חצילים קלויים עם עדשים ירוקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים קלויים עם עדשים ירוקות

חצילים קלויים עם עדשים ירוקות

אני אוהבת עדשים התחלתי לאכול עם כפית ישר מהמחבת. היה כל כך טעים שלא רציתי שום דבר אחר. הוספתי חצילים קלויים יצא מעולה.

מרכיבים:

חציל מאורך
חצי כוס עדשים ירוקות
בצל חצוי ופרוס
3 שיני שום פרוסות
2 גזרים חתוכים למקלות
כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

  1. 1. להשרות את העדשים כחצי שעה, להרתיח מים ולבשל אותן כ 30 – 40 דקות הן אמורות להיות רכות.
  1. 2. לחמם תנור ל 180 מעלות, לחתוך את החציל לאורך לסדר בתבנית על נייר אפייה משומן להזליף שמן זית / קנולה לתבל עם מלח ולאפות כ 30 דקות החצילים רכים ומזהיבים.

3. לטגן את הגזרים כ 5 דקות על אש גבוהה, לטגן את הבצל להוסיף את השום להוסיף את העדשים לטגן כמה דקות ולתבל.

4. לגלגל את פרוסות החצילים לשים בצלחת הגשה את העדשים מעל לסדר את החצילים, לפזר קצת עדשים מעל ולהזליף שמן זית.

5699 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקות

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “טעים! מאוד מומלץ”


11
תגובות

  הרשם  
עדכן
אניה הולנדר

הי ניקי,
מתאים להוסיף ירק בסוף הבישול, נענע או שמיר?

עינת

היי

האם חייב בשלב 2 להמליח את החציל ?

עינת

היי ניקי

עכשיו הולכת להכין את המתכון

השריתי עדשים ירוקות למשך 8 שעות והנבטתי

כלומר כבר יום בלי מים

חוץ משטיפה פה ושם

האם יש צורך להשרות שוב את העדשים חצי שעה סמוך להכנת התבשיל?

אסתר

צריך להגיש כשהמנה חמה או טעים גם קר?

נעה

הי, אולי אני מפספסת משהו.. מה עושים עם הגזרים?