בורגול עם ירקות
הגיע הזמן לעשות שינוי במטבח ולהחליף את הבורגול באורז, במשך שנים נתפסנו על האורז כשהבורגול עושה עבודה לא פחות טובה ובזמן בישול קצר יותר שזה נהדר לכל הבשלנים שצריכים לארגן אוכל בזריזות.
2 – 3 דקות התעסקות ועוד 15 דקות בישול ויש מנה צמחונית מרעננת וצבעונית מלאה בדברים טובים מוכנה לצהריים, הבורגול סופג נפלא את הטעמים ומתאים ליד כל מנת בשר שמתחשק לכם ומה עם הטבעוניים והצמחוניים ?
אני אוהבת לערבב עם סלט ירקות חתוך קטן וטחינה זה יוצא פגז ואני לא צריכה שום מנה בשרית ליד וכל זה ב 15 דקות הכנה סטו.
2 – 3 מנות
מרכיבים:
כוס בורגול עבה (רגיל)
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
קישוא חתוך לקוביות
חצי כוס אפונה וגזר (קפואים)
2 כוסות מים
כף א. מרק / כפית מלח
שליש כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לשים בסיר 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן.
2. להוסיף את שאר הירקות לטגן כ 5 דקות ולהוסיף את הבורגול, לערבב להוסיף את המים ולתבל.
3. להרתיח לכסות ולהנמיך את האש לנמוכה. לבשל כ 15 דקות, להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות ולערבב בעדינות.
גולשים מכינים וממליצים:
קרן : "רק רציתי לכתוב לך תודה גדולה!!!!
אתמול לראשונה הכנתי את הבורגול עם הירקות,חשבתי שאני אכין לעצמי לצהריים …פתאום הורי הגיעו ואחותי עם הבנות שלה,וטעימה אחת קטנה והם לא יכלו להפסיק לאכול את זה!!!!! אמא שלי ,שאף פעם לא מחמיאה לי על אוכל התמוגגה ואמרה שזה ממש מעדן. ואכן כך,איזה מעדן!
זה היה מדהים וטעים.
אז,תודה ענקית,ותודה על כל המתכונים והזמן שאת משקיעה כאן(שהוא לא מובן מאליו) ועושה מאיתנו בשלנים/יות טובים/ת יותר."
שרית : "המתכון הזה נהיה מתכון קבוע אצלנו. פשוט מעדן!
הכנתי אותו היום ואפילו האפרוחית בת 10 חודשים התלקקה ורצתה עוד ועוד…. והיא בד"כ בקושי אוכלת כמה כפיות וזהו… את בטח מדמיינת איזה אושר גרמת לי 🙂
תודה לך ותמשיכי להביא לנו מתכונים טובים!"