תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים
מחפשים מתכון חלבי מושלם לאירוח ? אם יש מתכון שחובה שיהיה בשולחן באירוח חלבי זה תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים עם השמנת שנספגת בירקות וגבינה צהובה שנמסה לה שם בפנים, כל השילוב הוא מעדן!
בשבועות המתכון הזה מככב באלפי בתים, אנשים אוהבים את המוקרמים ומחפשים אותם כל הזמן וזה אפילו מתאים לילדים, הפרוסות רכות מתפרקות והטעמים טובים, זה מאוד מזכיר את תפוחי אדמה שהיו אוכלים פעם במסעדות.
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה מאורכים
2 בטטות מאורכות
שמנת לבישול
חצי כוס חלב
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
כפית שום כתוש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם מראש תנור ל 180 מעלות.
2. לפרוס את הירקות דק, את התפוחי אדמה לחלוט כ 5 דקות ולסנן.
3. לבשל במחבת חמה את השמנת, גבינה ותבלינים עד שכל הגבינה נמסה והכל אחיד.
4. לסדר את הירקות כמו רעפים, תפוח אדמה ובטטה לסירוגין.
5. לצקת מעל את רוטב השמנת. לאפות כ 45 דקות או עד שהכל זהוב ורך.
רגע לא הסתיים, אתם רוצים מתכון פרווה ? תלחצו כאן בבקשה
גולשים מכינים וממליצים:
יעל : "המתכון הזה פשוט מושלם!!!
קל מהיר וטעים.
ממש קשה להתאפק עד שיוצא מהתנור"
רעות : "פשוט מושלם. תודה רבה!!!"