חצילים קלויים עם עדשים ירוקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
חצילים קלויים עם עדשים ירוקות

חצילים קלויים עם עדשים ירוקות

אני אוהבת עדשים התחלתי לאכול עם כפית ישר מהמחבת. היה כל כך טעים שלא רציתי שום דבר אחר. הוספתי חצילים קלויים יצא מעולה.

מרכיבים:

חציל מאורך
חצי כוס עדשים ירוקות
בצל חצוי ופרוס
3 שיני שום פרוסות
2 גזרים חתוכים למקלות
כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. להשרות את העדשים כחצי שעה, להרתיח מים ולבשל אותן כ 30 – 40 דקות הן אמורות להיות רכות.
  1. 2. לחמם תנור ל 180 מעלות, לחתוך את החציל לאורך לסדר בתבנית על נייר אפייה משומן להזליף שמן זית / קנולה לתבל עם מלח ולאפות כ 30 דקות החצילים רכים ומזהיבים.

3. לטגן את הגזרים כ 5 דקות על אש גבוהה, לטגן את הבצל להוסיף את השום להוסיף את העדשים לטגן כמה דקות ולתבל.

4. לגלגל את פרוסות החצילים לשים בצלחת הגשה את העדשים מעל לסדר את החצילים, לפזר קצת עדשים מעל ולהזליף שמן זית.

6515 צפיות 16 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

חצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקותחצילים קלויים עם עדשים ירוקות

גולשים מכינים וממליצים:

חיה : “טעים! מאוד מומלץ”

15
תגובות

  הרשם  
עדכן
נגה

איוש העדשים יצאו ממש רכות ונמרחות זה טעים אבל לא נראה טוב להגשה.יש אפשרות להציל את זה?

נגה

לכמה פרוסות חותכים את החציל?

אניה הולנדר

הי ניקי,
מתאים להוסיף ירק בסוף הבישול, נענע או שמיר?

עינת

היי

האם חייב בשלב 2 להמליח את החציל ?

עינת

היי ניקי

עכשיו הולכת להכין את המתכון

השריתי עדשים ירוקות למשך 8 שעות והנבטתי

כלומר כבר יום בלי מים

חוץ משטיפה פה ושם

האם יש צורך להשרות שוב את העדשים חצי שעה סמוך להכנת התבשיל?

אסתר

צריך להגיש כשהמנה חמה או טעים גם קר?

נעה

הי, אולי אני מפספסת משהו.. מה עושים עם הגזרים?