קינואה מתכון מנצח לילדים
די עם האורז הבנו שאורז זה להיט וכולם אוהבים והכי קל להכין אורז לא צריך אפילו לחשוב אלא להעמיד סיר על האש אבל יש דברים אחרים שיותר טובים מאורז ונחשבים לבריאים יותר למשל קינואה.
למי שעדיין לא מכיר קינואה שווה ברמות בריאה טעימה תוספת מעולה לארוחת צהריים, יוצאת אחד אחד גרגרים לפנים וכל הבישול לוקח 18 דקות בקלי קלות אני קורצת לילדים עם אטריות ובדרך הכנסתי גם ירקות.
18 דקות תוספת מופלאה לילדים ולא רק גם לגדולים זה מתכון מנצח.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
2 כוסות קינואה
1/2 כוס אטריות דקיקות למרק
3 כוסות מים רותחים בנוסף צריך מי ברז להשריה של הקינואה.
בצל קצוץ דק
2 שיני שום חתוכות קטן
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות / מגורד
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות / מגורדת
כף מלאה א. מרק / 2 כפיות מלח שטוחות
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
הכנות:
1. הדבר הכי חשוב בקינואה זאת ההשריה אל תוותרו על השלב הזה הוא חשוב מאוד לכן לשים את הקינואה בקערה לכסות עם שפע של מים 30 דקות לסנן את שאריות המים וביי ביי למרירות.
2. לחמם מחבת עם שמן במות שתכסה את התחתית לטגן את האטריות עד שהן משחימות ולהוריד מהאש.
3. לחמם סיר עם 3 כפות שמן להתחיל בטיגון הגזר והירקות כ 5 דקות על אש גבוהה להוסיף בצל ושום להמשיך לטגן עוד כשתי דקות להוסיף אטריות קינואה מים רותחים להמליח ולפלפל.
4. לכסות להנמיך את האש לבשל 18 דקות לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 15 דקות.