יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני תוספות

אורז סיני מטוגן עם ירקות

16 פברואר 2018
(Visited 24,879 times, 1 visits today)
אורז סיני עם ירקות

אורז סיני מטוגן עם ירקות

הילדים שלי אוהבים מאוד את האורז הזה, כולה אורז אבל התאהבנו בו הוא יוצא טעים ברמות, הירקות הביצים הכל ביחד נותן תוספת נהדרת פשוט ללקק ת’אצבעות, האורז הזה נהדר ומומלץ בחום,

5 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז
חצי כוס אטריות דקיקות
3 כוסות מים
2 גזרים
בצל
כוס אפונה וגזר (קפואים)
פלפל אדום
3 שיני שום
2 ביצים
מלח – פלפל

כף סילאן

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

הכנות:

1. במחבת חמה / סיר לשים 3 – 4 כפות שמן, להוסיף את האטריות ולטגן תוך ערבוב עד שהאטריות מזהיבות יפה. להוסיף את האורז לערבב להוסיף את המים ושתי כפיות מלח, להרתיח ולהנמיך את האש  ללהבה נמוכה ולכסות, לבשל את האורז כ 18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, לפתוח ולערבב עם מזלג.

2. בינתיים לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לחתוך את הגזר קטן ולהתחיל לטגן, תוך כדי לחתוך קטן את הפלפל ולהוסיף לטיגון. לקצוץ את הבצל את השום לחצות ולהוסיף לטיגון.

3. האפונה והגזר במידה וזה מופשר להוסיף כמו שזה, למי שאין סבלנות לחכות להפשרה שתי דקות בישול במים רותחים ולסנן. להוסיף לירקות לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה להוסיף 3/4 כפית מלח רבע כפית פלפל וסילאן.

4.  להעביר את האורז לסוטאז’ (סיר גדול ויחסית נמוך) חם לטגן אותו כדקה קצת פחות, להצמיד את האורז לדפנות הסיר באמצע לעשות בור ולהוסיף שתי כפות שמן.

*5. לטרוף את שתי הביצים ולצקת במרכז הבור, לקשקש ולערבב עד שהביצים מוכנות (מקושקשת) ולערבב עם כל האורז, להוסיף את הירקות בערך דקה על האש תוך כדי בחישה / הקפצה.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר להשתמש באפונה וגזר מקופסת שימורים, אפשר להשתמש במחבת גדולה כדי לטגן את האורז בשלב 4. אורז נפלא!

אורז סיני עם ירקותאורז סיני עם ירקות אורז סיני עם ירקות

גולשים מכינים וממליצים:

חדוה : “מתכון מושלם!!!”

הרשם
עדכן
53 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי בוקר טוב,
האם אפשר לעשות את האורז ללא הביצים ואיזו השפעה תהיה על האורז, אם כן?

היי ניקי, בוקר טוב,
אפשר בלי הביצים? תודה

הי ניקי עשיתי את האורז אך שמתי במקום ירקות קפואים שמתי שימורים יצא מהמם תודה על כל המתכונים המהממים

היי ניקי
אף פעם לא קמעתי על אורז עם ביצים.. זה יוצא דביקי?

ניקי שלום, יש לי רק אטריות דקות ולא דקיקות, אפשר להכין או לוותר?

האם אפשר לשים דבש במקום סילאן , ומה הכמות של הדבש?

היי ניקי,
אני רוצה להכין את האורז הזה אבל שתי כוסות נראה לי כמות גדולה מדי (אנחנו רק שני אנשים השבת). יש דרך לעשות פחות?