לביבות ירק ופיתות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות ירק ופיתות

לביבות ירק ופיתות

זהובות רכות וטעימות, אני אוהבת לביבות פיתה עם ירקות זה אחלה נישנוש לארוחה. הלביבות יוצאות פשוט נהדר. התפוחי אדמה משתלבים יפה עם הירק והפיתות והן נחטפות!

15 לביבות

מרכיבים:

100 ג’ פטרוזיליה קצוצה
2 תפוחי אדמה
ביצה גדולה
2 פיתות
בצל בינוני
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
כפית מלח


הכנות:

1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה.

2. לגרד את התפוחי אדמה בפומפייה בחורים הגדולים ולהוסיף לקערה.

3. להשרות את הפיתה כ 5 דקות במים לסחוט היטב ולהוסיף לירקות.

4. לערבב את כל המצרכים לעיסה אחידה ליצור קציצות קטנות ולשטח.

5. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן ולטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה בשני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. 
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

6956 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות ירק ופיתותלביבות ירק ופיתותלביבות ירק ופיתות

גולשים מכינים וממליצים:

אביה : “זה כבר פעם שניה שאני מכינה את זה זה ממש טעים תודה רבה לך !!”


13
תגובות

  הרשם  
עדכן
לימור

הי ניקי,
אם אני בוחרת לאפות, צריך לכסות את הקציצות?

חוי

ניקי הכנתי לילדים אבל אני לא גומרת לחסל טעים טעים טעים קריספי מבחוץ ורך מבפנים מומלץ ביותר!

יקיר

יצא מדהים
כולם עפים על זה כאן בשולחן
תודה לך

נאוה הראל

היי. מה יכול להחליף את הפיתות? לצליאקית.

נעה

אני מנסה שעות לטגן כבר כמה נגלות וזה פשוט לא נאפה מבפנים טוב.. יש לך רעיון למה?

אביה

זה כבר פעם שניה שאני מכינה את זה זה ממש טעים תודה רבה לך !!

אבי

אפשר גם עם לחם פרוס? תודה!