יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים ליום כיפור מתכונים לתשעה באב תוספות

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

7 אוקטובר 2015
(Visited 85,554 times, 3 visits today)

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת הכי שווה.
אני ממליצה שתכפילו כמויות אני אפילו מעיזה לומר תעשו פי שלוש זה לא יאמן כמה שהתפוחי אדמה האפויים האלה טעימים.
כלום מצרכים בסך הכל תפוחי אדמה מלח ומעט שמן יוצא אליפות! הגיע הזמן שאני אשתף אתכם בפטנט קטן לחיסכון בשמן שעובד נהדר.
לפעמים אני חושבת לעצמי איך לא עשיתי את זה קודם.
המתכון הזה מזכיר את התפוצ'יפס החטיף אבל בהכנה ביתית והכי טוב שאין בו הרבה שמן זה מסוג התפוחי אדמה שאפשר לאכול בכיף בעצם לנשנש אחד אחרי השני ואז להתעצבן למה לא הכנתי יותר…

4 מנות

מרכיבים:

קילו תפוחי אדמה מקולפים
4 – 5 כפות שמן קנולה / שמן זית (בסופו של דבר משתמשים בפחות)
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 190 – 200 מעלות.

2. לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות דקות מומלץ עם מנדולינה (מכשיר לחיתוך ירקות) להוסיף לתפוחי אדמה את השמן ומלח ולערבב טוב,

3. להכין תבנית עם נייר אפייה ולהעביר את התפוחי אדמה אל התבנית, לא לשפוך אלא להעביר רק את התפוחי אדמה, בצורה הזאת עודפי השמן נותרים בקערה ולא מגיעים לתבנית.

4. לאפות כשעה וחצי או עד שתפוחי אדמה מזהיבים.

5. רוצים לקצר בזמנים ? תבשלו את התפוחי אדמה כ 4 – 5 דקות במים רותחים לסנן ולקרר, חשוב לא לבשל יותר מידי שלא יהיו רכים כי משם הדרך די קצרה לפירה.

How to Make Baked Potatoes with Minimum Oil

כדאי לדעת ש…
מי שפורס עם סכין ולא עם מנדולינה שיבשל את התפוחי אדמה חצי בישול לפני הכניסה לתנור.

בקילו תפוחי אדמה יש כ5-6 תפוחי אדמה בינוניים, ניקח בחשבון גם את כפות השמן ונקבל שכל המתכון מכיל כ1000 קלוריות, בהנחה שנחלק את כל הכמות שבתבנית ל4 מנות, כל מנה מכילה 250 קלוריות אנרגטיות ודלות בשומן. נפלא כתוספת פחמימה לארוחת הצהריים או הערב- רק להוסיף ליד דג, בשר או ביצה וסלט מפנק ויש לנו ארוחה נהדרת

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

גולשים מכינים וממליצים:

שרתי : "ניקי יקרה, אני נשואה כבר יותר מעשר שנים ובזכותך מצאתי את המטבח מחדש..אני מצטרפת בזאת להמוני אנשים שנהנים ומודים.
כל פעם מנסה מתכון חדש ונהנית, יש לי במועדפים איזה מאה מתכונים וכל הזמן מוסיפה עוד..
גם המתכון הזה כיפי וטעיייים!!
תודה רבה מאוד"

הרשם
עדכן
79 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות