


כרובית אפויה עם גרגרי חומוס
טעים טעים מתכון שווה בטירוף אני לא חיכיתי שזה יגיע לשולחן בשביל להתחיל לאכול זה כל כך טעים.
תוספת נישנוש לא משנה איך קוראים לזה תוך 5 דקות לא נשאר כלום.
אני מכינה הרבה מתכונים למעשה אני כמעט גרה במטבח 🙂 אני אף פעם לא יודעת כמה יאהבו את מה שאני עושה ויש מתכונים שמהרגע הראשון שהופכים ללהיט מסוג המתכונים שחייבים להכין. ישר למחברת המתכונים.
בדרך סידרתי לכם ארוחה ליום שישי.
4 מנות
מרכיבים:
כרובית בינונית
כוס וחצי חומוס קפוא
שליש כוס שמן זית
כפית שום כתוש
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון שטוחה
כפית מלאה מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים, לפרק את הכרובית לפרחים בינוניים – קטנים לבשל את הכרובית כ 7 – 8 דקות, הכרובית אמורה להיות רכה אבל עדיין פריכה כלומר לא רכה לגמרי ולסנן.
2. להרתיח סיר עם מים לבשל את החומוס 5 דקות ולסנן, החומוס אמור להיות רך אבל לא מאוד.
3. לחמם תנור ל 190 מעלות.
*4. לשים בקערה את הכרובית ואת החומוס להוסיף את השמן זית והתיבול לערבב בעדינות, להכין תבנית עם נייר אפייה להעביר את הכרובית והחומוס ולשטח באופן שווה, לאפות כ 45 דקות.
הוגש עם: תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול, קציצות חזה עוף מעולות, סלט עגבניות ופלפלים חריף ומקלות לחם
הי ניקי, האם ברוקולי מתאים למתכון הזה?
תודה רבה 🙂
הי ניקי, אם אני משתמשת בכרובית קפואה כמה לשים? שקית שלמה/ חצי?
היי ניקי,
האם אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים?
והאם צריך לבשלו
הי ניקי,
בהנחה שאני משתמשת בחומוס וכרובית קפואים של סנפרוסט, האם צריך לבשל על הגז או שאפשר במיקרו (כמו שכתוב על גבי האריזות שלהם)?
תודה, אביגיל
האם החומוס הוא משקית סגורה ומבשלים אותו ללא השרייה קודם לכן?
היי ניקי המופלאה
אין לי חומוס
עדשים ירוקות יתאים?
היי ניקי, האם אפשר להכין גם עם כרובית קפואה? ואם כן, איך? תודה, אני מכורה למתכונים שלך!