יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לא זורקים לחם מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב

לביבות ירק ופיתות

18 פברואר 2017
(Visited 14,985 times, 2 visits today)
לביבות ירק ופיתות

לביבות ירק ופיתות

זהובות רכות וטעימות, אני אוהבת לביבות פיתה עם ירקות זה אחלה נישנוש לארוחה. הלביבות יוצאות פשוט נהדר. התפוחי אדמה משתלבים יפה עם הירק והפיתות והן נחטפות!

15 לביבות

מרכיבים:

100 ג' פטרוזיליה קצוצה
2 תפוחי אדמה
ביצה גדולה
2 פיתות
בצל בינוני
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה.

2. לגרד את התפוחי אדמה בפומפייה בחורים הגדולים ולהוסיף לקערה.

3. להשרות את הפיתה כ 5 דקות במים לסחוט היטב ולהוסיף לירקות.

4. לערבב את כל המצרכים לעיסה אחידה ליצור קציצות קטנות ולשטח.

5. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן ולטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה בשני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. 
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

לביבות ירק ופיתותלביבות ירק ופיתותלביבות ירק ופיתות

גולשים מכינים וממליצים:

אביה : "זה כבר פעם שניה שאני מכינה את זה זה ממש טעים תודה רבה לך !!"

הרשם
עדכן
15 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי. כמה יחידות יוצא לכמות שציינת במתכון? כמובן תודה על האתר המדהים.

הי ניקי,
אם אני בוחרת לאפות, צריך לכסות את הקציצות?

ניקי הכנתי לילדים אבל אני לא גומרת לחסל טעים טעים טעים קריספי מבחוץ ורך מבפנים מומלץ ביותר!

יצא מדהים
כולם עפים על זה כאן בשולחן
תודה לך

היי. מה יכול להחליף את הפיתות? לצליאקית.

אני מנסה שעות לטגן כבר כמה נגלות וזה פשוט לא נאפה מבפנים טוב.. יש לך רעיון למה?

זה כבר פעם שניה שאני מכינה את זה זה ממש טעים תודה רבה לך !!