כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כרובית אפויה עם חומוס

כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

טעים טעים מתכון שווה בטירוף אני לא חיכיתי שזה יגיע לשולחן בשביל להתחיל לאכול זה כל כך טעים.
תוספת נישנוש לא משנה איך קוראים לזה תוך 5 דקות לא נשאר כלום.
אני מכינה הרבה מתכונים למעשה אני כמעט גרה במטבח 🙂 אני אף פעם לא יודעת כמה יאהבו את מה שאני עושה ויש מתכונים שמהרגע הראשון שהופכים ללהיט מסוג המתכונים שחייבים להכין. ישר למחברת המתכונים.
בדרך סידרתי לכם ארוחה ליום שישי.

4 מנות

מרכיבים:

כרובית בינונית
כוס וחצי חומוס קפוא
שליש כוס שמן זית
כפית שום כתוש
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון שטוחה
כפית מלאה מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים, לפרק את הכרובית לפרחים בינוניים – קטנים לבשל את הכרובית כ 7 – 8 דקות, הכרובית אמורה להיות רכה אבל עדיין פריכה כלומר לא רכה לגמרי ולסנן.

2. להרתיח סיר עם מים לבשל את החומוס 5 דקות ולסנן, החומוס אמור להיות רך אבל לא מאוד.

3. לחמם תנור ל 190 מעלות.

4. לשים בקערה את הכרובית ואת החומוס להוסיף את השמן זית והתיבול לערבב בעדינות, להכין תבנית עם נייר אפייה להעביר את הכרובית והחומוס ולשטח באופן שווה, לאפות כ 45 דקות.

הוגש עם: תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול, קציצות חזה עוף מעולות, סלט עגבניות ופלפלים חריף ומקלות לחם

6177 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כרובית אפויה עם גרגרי חומוס כרובית אפויה עם גרגרי חומוס כרובית אפויה עם גרגרי חומוס

31
תגובות

  הרשם  
עדכן
שפרה

שלום ניקי
אפשר להכין עם חומוס רגיל לא מבושל ולבשל עד שכמע מוכן? אם כן, לבשל רק עם מים או גם קצת מלח? תודה

הדסה

אפשר בסיר את השלב האחרון? או שחייבים תנור?

מיכל

היי ניקוש, הכרובית יצאה מעולה אבל החומוס בפנים רך ובחוץ קצת קריספי. לא נעים לאכול. כנראה שבישלתי אותו מעט מדי זמן לפני האפיה. יש איך להציל?

הדס נפתלי

תוגנ רבה
מלבד, המתכונים המיוחדים גם היענות מהירה!!!!

הדס נפתלי

כי חומוס רגיל לאחר השרייה הבישול הוא הרבה זמן

הדס נפתלי

עדיין לא ממש הבנתי
חומוס קפוא שרשום במתכון הוא כבר מבושל?? כי רשמת לבשל חמש דק’

הדס נפתלי

ניקי שלום
מה הכוונה לחומוס קפוא?
יש לי חומוס לא מבושל שאני משרה ומקפיאה….