אורז בסמטי כתום מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז בסמטי כתום מעולה!

אני אומרת לכם שזה האורז הכי טוב שהכנתי, יש משהו בשילוב של הבסמטי עם התיבול שזה קסם! הטעמים נהדרים.
יוצא לי להכין המון אורז בבית ואני אגלה לכם שאין על הבסמטי זה האורז הכי טוב שיש. אני יכולה לומר שגרמתי לכל המשפחה שלי לקנות רק אורז בסמטי. אחרי שפעם אחת הם טעמו את האורז שאני מכינה הם כבר לא יכלו לחזור לסוג אורז אחר, הבסמטי מעל כולם. לא מאמינים לי ? תנסו ותתמכרו בעצמכם.

מרכיבים:

2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
בצל
3 שיני שום
כפית סוכר שטוחה
כפית רסק עגבניות
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות.

2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן,להוסיף את הבצל לטגן כמה דקות עד שמזהיב. לפרוס את השום לפרוסות להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן (נכון שהריח משגע ?) להוסיף את האורז ואת שאר המצרכים להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לערבב ולהגיש.

The Best Orange-Colored Basmati Rice

ניקי לוחשת לספרים

כדאי לדעת ש…
אורז פרסי / יסמין 3 כוסות מים ובישול של 18 דקות, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

13012 צפיות 137 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כל סוגי האורז מוגדרים כפחמימה מורכבת המספקת שובע ונכונה לשילוב במסגרת אורח חיים בריא.
האורז נטול גלוטן ולכן מתאים לרגישים לגלוטן ולחולי הצליאק. הוא גם מקור טוב למינרלים כמו ברזל ואבץ, לויטמינים מקבוצת B ולחומצה פולית.
האורז הבסמטי, בנוסף לטעמו המעולה ומרקמו הייחודי הוא אחד מסוגי האורז המועדפים מבחינה בריאותית- בזכות המבנה שלו הוא משפיע בצורה עדינה יותר על עליית הסוכר בדם לאחר אכילתו.
מבחינת חישוב הקלוריות, כדאי לדעת שהאורז מכפיל את נפחו בבישול. כלומר, כל חצי כוס אורז לא מבושל תהפוך לכוס אורז מבושל. במתכון שלפנינו 2 כוסות אורז שהופכות ל4 לאחר בישול.
כל המתכון מכיל כ1,000 קלוריות. רבע מהכמות שבסיר מתאימה כמנת הפחמימה בארוחת הצהריים או הערב. הוסיפו דג, עוף או קטניה מבושלת וסלט ליד וקיבלנו ארוחה נהדרת!
אגב, בתור מי שלא משתמשת באבקת מרק, המתכון טעים להפליא גם בשילוב שאר התבלינים בלבד.

האורז יוצא אחד אחד, מרגישים את הגרגרים שאוכלים זה מה שנקרא אורז אחד אחד. אני רוצה לספר לכם כשאני מכינה את האורז אני מוצאת את עצמי מנשנשת את האורז אני כל כך אוהבת את המרקם שלו.
אורז בסמטי כתום מעולה!אורז בסמטי כתום מעולה!

65
תגובות

  הרשם  
עדכן
ציפי בן דוד

ניקלי בוקר טוב היכן אמצא הפסיבוק את העוגה נבחושה שלך

רותי ב.

ניקי צהריים טובים, מה שלומך? אני רגילה להכין את המתכון השני שלך לאורז כתום, עם הסילאן, מתכון חבל”ז. לגבי המתכון הזה, אשמח לעזרתך. אני משתמשת באורז בסמטי, האם אני צריכה לשטוף אותו לפני הכנת התבשיל? לגבי בישול של 30 דקות, אצלי האורז נהייה מוכן ממש מהר, בכל זאת, לבשל 30 דקות? תודה מראש

איילת שמש

שלום ניקי יקרה,
אתחיל בווידוי קצר… ממך למדתי לראשונה לבשל אורז בפעם הראשונה בחיי (ובאמת שידעתי הרבה שיטות לפני כן וגם חמותי פרסייה!) וכשראיתי את הפוסט על האורז הזה אמרתי לעצמי מה כבר כל כך מיוחד בו שהוא מעולה יותר ממתכונים אחרים??? ובכן ניגשתי בסקפטיות רבה להכין אותו היום,
כי הייתי חייבת חייבת לדעת…
ומה אומר ומה אגיד, פשוט תענוג קולינארי לבלוטות הטעם 🙂
תודה!

אורנה

היי האם את משרה את האורז הבסמתי לאחר שאת שוטפת אותו? וגם האם לא עדיף להשתמש בזמן זית..?

רחל בן

מים מהברז או מים רותחים? בד״כ אני מבשלת אורז בסמטי 3 כוסות מים רותחים על 2 כוסות אורז.

אינה

היי ניקי, יש לי כיריים אינדוקציה ולא מצליח לי עם בישול אורז, צריך זמן בישול שונה?