יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים תוספות

ירקות אפויים כתומים

15 אוגוסט 2017
(Visited 8,673 times, 1 visits today)
ירקות אפויים כתומים

ירקות אפויים כתומים

תנו לי ירקות בכמות גדולה, אני יכולה לוותר על כל השאר אין משהו שיכול להתחרות בירקות אפויים, זה הדבר הראשון שאני אוכלת ואני תמיד משתדלת שיהיו ירקות אפויים בארוחה. מה שהכי יפה  זה קלות ההכנה, לחתוך ולהכניס לתנור זה כל הסיפור. תענוג של מתכון כיף להכין והכי כיף לאכול.

מרכיבים:

300 ג' דלעת
4 גזרים
בטטה בינונית
4 פלפלים
2 פלפל שושקה
2 בצלים
5 שיני שום
10 עגבניות שרי
מלח גס
כף סילאן
שמן זית

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחתוך את הגזר, בטטה, דלעת והפלפל למקלות, את השושקה לחתוך לעיגולים, בצל לחצות ולפרוס דק, את העגבניות שרי לחצות, שום לפרוס דק, להעביר את הירקות לתבנית עם נייר אפייה לפזר אותם באופן שווה.

3. להזליף שמן זית לפזר מלח וסילאן.

4. להכניס לתנור ולאפות כ 50 דקות.

ירקות אפויים כתומיםירקות אפויים כתומיםירקות אפויים כתומים

גולשים מכינים וממליצים:

נטלולי : "כמה פשוט ככה טעים! מנה טעימה ברמות על"

הרשם
עדכן
9 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי רוצה להכין אבל אין לי עגבניות שרי אפשר עגבניות רגילות אם כן כמה??

מזה פלפל שושקה?

הי ניקי,
האם אפשר לעשות את המתכון עם גזר גמדי משקית? (אני רוצה להכין גזר מתוק לסימנים של ראש השנה…)
תודה שאת "מסדרת" לנו את כל השנה, שנה טובה ומבורכת!

כמה פשוט ככה טעים! מנה טעימה ברמות על. לעולם לא ימאס לי לכתוב לך ניקי שהמתכונים שלך לא פחות ממופלאים! אני מברכת את היום שבו נכנסת לחיינו או יותר נכון למטבח שלנו