן?

מטורףףףףףףףףףףףףףףףףף

מישהי שאלה אם אפשר לוותר על פלפלים. אדומים ואמרת שזה מוסיף המון. אבל אני לא רואה במתכון פלפלים