שעועית מש עם תפוחי אדמה
אחד מהדברים שאני הכי אוהבת להשתמש במטבח זאת שעועית מש קטנייה נהדרת מלאת ערכים טובים כמו סיבים תזונתיים, מקפידים על אכילת חלבון ? השעועית הזאת בדיוק בשבילכם נהדרת לטבעונים ולצמחונים נותנים לכם משהו טוב תיקחו אותה.
אני משלבת אותה עם אורז דרך טובה לתת להוסיף לילדים בריאות, כאן שילבתי עם תפוחי אדמה ובטטות, אני שמה בקערה בקערה ואני מנשנשת אותה כמו חטיף בלי הגזמה כמובן, אין צורך להשרות אותה היא מתבשלת מהר.
מתכון נוסף עם שעועית מש לילדים.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 גזרים / בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
שליש כוס שעועית מש
מלח
הכנות:
1. להרתיח מים עם מלח לבשל את קוביות תפוחי האדמה 7 דקות לסנן ולקרר כשעה.
2. להרתיח מים עם כפית מלח להוסיף את השעועית ולבשל כ 30 – 35 דקות השעועית אמורה להיות רכה.
3. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית וקצת יותר לטגן את תפוחי אדמה כשתי דקות להוסיף את הבטטות ולטגן עד שהירקות מזהיבים חשוב להקפיץ מידי פעם שיקבלו צבע מכל הכיוונים ולהוציא לנייר סופג.
4. להעביר לקערה להוסיף את המש לערבב להמליח ולפלפל ולהגיש.