אורז צהוב עם אפונה וגזר
אורז צבעוני קל טעים, נראה מאוד מושקע נכון ?
זה רק נראה אבל לא באמת השקעתי. התוצאה הסופית נהדרת אורז פיצוץ ששווה כל ביס ואחרי שתכינו תבינו על מה אני מדברת.
אני אוהבת את הצבעוניות שלו זה מסוג המתכונים שאני אוהבת להכין לאורחים הוא נראה משגע בהגשה וההכנה שלו לוקחת 5 דקות בדיוק כל השאר על האש.
זה מסוג המתכונים שבדרך כלל ששואלים אותי אפשר לקבל את המתכון של האורז והגיע הזמן שאני אכתוב אותו בצורה מסודרת.
מרכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי
כוס אטריות דקיקות
כוס אפונה וגזר (קפואים)
כף יפה של סילאן
כפית שטוחה כורכום
3 כוסות מים
כף מלאה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להשרות את האורז 10 – 15 דקות לסנן את המים בקטנה כזה.
2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את האטריות לטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב עד שהן מזהיבות יפה (שימו לב זה קורה מהר) להוסיף את האורז לערבב כמה שניות להוסיף את האפונה והגזר סילאן, תבלינים ואת המים.
*3. לכסות להנמיך את האש לבשל 20 דקות לסגור את האש להשאיר 10 דקות מכוסה.
כדאי לדעת ש…
אורז רגיל יסמין, פרסי לוותר על ההשרייה.