אורז סיני מטוגן עם ירקות
הילדים שלי אוהבים מאוד את האורז הזה, כולה אורז אבל התאהבנו בו הוא יוצא טעים ברמות, הירקות הביצים הכל ביחד נותן תוספת נהדרת פשוט ללקק ת'אצבעות, האורז הזה נהדר ומומלץ בחום,
5 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אורז
חצי כוס אטריות דקיקות
3 כוסות מים
2 גזרים
בצל
כוס אפונה וגזר (קפואים)
פלפל אדום
3 שיני שום
2 ביצים
מלח – פלפל
כף סילאן
הכנות:
1. במחבת חמה / סיר לשים 3 – 4 כפות שמן, להוסיף את האטריות ולטגן תוך ערבוב עד שהאטריות מזהיבות יפה. להוסיף את האורז לערבב להוסיף את המים ושתי כפיות מלח, להרתיח ולהנמיך את האש ללהבה נמוכה ולכסות, לבשל את האורז כ 18 דקות ולסגור את האש. להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות, לפתוח ולערבב עם מזלג.
2. בינתיים לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לחתוך את הגזר קטן ולהתחיל לטגן, תוך כדי לחתוך קטן את הפלפל ולהוסיף לטיגון. לקצוץ את הבצל את השום לחצות ולהוסיף לטיגון.
3. האפונה והגזר במידה וזה מופשר להוסיף כמו שזה, למי שאין סבלנות לחכות להפשרה שתי דקות בישול במים רותחים ולסנן. להוסיף לירקות לטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה להוסיף 3/4 כפית מלח רבע כפית פלפל וסילאן.
4. להעביר את האורז לסוטאז' (סיר גדול ויחסית נמוך) חם לטגן אותו כדקה קצת פחות, להצמיד את האורז לדפנות הסיר באמצע לעשות בור ולהוסיף שתי כפות שמן.
*5. לטרוף את שתי הביצים ולצקת במרכז הבור, לקשקש ולערבב עד שהביצים מוכנות (מקושקשת) ולערבב עם כל האורז, להוסיף את הירקות בערך דקה על האש תוך כדי בחישה / הקפצה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש, אפשר להשתמש באפונה וגזר מקופסת שימורים, אפשר להשתמש במחבת גדולה כדי לטגן את האורז בשלב 4. אורז נפלא!
גולשים מכינים וממליצים:
חדוה : "מתכון מושלם!!!"