יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז עם כרובית

12 אוגוסט 2018
(Visited 22,096 times, 2 visits today)
אורז עם כרובית

אורז עם כרובית

בתקופה האחרונה אני מנהלת סיפור אהבה עם אורז בסמטי, זה הגיע עד כדי כך שהילדים בודקים איתי לפני שאני אכן מכינה אורז בסמטי ולא אורז אחר הם אפילו יודעים להרגיש בהבדל.
הוספתי לאורז את אחד הדברים שאני אוהבת להתעסק איתו במטבח וזה כרובית כמובן, קצת נגיעות צ’ילי מתוק ויצא לי אורז אליפות! טעם ומרקם נהדר תוספת מעולה לכל ארוחה (תחשבו על ראש השנה)
נכון שזה בסך הכל אוכל ? אז איך זה יכול להיות שאני עדיין מתלהבת כשיוצא לי אוכל טוב ? 🙂

5 מנות

מרכיבים:

כרובית בינונית
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
3 – 4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפיות מלח שטוחות

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • עוגת דבש ב 5 דקות הכנה

    איזה כיף ראש השנה בדרך ושוב מדברים על עוגות דבש והפעם אני מביאה את אחת מעוגות הדבש הכי קלות שיש, ללא מיקסר כל העוגה נעשית בערבוב ידני, לא צריך תחליפים כי העוגה הזאת פרווה ומצרכים שיש לכל אחד בבית.
    בכל העוגה הזאת יש ביצה אחת איך זה יכול להיות ? עוגת אינגליש קייק עם ביצה אחת ולא צריך יותר.
    חסכתי בכלים בסך הכל קערה אחת וזהו לקח לי חמש דקות להכין והעוגה נכנסה לתנור. יש יותר טוב מזה ?
    תנו לי רק עוגות כאלה שלא עובדים קשה והתוצאה נהדרת. עוגה דבש רכה משגעת מזכירה את העוגות דבש של פעם של הסבתות. תכירו את הלהיט הלהיט החדש של ראש השנה, עוגת דבש פרווה בחמש דקות הכנה.

    אינגליש קייק

הכנות:

  1. 1. לפרק את הכרובית לפרחים, למלא סיר עם מים להרתיח להוסיף את הכרובית לבשל כ 5 דקות ולסנן.

2.  לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לחתוך את הכרובית לפרחים קטנים / גס לסדר בתבנית להזליף שמן ולהמליח.

4. להכניס לתנור ולאפות כ 40 דקות או עד שמזהיב.

5. לשים את האורז בקערה ולכסות במים, להשרות 15 דקות ולסנן.

6. לשים במחבת חמה שלוש כפות שמן להוסיף את האורז ערבוב קל ולהוסיף את המים לתבל להרתיח לכסות ולהנמיך את האש. לבשל 20 דקות להשאיר מכוסה עוד 15 דקות.

*7. להעביר את האורז לקערה להוסיף את הכרובית ואת הצ’ילי לערבב ולהעביר לקערת הגשה.

אורז עם כרוביתאורז עם כרוביתאורז עם כרובית

הרשם
עדכן
35 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ההשרייה במים חמים ?

הי ניקי, תודה רבה על כל המתכונים המעולים!
איך האורז הזה אחרי חימום על הפלטה? שואלת בגלל הכרובית..

פשוט מתכון פצצה. נכנס מיד לקבועים.

היי ניקי, אין לי רוטב צ’ילי. האם זה קריטי ומשפיע מאד על הטעם?

היי ניקי,מצטרפת לשאלה, אז עם כרובית קפואה פשוט להכניס לתנור ולקפוץ על שלב ההרתחה?

את האורז לטגן במחבת או אפשר בסיר

אורז פרסי גם הולך?