פסטה ברוטב פטריות ושמנת מעולה!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פסטה ברוטב פטריות ושמנת מעולה!

פסטה ברוטב פטריות ושמנת מעולה!

אני אוהבת את המתכון הזה, זאת מנה מפנקת ביותר יופי של שדרוג לארוחת ערב. השמנת עוטפת את הפסטה והפטריות הבצל מוסיף את הטעם שלו והכל ביחד מקבל טעם נהדר. היפה כאן שההכנה כמה דקות ומקבלים פסטה נהדרת קלה וטעימה.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

300 ג’ פטוצ’יני / ספגטי
בצל בינוני
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות דק
כוס גבינות מגורדות (צהובה קצ’קבל, אמנטל, גוש חלב)
שמנת לבישול 10%
חצי כוס חלב
כף א. מרק
פלפל לבן / פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. למלא סיר עם מים ולהרתיח, לבשל את הפסטה עד שהיא מוכנה, לסנן להוסיף 2 כפות שמן לערבב ולשמור בצד.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל תוך כדי בחישה עד שמזהיב, לפרוס את הפטריות דק להוסיף לבצל ולטגן על אש גבוהה כשתיים שלוש דקות.

3. להנמיך את האש לבינונית ולהוסיף את השמנת והחלב לתבל להוסיף את הגבינות ולערבב עד שהן נמסות.

4. להוסיף את הפסטה לבשל ביחד כדקה תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש. מומלץ להמשיך לערבב עוד כמה דקות אחר כך שהפסטה תספוג את הטעמים.

הוגש עם כרובית אפויה בגבינות ומרק אורז ועדשים.

42675 צפיות 43 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פסטה ברוטב פטריות ושמנת מעולה!פסטה ברוטב פטריות ושמנת מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

חדוה אפרתי : “וואוי וואוי וואוי וואוי כמה שזה טעים!!!! אלופה!!! יותר טעים ממסעדה.”

237
תגובות

  הרשם  
עדכן
עדנה

ניקי , שלום,
אני מעוניינת להכין רוטב פטריות פרווה . איך מכינים רוטב פטריות פרווה? כמובן שיש שקיות מוכנות אבל אין להשוות עם רוטב פטריות שמכינים לבד מחומרים טריים ואני מעדיפה לשלוט בחומרים ולדעת מה אני מכניסה לתבשיל.

תודה מראש

אמא ל-2

אף פעם לא הוספתי תערובת גבינות לרוטב, בהחלט אנסה, ממליצה להוסיף מעט אגוז מוסקט, מוסיף המון לטעם

שושי קטן

הי ניקי – אני מאוד אוהבת את האתר שלך – הכנתי מספר מתכונים – פשוט טעים ותמיד מצליח!
מכיון שאינני גרה בארץ ( אני גרה מרכז בארצות הברית) -ישנם תערובות תבלינים כמו תבלין טוסקנה, שמנת לבישול 10%, tomato max, ובכלל תערובות תבלינים ומוצרי חלב שמקורם בישראל ושאין בהישג ידי – שלא תמיד אני יודעת איך להמיר למוצרי המזון שבנמצא פה . אשמח אם תוכלי במתכונים שכאלה לרשום תחליפים או ממה מורכבת התערובת.
הכנתי את הפסטה משמנת להקצפה רגילה וגבינת פרמז’ן יצא מעולה- אבל חייבת לנסות ולמצוא שמנת 10% שומן…..תודה!

תהילה

היי ניקי המדהימה. האם חובה לערבב מגוון גבינות או אפשר לשים רק סוג אחד? יש לי עמק….

אביבה

הי ניקי , מה שלומך ? הכנתי הרגע את הרוטב – יצא מעולה , מתכון קל וטעים מאוד . באיזה צורה ניתן לשמור את הרוטב (אם בכלל) למחר ?

גילה

יצא ממש ממש טעים. תודה על עוד מתכון קל וטעים.
יישר כוח!

שגית

הי ניקי,
אני רוצה לעשות חבילה שלמה של ספגטי, בכמה אני צריכה להגדיל את הכמות של השמנת?
האם ניתן לוותר על הגבינות?
תודה רבה