יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים ליום כיפור מתכונים לתשעה באב תוספות

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

7 אוקטובר 2015
(Visited 79,290 times, 1 visits today)

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת הכי שווה.
אני ממליצה שתכפילו כמויות אני אפילו מעיזה לומר תעשו פי שלוש זה לא יאמן כמה שהתפוחי אדמה האפויים האלה טעימים.
כלום מצרכים בסך הכל תפוחי אדמה מלח ומעט שמן יוצא אליפות! הגיע הזמן שאני אשתף אתכם בפטנט קטן לחיסכון בשמן שעובד נהדר.
לפעמים אני חושבת לעצמי איך לא עשיתי את זה קודם.
המתכון הזה מזכיר את התפוצ'יפס החטיף אבל בהכנה ביתית והכי טוב שאין בו הרבה שמן זה מסוג התפוחי אדמה שאפשר לאכול בכיף בעצם לנשנש אחד אחרי השני ואז להתעצבן למה לא הכנתי יותר…

4 מנות

מרכיבים:

קילו תפוחי אדמה מקולפים
4 – 5 כפות שמן קנולה / שמן זית (בסופו של דבר משתמשים בפחות)
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לחמם תנור ל 190 – 200 מעלות.

2. לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות דקות מומלץ עם מנדולינה (מכשיר לחיתוך ירקות) להוסיף לתפוחי אדמה את השמן ומלח ולערבב טוב,

3. להכין תבנית עם נייר אפייה ולהעביר את התפוחי אדמה אל התבנית, לא לשפוך אלא להעביר רק את התפוחי אדמה, בצורה הזאת עודפי השמן נותרים בקערה ולא מגיעים לתבנית.

4. לאפות כשעה וחצי או עד שתפוחי אדמה מזהיבים.

5. רוצים לקצר בזמנים ? תבשלו את התפוחי אדמה כ 4 – 5 דקות במים רותחים לסנן ולקרר, חשוב לא לבשל יותר מידי שלא יהיו רכים כי משם הדרך די קצרה לפירה.

How to Make Baked Potatoes with Minimum Oil

כדאי לדעת ש…
מי שפורס עם סכין ולא עם מנדולינה שיבשל את התפוחי אדמה חצי בישול לפני הכניסה לתנור.

תפוח האדמה הוא אחד ממקורות הפחמימה החשובים. הוא מכיל בעיקר פחמימה, יש בו גם קצת חלבון והוא דל מאוד בשומן. בנוסף הוא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ו-C ומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום.

תפוח האדמה בצורתו האפויה הוא אידיאלי כתוספת פחמימה לארוחה. בשונה מפירה שיש בו ריכוז גדול של תפוחי אדמה, או צ'יפס שבו תוספת השמן מאוד משמעותית, לפנינו מתכון מעולה ופשוט במינימום שמן.

בקילו תפוחי אדמה יש כ5-6 תפוחי אדמה בינוניים, ניקח בחשבון גם את כפות השמן ונקבל שכל המתכון מכיל כ1000 קלוריות, בהנחה שנחלק את כל הכמות שבתבנית ל4 מנות, כל מנה מכילה 250 קלוריות אנרגטיות ודלות בשומן. נפלא כתוספת פחמימה לארוחת הצהריים או הערב- רק להוסיף ליד דג, בשר או ביצה וסלט מפנק ויש לנו ארוחה נהדרת

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

גולשים מכינים וממליצים:

שרתי : "ניקי יקרה, אני נשואה כבר יותר מעשר שנים ובזכותך מצאתי את המטבח מחדש..אני מצטרפת בזאת להמוני אנשים שנהנים ומודים.
כל פעם מנסה מתכון חדש ונהנית, יש לי במועדפים איזה מאה מתכונים וכל הזמן מוסיפה עוד..
גם המתכון הזה כיפי וטעיייים!!
תודה רבה מאוד"

הרשם
עדכן
74 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי
שאלה על הערה של חיתוך בסכין- לבשל את תפוחי האדמה שלמים לפני החיתוך או לחתוך לבשל ואז להכניס לתנור?
תודה

אפשר להשתמש בסכין רגיל. כי אין לי את המכשיר הזה ?

וואיי נראה ממש מתכון קל וטעים..

יצא מעולה- כתמיד.☺
משתפת מתכון הולנדי
טעים וקל שקיבלתי, לעזרה ראשונה ובכלל.(יתאים לבידוד מהקורונה)
אני מכינה קבוע כשצריך פתאום תוספת או שאין לי חשק להתאמץ – אך יש חשק לאכול.
חותכים פרוסות תפוחי אדמה, קצת יותר עבים ממה שניקי נתנה במתכון זה.
מיבשים קצת בנייר מגבת.
מכניסים לתנור אפייה בערך לרבע שעה או יותר(תלוי בתנור) בשכבה אחת ומייבשים קצת .כאילו סוגרים את זה.
מוציאים (נשאר בצבע לבן בהיר)שמים בשקית ניילון מכניסים לפריזר.
כשרוצים מוציאים,מניחים על מחבת אפשר עם ניגוב של שמן או בלי שמן
ורק להתענג!

ניקי, תודה רבה על התייחסותך המהירה

הי ניקי!
יש לי תפוחי אדמה רגילים לא אדומים
הולך?

התבנית חוסלה בהנאה גדולה. תודה מכל המשפחה