תפוחי אדמה אפויים עם שעועית ירוקה
אם אני מדמיינת את ארוחת שישי אין ספק שלתפוחי אדמה יש מקום של כבוד בשולחן, אין ארוחה בלי שהזהובים היפים האלה לא נמצאים על השולחן.
עוד סיבה שאני אוהבת להכין את התוספת הזאת שהיא מאוד קלה להכנה.
הוספתי שידרוג קטן משהו שהקפיץ את התוספת הזאת בכמה דרגות שעועית ירוקה שמאוד אוהבים לאכול אצלי.
אני יודעת שבדרך כלל נהוג להכין בנפרד ולהגיש התאים לי לאפות הכל ביחד, תפוחי אדמה אפויים מעל שעועית ירוקה פריכה נגיעות שום פה ושם.
תוספת מושלמת לארוחת שישי. ההכנה לוקחת כמה דקות כל השאר התנור עושה.
בלי יותר מידי שמן יוצאת תוספת נהדרת, כמה פשוט וכמה טעים לא צריך יותר מזה.
מרכיבים:
קילו תפוחי אדמה
400 ג' שעועית ירוקה
כף סילאן
שמן זית
4 שיני שום
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 200 מעלות.
2. לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה לפלחים עבים לסדר בתבנית להזליף שמן זית ולפזר מלח, לאפות 30 – 40 דקות התפוחי אדמה מזהיבים.
3. לפרוס את השום לפרוסות לפזר מעל התפוחי אדמה, מעל לפזר השעועית להזליף שמן זית סילאן ולשים מלח, לאפות עוד 15 דקות על 180 מעלות.