ניוקי מוקפץ עם שעועית
איזה נישנוש טעים! לאכול את השעועית הזאת זה כמו חטיף אי אפשר להפסיק ותאמינו לי שניסיתי תוך כדי שאני מנשנשת כל רגע.
שעועית מומלץ להחזיק באופן קבוע בבית זאת התוספת המושלמת לארוחה. הוספתי ניוקי שיתן למנה קצת נפח, עגבניות ונגיעות שום איזה טעים!
מה שיפה במנה הזאת שהיא מהירה אפילו אין צורך להכין אותה מראש. 10 – 15 דקות וזה על השולחן.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
250 ג' ניוקי
250 ג' שעועית ירוקה / צהובה
15 – 20 עגבניות שרי חצויות
2 כפות סילאן
2 שיני שום
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
- 1. להרתיח מים לבשל את השעועית כ 5 דקות ולסנן, השעועית צריכה להיות פריכה.
2. להרתיח מים עם 3/4 כפית מלח להוסיף את הניוקי ולבשל עד שהם צפים ורכים כ 5 – 7 דקות ולסנן.
3. לפרוס את השום לפרוסות, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את פרוסות השום עד הזהבה קלה, לחצות את העגבניות להוסיף לשום לטגן שתי דקות מידי פעם להקפיץ.
4. להוסיף את השעועית להקפיץ כשתי דקות על האש להוסיף סילאן ולתבל עוד דקה על האש ולהוריד.
גולשים מכינים וממליצים:
ליאת : "חייבת לציין שנכנסתי את המתכון הזה עשרות פעמים והוא פשוט מושלם!! כתוספת לארוחה או צהריים בפני עצמה ביום שישי..מדהים!! תודה על עוד מתכון מעולה"