יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים תוספות

אורז בסמטי כתום מעולה!

23 ספטמבר 2020
(Visited 59,311 times, 8 visits today)

אורז בסמטי כתום מעולה!

אני אומרת לכם שזה האורז הכי טוב שהכנתי, יש משהו בשילוב של הבסמטי עם התיבול שזה קסם! הטעמים נהדרים.
יוצא לי להכין המון אורז בבית ואני אגלה לכם שאין על הבסמטי זה האורז הכי טוב שיש. אני יכולה לומר שגרמתי לכל המשפחה שלי לקנות רק אורז בסמטי. אחרי שפעם אחת הם טעמו את האורז שאני מכינה הם כבר לא יכלו לחזור לסוג אורז אחר, הבסמטי מעל כולם. לא מאמינים לי ? תנסו ותתמכרו בעצמכם.

מרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
בצל
3 שיני שום
כפית סוכר שטוחה
כפית רסק עגבניות
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.

2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן,להוסיף את הבצל לטגן כמה דקות עד שמזהיב. לפרוס את השום לפרוסות להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן (נכון שהריח משגע ?) להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לערבב ולהגיש.

The Best Orange-Colored Basmati Rice

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אורז פרסי / יסמין 3 כוסות מים ובישול של 18 דקות, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

כל סוגי האורז מוגדרים כפחמימה מורכבת המספקת שובע ונכונה לשילוב במסגרת אורח חיים בריא.
האורז נטול גלוטן ולכן מתאים לרגישים לגלוטן ולחולי הצליאק. הוא גם מקור טוב למינרלים כמו ברזל ואבץ, לויטמינים מקבוצת B ולחומצה פולית.
האורז הבסמטי, בנוסף לטעמו המעולה ומרקמו הייחודי הוא אחד מסוגי האורז המועדפים מבחינה בריאותית- בזכות המבנה שלו הוא משפיע בצורה עדינה יותר על עליית הסוכר בדם לאחר אכילתו.
מבחינת חישוב הקלוריות, כדאי לדעת שהאורז מכפיל את נפחו בבישול. כלומר, כל חצי כוס אורז לא מבושל תהפוך לכוס אורז מבושל. במתכון שלפנינו 2 כוסות אורז שהופכות ל4 לאחר בישול.
כל המתכון מכיל כ1,000 קלוריות. רבע מהכמות שבסיר מתאימה כמנת הפחמימה בארוחת הצהריים או הערב. הוסיפו דג, עוף או קטניה מבושלת וסלט ליד וקיבלנו ארוחה נהדרת!

האורז יוצא אחד אחד, מרגישים את הגרגרים שאוכלים זה מה שנקרא אורז אחד אחד. אני רוצה לספר לכם כשאני מכינה את האורז אני מוצאת את עצמי מנשנשת את האורז אני כל כך אוהבת את המרקם שלו.
אורז בסמטי כתום מעולה!אורז בסמטי כתום מעולה!

הרשם
עדכן
94 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה נותן למעשה את הצבע שהופך אותו לכלום?

הי ניקי, יש לך את סיר הנינג'ה שכולם מדברים עליו עכשיו? רכשתי אחד כזה. ומחכה למתכונים שלך..

שלום ניקי
הכנתי את האורז עכשיו והוא נדבק לי לתחתית. עשיתי בדיוק לפי ההוראות

ניקי,
האם כפית רסק עגבניות? לא כף?

בוקר טוב ניקי, בתקווה לימים שקטים.
הכנתי את האורז , שכחתי להוסיף את הרסק, בכל זאת, יצא לי מעולה. תודה רבה על עוד מתכון טעים

יצא טוב עם בורגול?

טעים בטירוף, הילדים (וגם המבוגרים) טרפו וביקשו תוספת.
הולך מעולה עם הפרגיות ברוטב ברביקיו ודבש.
תודה רבה ניקי ב.