


תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים
אין כמו תפוחי אדמה מוקרמים, אח השמנת כזאת טעימה. הפעם הצטרפו לחגיגה גם בטטות השילוב מושלם. הירקות יוצאים כאלה רכים והשמנת נותנת טעם נפלא.
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה מאורכים
2 בטטות מאורכות
שמנת לבישול
חצי כוס חלב
50 ג’ גבינה צהובה מגורדת
כפית שום כתוש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם מראש תנור ל 180 מעלות.
2. לפרוס את הירקות דק, את התפוחי אדמה לחלוט כ 5 דקות ולסנן.
3. לבשל במחבת חמה את השמנת, גבינה ותבלינים עד שכל הגבינה נמסה והכל אחיד.
4. לסדר את הירקות כמו רעפים, תפוח אדמה ובטטה לסירוגין.
5. לצקת מעל את רוטב השמנת. לאפות כ 45 דקות או עד שהכל זהוב ורך.
רגע לא הסתיים, אתם רוצים מתכון פרווה ? תלחצו כאן בבקשה
81716 צפיות 28 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
יעל : “המתכון הזה פשוט מושלם!!!
קל מהיר וטעים.
ממש קשה להתאפק עד שיוצא מהתנור”
רעות : “פשוט מושלם. תודה רבה!!!”
היי ניקי, אפשר לפזר את הגבינה מעל הכל או שיש אפקט מיוחד לזה שהיא כבר בתוך התערובת?
תודה
כמה זה 50 גרם גבינה צהובה,
יש לי רק פרוסות
מתכון מושלם.
השתמשתי רק בתפוחי אדמה (כי זה מה שהיה), ובגלל עצלות כרונית לא סידרתי אותם ברעפים יפים אלא שפכתי הכל לתבנית ומעליהם יצקתי את הרוטב. יצא מעלף למות אנשים ליקקו את התבנית ליטרלי!
הי ניקי,
את חושבת שיהיה טעים אם אני יעשה את התפוחי אדמה חתוכים לקוביות ולא לפרוסות?(קוביות כמו הום פרייז…)
אפשר גם בלי בטטות?
היי ניקי
לכמה סועדים המתכון מספיק?