תפוחי אדמה אפויים עם פטריות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
תפוחי אדמה אפויים עם פטריות

תפוחי אדמה אפויים עם פטריות

כמה שאני אוהבת את המתכון הזה מבחינתי תפוחי אדמה אפויים זאת התוספת הכי טובה לארוחה. האפייה נותנת להם צבע משגע הטעם מדהים וזה קלי קלות,
5 דקות עבודה וזה נכנס לתנור. מי אמר שצריך לעבוד קשה בשביל אוכל טוב ?

4 מנות

מרכיבים:

קילו תפוחי אדמה (7 – 8 )
15 פטריות שמפיניון
בצל גדול
שליש כוס שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 200 מעלות.

2. לחתוך את התפוחי אדמה למקלות עבים, להרתיח סיר עם מים לבשל את התפוחי אדמה 3 – 4 דקות ולסנן להוסיף לתפוחי אדמה את השמן זית והתבלינים לערבב טוב.

3. לרפד תבנית בנייר אפייה לסדר את התפוחי אדמה בשכבה אחת, לאפות 40 דקות התפוחי אדמה מזהיבים.

4. לחצות את הבצל ולפרוס דק, לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לחתוך גס את הפטריות להוסיף לבצל לשתי דקות הקפצה ולהוריד מהאש.

*5. לערבב בעדינות עם התפוחי אדמה ולהגיש.

20486 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תפוחי אדמה אפויים עם פטריותמה אוכלים ליד ? שניצלונים ומרק עגבניות
שניצלוניםתפוחי אדמה אפויים עם פטריות

גולשים מכינים וממליצים:

בתיה : “הכנתי והוספתי גם נקניקיות של “עוף טוב”, יצא פשוט פצצה, בעלי לא הפסיק להחמיא.”

מאיה : “הכנתי הערב…
רק יצא מהתנור וכבר התבנית התרוקנה
פשוט וטעים תודה ניקי אין עליך”

אסתי : “פשוט מושלםםםםםם
מתכון מנצח לתפוחי אדמה!!!!!!”

34
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירי❤

היי יקרה
אני רוצה לומר לך שזה המתכון ה מ ו ש ל ם לתפוא!! ניסיתי כ”כ הרבה מתכונים טובים, אך היה קשה לי להחליט איזה הכי מתאים לאירוח, למשל.
עד שניסיתי את זה! זהו!!
מתכון פשוט גאוני:) מיליון $ בכלום עבודה!!
שוב מודים לך על כך שאת משתפת אותנו בכשרונותייך
תבורכי:)

אסתי

הי ניקי. באופן כללי, תמיד אפשר להחליף פטריות בפטריות שימורים?!

ספיר גודמן

תודה רבה ניקי, הכנתי את זה לבעלי והוא ממש אהב.
ובמקום לעשות את כל הכמות תפו’א הוספתי גם בטטה ויצא ממש טעים 🙂

רונה

היי ניקי,
בקשר לחליטה של תופחי האדמה:
1. האם לחלוט אותם כבר חתוכים או ששלמים ואחר כך לחתוך?
2. החליטה עצמה היא במים רותחים. האם לסגור את האש ב 6 הדקות של החליטה או להמשיך להרתיח/אש קטנה?
תודה.

רוז

היי ניקי,
הכנתי והוספתי גם נקניקיות של “עוף טוב”,
יצא פשוט פצצה, בעלי לא הפסיק להחמיא.
תודה

שני

שאלה בקשר לתפו”א..
במתכון הזה את משתמשת בתפו”א עם הקליפה האדומה?
ובכלל את משתמשת בסוג שונה של תפו”א לפי המתכון ז”א לבן לאפייה ובישול ואדום לטיגון ואפייה? תודה מראש!

מיטל טרוזמן

ניקי שלום,
הכנתי את המתכון הנל. באצוני להגיש אותו בערב שבת. האם רצוי לעטוף את התבנית בנייר כסף או במשהו אחר עד הערב?
שבת שלום