יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני תוספות

כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

31 אוקטובר 2018
(Visited 35,398 times, 1 visits today)
כרובית אפויה עם חומוס

כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

טעים טעים מתכון שווה בטירוף אני לא חיכיתי שזה יגיע לשולחן בשביל להתחיל לאכול זה כל כך טעים.
תוספת נישנוש לא משנה איך קוראים לזה תוך 5 דקות לא נשאר כלום.
אני מכינה הרבה מתכונים למעשה אני כמעט גרה במטבח 🙂 אני אף פעם לא יודעת כמה יאהבו את מה שאני עושה ויש מתכונים שמהרגע הראשון שהופכים ללהיט מסוג המתכונים שחייבים להכין. ישר למחברת המתכונים.
בדרך סידרתי לכם ארוחה ליום שישי.

4 מנות

מרכיבים:

כרובית בינונית
כוס וחצי חומוס קפוא
שליש כוס שמן זית
כפית שום כתוש
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון שטוחה
כפית מלאה מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ'ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לפרק את הכרובית לפרחים בינוניים – קטנים לבשל את הכרובית כ 7 – 8 דקות, הכרובית אמורה להיות רכה אבל עדיין פריכה כלומר לא רכה לגמרי ולסנן.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את החומוס 5 דקות ולסנן, החומוס אמור להיות רך אבל לא מאוד.

3. לחמם תנור ל 190 מעלות.

*4. לשים בקערה את הכרובית ואת החומוס להוסיף את השמן זית והתיבול לערבב בעדינות, להכין תבנית עם נייר אפייה להעביר את הכרובית והחומוס ולשטח באופן שווה, לאפות כ 45 דקות.

הוגש עם: תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול, קציצות חזה עוף מעולות, סלט עגבניות ופלפלים חריף ומקלות לחם

כרובית אפויה עם גרגרי חומוס כרובית אפויה עם גרגרי חומוס כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

הרשם
עדכן
62 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

איזה כיף של תבשיל. תודה רבה רבה

הי ניקי!
כרובית וברוקולי קנויים צריך גם לבשל לפני?
תודה!

הי ניקי! תודה על המתכונים המעולים. החומוס יצא קשה ויבש. מה עשיתי לא נכון? בישלתי אותו קודם כמו שכתוב.

תוספת/חטיף/נדנוד
לא משנה איך תקראי לזה זה פשוט מושלם

היי ניקי
מתאים להוסיף ברוקולי? (יש לי טרי)

היי ניקי.
החלטתי להוסיף גם ברוקולי(קצת פחות מחצי שקית סנפרוסט) האם צריך להגדיל את התיבול או שאין צורך?
מתאים להוסיף קצת כוסברה ?
תודה מראש ❤️

הי ניקי
אפשר להשתמש בפיירקס?
אם כן, צא צריך נייר אפייה נכון?
זמן האפייה משתנה?