


תפוחי אדמה ובטטות מוקרמים
אין כמו תפוחי אדמה מוקרמים, אח השמנת כזאת טעימה. הפעם הצטרפו לחגיגה גם בטטות השילוב מושלם. הירקות יוצאים כאלה רכים והשמנת נותנת טעם נפלא.
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה מאורכים
2 בטטות מאורכות
שמנת לבישול
חצי כוס חלב
50 ג’ גבינה צהובה מגורדת
כפית שום כתוש
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם מראש תנור ל 180 מעלות.
2. לפרוס את הירקות דק, את התפוחי אדמה לחלוט כ 5 דקות ולסנן.
3. לבשל במחבת חמה את השמנת, גבינה ותבלינים עד שכל הגבינה נמסה והכל אחיד.
4. לסדר את הירקות כמו רעפים, תפוח אדמה ובטטה לסירוגין.
5. לצקת מעל את רוטב השמנת. לאפות כ 45 דקות או עד שהכל זהוב ורך.
רגע לא הסתיים, אתם רוצים מתכון פרווה ? תלחצו כאן בבקשה
86540 צפיות 17 צפיות היום
גולשים מכינים וממליצים:
יעל : “המתכון הזה פשוט מושלם!!!
קל מהיר וטעים.
ממש קשה להתאפק עד שיוצא מהתנור”
רעות : “פשוט מושלם. תודה רבה!!!”
לחלוט הכוונה לבשל?
היי ניקי.. כמה שמנת. 250 מ”ל או 500מ”ל
לכסות את התבנית?
הי ניקי,
ראיתי שהמלצת לא להכין את הרוטב מראש.
אם אכין ואקפיא את הרוטב, ובבוקר החג, אפשיר ואאפה, גם לא ילך?
בכוס כמה זה גבינה מגורדת?
החלב גם נכנסת לבישול עם השמנת והגבינה?
ניקי האם גם הבטטה נכנסת ל-5 דקות בישול מקדים?