שעועית ירוקה עם שקדים
זאת אחת התוספות הכי קלות לארוחת שלא נאמר אחת הטעימות. אני אוהבת שעועית ירוקה זה אחד המוצרים שאני מקפידה להחזיק בהקפאה. תחשבו 10 דקות על השעון וזה מוכן ובעצם כמעט לא עשיתי כלום.
הפריכות של השעועית הזאת משגעת בקיצור כיף לתת ביס. כשאני נלחצת אין לי זמן זאת התוספת שאני מכינה, אצל המבוגרים היא להיט! הוספתי מקלות שקדים קלויים וזה יצא מושלם! בדיוק התוספת לארוחת שישי.
3 מנות
מרכיבים:
400 ג' שעועית ירוקה
100 ג' מקלות שקדים
כף רוטב סויה
2 כפיות שום כתוש
כף סילאן
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים להכניס את השעועית (היא יכולה להיות חלקית קפואה) לבשל 5 דקות ולסנן. השעועית אמורה להיות רכה אבל לא רכה מאוד אלא פריכה.
2. לחמם מחבת עם השמן זית להוסיף את השקדים ולטגן עד שמזהיב, לא לעזוב ולהישאר קרוב כי זה קורה מהר לערבב מידי פעם לשמור בצד.
3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את השעועית להקפיץ כשתי דקות להוסיף את השום, סויה, סילאן ולתבל עוד דקה על האש להוסיף את השקדים להקפיץ כמה שניות ולהגיש.
הוגש עם מרק בשר ועגבניות, אורז אדום מלא