יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מרקים מתכוני פסטה

אטריות שחומות למרק

21 נובמבר 2020
(Visited 8,916 times, 8 visits today)

אטריות שחומות למרק

מה הופך מרק למושלם ? זאת התקופה שכולם מכינים מרקים והכל הולך עגבניות, עדשים, בצל, תירס, ירקות, פתאום רואים את כל מתכוני המרקים באתר קופצים למעלה כי רוב הגולשים נכנסים אליהם.
מה אפשר להוסיף למרק שיהפוך אותו ליותר משביע ויותר טעים מרק משודרג.
אטריות כמובן אבל לא סתם אטריות אלא אטריות שחומות וזאת התוספת המושלמת למרק, כמה טעים!
ערימת אטריות שחומות בכל קערה ולערבב עם המרק אמאל'ה כמה טעים זה שדרוג נהדר שמתאים כמעט לכל מרק.
אני אספר לכם סוד שתבינו כמה שזה טעים אני אוהבת לאכול את האטריות כמו שהן, יש משהו באטריות שחומות שכיף לאכול.
מצאתי את עצמי מנשנשת ישר מהצלחת מזל שנזכרתי שיש לי מרק בצל.
רוצים להכין את התוספת הכי טובה למרק ? הגעתם למקום הנכון.

5 מנות

מרכיבים:

כוס אטריות דקיקות
3 כפות שמן
כוס וחצי מים רותחים
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם השמן להוסיף את האטריות לטגן 5 דקות על האש תוך כדי ערבוב עד שהאטריות משחימות. זה קורה מהר אל תלכו לשום מקום שהאטריות לא ישרפו ותקפידו לערבב כל הזמן.

2. להנמיך קצת את האש ולהוסיף כוס וחצי מים (זהירות קצת קופץ) לתבל עם מלח פלפל ולבשל כ 10 – 12 דקות מידי פעם לערבב, כל הנוזלים נספגים באטריות. בסיום אחרי שכל הנוזלים נספגו לערבב ולהפריד את האטריות.

3. האטריות אמורות להיות פריכות ולא רכות לגמרי (אל דנטה), לשים ערימת אטריות בכל קערת מרק.\

Browned Soup Noodles

כדאי לדעת ש…
לא לזוז מהמחבת כל זמן שהאטריות על האש ולהקפיד לערבב כל הזמן שהן לא ישרפו.

האטריות הדקיקות הן באמת תענוג. כאלה עדינות וקטנטנות ואיזה שידרוג הן נותנות לכל צלחת מרק. אם מדובר במרק על בסיס קטניה כמו שעועית, עדשים או חומוס, קורה פה משהו מדליק. השילוב של קטניה מהמרק והדגן שבאטריות (במקרה זה החיטה) נותן לנו ביחד הרכב של חלבון מלא, כלומר ארוחה צמחונית או טבעונית מושלמת.
אם מדובר במרק על בסיס ירק, זו אכן תוספת של פחמימה מורכבת שתיתן לנו שובע לאורך זמן. בעיניי, יש בה יתרון לכל האנשים שמרגישים אחרי מרק ירקות שהם אכלו "אוויר" ותוך רגע רעבים שוב. ככה אנחנו יודעים ששילבנו גם פחמימה שתיתן לנו אנרגיה ארוכת טווח, בנוסף לירקות המבורכים ומלאי הויטמינים שבמרק.
כל כמות  האטריות המתקבלת מכילה כ670 קלוריות.
לקראת החורף, אני אוהבת להזכיר ללקוחות שלי שמרק יכול להיות ארוחה שלמה. בהנחה שנוסיף 3 כפות אטריות לקערת המרק הוספנו כ100 קלוריות כיפיות וסגרנו אחלה ארוחה- משביעה, מחממת ומלאת בריאות.

אטריות שחומות למרק

הרשם
עדכן
15 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, מה שלומך? האם יתאים אטריות ביצים דקות? תודה מראש

ילך גם עם אטריות דקות, ולא דקיקות?

ניקילה, מתאים גם למרק הסיני שלך האהוב עלינו?

הי ניקי, רק רציתי להגיד שהתוספת של יעל התזונאית משדרג את האתר שלך שגם ככה היה מעולה. תודה רבה!

היי ניקי, קודם כל נשמע רעיון נפלא אבל עולה לי שאלה. אם אני רק אטגן את האטריות עד השחמה ואחרי קירור אשמור בקופסא אטומה – זה יישמר לאורך זמן ואפשר יהיה להוסיף למרק תמיד, כמו שקדי מרק. לא ככה? אם מבשלים אותן במים, זה יהיה טוב רק לאותו יום, נכון?

ניקי אין על המתכונים שלך אם זה בישולים ואפייה בקלי קלות, והכל טעים ונראה מצויין