יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים תוספות

שעועית ירוקה עם שקדים

24 אוקטובר 2018
(Visited 25,257 times, 3 visits today)
שעועית ירוקה עם שקדים

שעועית ירוקה עם שקדים

זאת אחת התוספות הכי קלות לארוחת שלא נאמר אחת הטעימות. אני אוהבת שעועית ירוקה זה אחד המוצרים שאני מקפידה להחזיק בהקפאה. תחשבו 10 דקות על השעון וזה מוכן ובעצם כמעט לא עשיתי כלום.
הפריכות של השעועית הזאת משגעת בקיצור כיף לתת ביס. כשאני נלחצת אין לי זמן זאת התוספת שאני מכינה, אצל המבוגרים היא להיט! הוספתי מקלות שקדים קלויים וזה יצא מושלם! בדיוק התוספת לארוחת שישי.

3 מנות

מרכיבים:

400 ג’ שעועית ירוקה
100 ג’ מקלות שקדים
כף רוטב סויה
2 כפיות שום כתוש
כף סילאן
3 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים להכניס את השעועית (היא יכולה להיות חלקית קפואה) לבשל 5 דקות ולסנן. השעועית אמורה להיות רכה אבל לא רכה מאוד אלא פריכה.

2. לחמם מחבת עם השמן זית להוסיף את השקדים ולטגן עד שמזהיב, לא לעזוב ולהישאר קרוב כי זה קורה מהר לערבב מידי פעם לשמור בצד.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן להוסיף את השעועית להקפיץ כשתי דקות להוסיף את השום, סויה, סילאן ולתבל עוד דקה על האש להוסיף את השקדים להקפיץ כמה שניות ולהגיש.

הוגש עם מרק בשר ועגבניות, אורז אדום מלא

הרשם
עדכן
44 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם המנה טעימה גם אם מכינים בבוקר לארוחת ערב?

היכנתי אתמול
. השקדים קצת נשרפו אבל המנה היתה להיט היסטרי. עד גרוד הסיר

יצא מעולה, והסרטון עזר!

שלום ניקילגבי המתכון עם השעועית אם לא אוסיף שקדים האם אוכל להקפיא את התבשיל?

שלום ניקי.
האם אפשר לוותר על הרוטב סויה? לשים יותר סילאן במקום? תודה

האם אפשר לבשל תוך טיגון בלי להרתיח

האם אפשר לערבב שעועית ירוקה עם שעועית צהובה?