אורז בסמטי כתום מעולה!
אני אומרת לכם שזה האורז הכי טוב שהכנתי, יש משהו בשילוב של הבסמטי עם התיבול שזה קסם! הטעמים נהדרים.
יוצא לי להכין המון אורז בבית ואני אגלה לכם שאין על הבסמטי זה האורז הכי טוב שיש. אני יכולה לומר שגרמתי לכל המשפחה שלי לקנות רק אורז בסמטי. אחרי שפעם אחת הם טעמו את האורז שאני מכינה הם כבר לא יכלו לחזור לסוג אורז אחר, הבסמטי מעל כולם. לא מאמינים לי ? תנסו ותתמכרו בעצמכם.
מרכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
בצל
3 שיני שום
כפית סוכר שטוחה
כפית רסק עגבניות
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.
2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן,להוסיף את הבצל לטגן כמה דקות עד שמזהיב. לפרוס את השום לפרוסות להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן (נכון שהריח משגע ?) להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
3. לערבב ולהגיש.
The Best Orange-Colored Basmati Rice
כדאי לדעת ש…
אורז פרסי / יסמין 3 כוסות מים ובישול של 18 דקות, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
מבחינת חישוב הקלוריות, כדאי לדעת שהאורז מכפיל את נפחו בבישול. כלומר, כל חצי כוס אורז לא מבושל תהפוך לכוס אורז מבושל. במתכון שלפנינו 2 כוסות אורז שהופכות ל4 לאחר בישול.
כל המתכון מכיל כ1,000 קלוריות. רבע מהכמות שבסיר מתאימה כמנת הפחמימה בארוחת הצהריים או הערב. הוסיפו דג, עוף או קטניה מבושלת וסלט ליד וקיבלנו ארוחה נהדרת!
האורז יוצא אחד אחד, מרגישים את הגרגרים שאוכלים זה מה שנקרא אורז אחד אחד. אני רוצה לספר לכם כשאני מכינה את האורז אני מוצאת את עצמי מנשנשת את האורז אני כל כך אוהבת את המרקם שלו.