פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור
כל אחד צריך מתכון אחד טוב לתפוחי אדמה מתכון קל אי אפשר לפשל איתו ואפשר להכין אותו במהירות ולקבל המון מחמאות. כל פעם שאני מכינה אותו אני מצטערת שלא הכנתי כפול אמאל'ה איזה תפוחי אדמה טעימים.
לא משנה כמה מתכונים לתפוחי אדמה יש לי כל אחד עם תיבול שונה אני תמיד חוזרת למתכונים אהובים והמתכון הזה זאת אהבה גדולה כבר הרבה שנים, ברגע שהעלתי אותו לאתר הוא הפך ללהיט כל סוף שבוע אלפי גולשים מכינים אותו.
כל היופי הזה מוגש במרכז השולחן וכמה יפה לראות את הילדים יורדים עליו, אחד המתכונים היחידים שאני סומכת עליו בעיניים עצומות בידיעה שיש לי ביד קלף מנצח.
5 – 6 מנות
מרכיבים:
קילו וחצי תפוחי אדמה חתוכים לפלחים עבים
5 – 6 כפות שמן זית
חצי כפית פפריקה
שליש כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף מלאה א. מרק
הכנות:
1. לחמם תנור ל 200 מעלות.
2. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את התפוחי אדמה 7 דקות לסנן ולקרר.
3. להוסיף לתפוחי אדמה שמן ותבלינים לערבב בעדינות שהתיבול יכסה את התפוחי אדמה להעביר לתבנית ולאפות כ 45 התפוחי אדמה מזהיבים.
אם כבר ארוחת שבת הסלטים בתמונות זה קישואים בטעם כבד (סלט מעלף) וחצילים ברוטב (הכי שבת)
גולשים מכינים וממליצים:
יוסי : "הכנתי לשבת וכבר ביום שישי בצהריים חיסלו הכל,הכנתי נגלה נוספת מתכון פשוט מנצח"
טלי : "מתכון מעולה! הכנתי את זה למחר אבל כבר הספיקו לגמור חצי מהכמות בדרך למקרר (-: טעים ברמות. תודה"
הודיה : "ניקי המדהימה!
לפני פחות מחודש התחתנתי, ואיך לא ניכנסתי עמוק לעסקים במטבח. חייבת לשתף שבזכותך אני מרגישה מלכה במטבח, כל מתכון שלך גורף קריאות וואו נלהבות ועדות לכך הן הצלחות המלוקקות. אז שוב, תודה רבה על ההשקעה, הזריזות במענה תשובות והכל עם הרבה באהבה
שני : "ניקי, זה אחד המתכונים הכי טעימים שיש באתר שלך!! כל פעם שאני מכינה אותו אני שוכחת כמה זה טעים ומצטערת שלא הכנתי כפול כי זה פשוט נטרף!
הכי טעים ללקק את האצבעות אחרי שמערבבים את התפוחי אדמה עם התיבול.
יאמיייייי"
רבקה : "יצא מעולה!
בתי (ב ת 11 חודשים) ממש טרפה אותם! תודה!"
רעיה : "תקשיבי ניקי..התפוחי אדמה האלו טעימים בקטע מטורף!!!לא מצליחה להפסיק לנשנש.
ובאסה,אין לי עוד תפו”א אז מוטב שאפסיק!"