יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני תוספות

כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

31 אוקטובר 2018
(Visited 33,916 times, 3 visits today)
כרובית אפויה עם חומוס

כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

טעים טעים מתכון שווה בטירוף אני לא חיכיתי שזה יגיע לשולחן בשביל להתחיל לאכול זה כל כך טעים.
תוספת נישנוש לא משנה איך קוראים לזה תוך 5 דקות לא נשאר כלום.
אני מכינה הרבה מתכונים למעשה אני כמעט גרה במטבח 🙂 אני אף פעם לא יודעת כמה יאהבו את מה שאני עושה ויש מתכונים שמהרגע הראשון שהופכים ללהיט מסוג המתכונים שחייבים להכין. ישר למחברת המתכונים.
בדרך סידרתי לכם ארוחה ליום שישי.

4 מנות

מרכיבים:

כרובית בינונית
כוס וחצי חומוס קפוא
שליש כוס שמן זית
כפית שום כתוש
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון שטוחה
כפית מלאה מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לפרק את הכרובית לפרחים בינוניים – קטנים לבשל את הכרובית כ 7 – 8 דקות, הכרובית אמורה להיות רכה אבל עדיין פריכה כלומר לא רכה לגמרי ולסנן.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את החומוס 5 דקות ולסנן, החומוס אמור להיות רך אבל לא מאוד.

3. לחמם תנור ל 190 מעלות.

*4. לשים בקערה את הכרובית ואת החומוס להוסיף את השמן זית והתיבול לערבב בעדינות, להכין תבנית עם נייר אפייה להעביר את הכרובית והחומוס ולשטח באופן שווה, לאפות כ 45 דקות.

הוגש עם: תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול, קציצות חזה עוף מעולות, סלט עגבניות ופלפלים חריף ומקלות לחם

כרובית אפויה עם גרגרי חומוס כרובית אפויה עם גרגרי חומוס כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

הרשם
עדכן
57 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי! תודה על המתכונים המעולים. החומוס יצא קשה ויבש. מה עשיתי לא נכון? בישלתי אותו קודם כמו שכתוב.

תוספת/חטיף/נדנוד
לא משנה איך תקראי לזה זה פשוט מושלם

היי ניקי
מתאים להוסיף ברוקולי? (יש לי טרי)

היי ניקי.
החלטתי להוסיף גם ברוקולי(קצת פחות מחצי שקית סנפרוסט) האם צריך להגדיל את התיבול או שאין צורך?
מתאים להוסיף קצת כוסברה ?
תודה מראש ❤️

הי ניקי
אפשר להשתמש בפיירקס?
אם כן, צא צריך נייר אפייה נכון?
זמן האפייה משתנה?

הי ניקי,
הכנתי על פי ההוראות. היה לי חומוס רגיל שהשריתי ל 24 שעות והקפאתי והשתמשתי בו מבלי לבשל קודם. אבל לאחר 40 דקות בתנור הוא נהייה קשה מדיי בחוץ ורק בפנים באופן שלא נעים לאכול. מה אפשר לעשות להבא?

הי, חומוס טרי שיושרה לילה-כמה זמן צריך לבשל בערך? תודה