יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב תוספות

בורגול עם ירקות

27 יוני 2017
(Visited 81,675 times, 3 visits today)
בורגול עם ירקות

בורגול עם ירקות

מי תיאר לעצמו שבורגול יוצא כל כך טעים זה כל פעם מפתיע אותי מחדש. בלי השריות בלי סיבוכים נותן תוספת נהדרת לארוחה. לא הגיע הזמן להחליף את האורז בבורגול ?

מרכיבים:

כוס בורגול עבה
2 גזרים חתוכים קטן
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
קישוא חתוך לקוביות
חצי כוס אפונה וגזר
2 כוסות מים
כף א. מרק / כפית מלח
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לשים בסיר 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן.

2. להוסיף את שאר הירקות לטיגון קצר ואת הבורגול, לערבב להוסיף את המים ולתבל.

3. להרתיח לכסות ולהנמיך את האש לנמוכה. לבשל כ 15 דקות, להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות

בורגול עם ירקותבורגול עם ירקות

גולשים מכינים וממליצים:

קרן : "רק רציתי לכתוב לך תודה גדולה!!!!
אתמול לראשונה הכנתי את הבורגול עם הירקות,חשבתי שאני אכין לעצמי לצהריים …פתאום הורי הגיעו ואחותי עם הבנות שלה,וטעימה אחת קטנה והם לא יכלו להפסיק לאכול את זה!!!!! אמא שלי ,שאף פעם לא מחמיאה לי על אוכל התמוגגה ואמרה שזה ממש מעדן. ואכן כך,איזה מעדן!
זה היה מדהים וטעים.
אז,תודה ענקית,ותודה על כל המתכונים והזמן שאת משקיעה כאן(שהוא לא מובן מאליו) ועושה מאיתנו בשלנים/יות טובים/ת יותר."

שרית : "המתכון הזה נהיה מתכון קבוע אצלנו. פשוט מעדן!
הכנתי אותו היום ואפילו האפרוחית בת 10 חודשים התלקקה ורצתה עוד ועוד…. והיא בד"כ בקושי אוכלת כמה כפיות וזהו… את בטח מדמיינת איזה אושר גרמת לי 🙂
תודה לך ותמשיכי להביא לנו מתכונים טובים!"

הרשם
עדכן
78 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי, ניקי!
אני רוצה להכין לארוחת צהריים ונתקעתי בלי קישוא, ילך בלעדיו?

מתכון אליפות!

פעם ראשונה שאני אוכלת בורגול טעים!! מתכון מעולה ממש! ואני מאלה ששונאים כל מה שבריא

היי ניקי, אני מאוד אוהבת תבשילים עם בורגול אבל אני ובני המשפחה שלי לרוב חוטפים כאבי בטן מהבורגול.יכול להיות שאני צריכה להשרות לילה שלם נגיד? או שאולי יש סוג בורגול שיותר מתאים? יש הבדל בין דק לעבה? הלוואי ויש לך פיתרון

היה טעים במיוחד!!! תודה רבה

טעיםםם תודהה!!!!

שלום!
תודה על כל המתכונים !
צריך לבשל את הבורגול לפני?