יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב פשטידות

לביבות תפוחי אדמה קריספיות

6 דצמבר 2015
(Visited 57,411 times, 3 visits today)
לביבות תפוחי אדמה קריספיות

לביבות תפוחי אדמה קריספיות

טעים טעים טעים, הבת שלי הגדירה את זה הכי טוב "אמא זה כמו לתת ביס בלביבת צ'יפס" זה קריספי זה טעים וזה נחטף!
לביבות טעימות שכיף לאכול זהובות ורכות בפנים קריספיות בחוץ. מתאימות לכל השנה לא רק לחנוכה.

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה
(כ 800 ג' )
4 כפות שמן
ביצה
כף גדושה מאוד קמח
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את התפוחי אדמה כ 10 דקות, לקרר כ 30 דקות.

2. לגרד את תפוחי האדמה, להוסיף את שאר המצרכים ולהמליח.

3. להכין לביבות וקצת לשטח, לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה.

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
הלביבות לא הכי קלות להכנה מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות כל הזמן, הלביבות קריספיות כשהן מוכנות יותר מאוחר הפריכות נעלמת זה לא מוריד מהטעם הנפלא.
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

לביבות תפוחי אדמה קריספיותלביבות תפוחי אדמה קריספיותלביבות תפוחי אדמה קריספיות

גולשים מכינים וממליצים:

סימה : "ניקי יקירה זה כזה מתכון פשוט! כלום חומרים וכזה טעים! יאמי! יאמי! טרפנו… תודה את גאונית!"

רחל : "ניקי תודה רבה!! הכנתי כמות גדולה פי 6(!) כי אני יודעת מראש שהמתכונים שלך מוצלחים, ולא טעיתי. יצא מעולה! בנוסף הבישול המקדים חוסך המון זמן של טיגון."

זהר : "וואוו, ניקי, יצא טעים רצח…"

אסתי : "ניקימדהימה!!
יצא מטריףףףף!! אין לך מושג עשיתי אותם לערב לביבות עם המשפחה וליקקנו אצבעות!
מתכון פשוט וניפלא
אין עליך!!"

יפית : "הקריספיים שלך מעולים! אם זה התפו"א או העוף פשוט מוצלח!!!! תודה רבה יאמי!…"

גילה : " יצא טעים טעים! כמו כל מה שאת נותנת…. כמעט בכל שבוע יוצא לי להכין 2-3 דברים שלך…. האתר זה הספר מתכונים שלי…"

נעה : "ניקי אין מחמאה שלא אמרו לך את פשוט מחזירה העטרה ליושנה ומעודדת אותנו שליחה נאמנה תביני שלא רק מחמאות אלה שלום בית ופירגונים בלי סוף תודה רבה לך אשת חיל;)"

רחלי : "הלביבות יצאו מעולות!!!כל המתכונים שלך מעולים"

הרשם
עדכן
116 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי, האם ניתן להכין ולשים במקרר ויום אחרי לקחת אותם לטיול? האם כשיפשירו ללא חימום זה יהיה בסדר?

בזכותך ניקי הבן שלי הסכים לאכול לביבות תפו"א פעם ראשונה. ובגללך נאלצתי להכין אותן גם היום, למרות שחנוכה עבר מזמן. ולצערי הפעם יצאו אפילו טוב יותר אז ממש קשה לי להתאפק מלקחת עוד

היי ניקי, מה שלומך? הנכדה שלי ביקשה ממני להכין לה לביבות (נראה מתי הסגר יסתיים כדי שיבואו אלי), איזה מהמתכונים את ממליצה לי? שיהיה רק לביבה עם תפו"א בבקשה. לגבי המתכון הזה, האם לבשל תפו"א עם או בלי הקליפה? האם לקרר בחוץ אחרי הבישול או במקרר? תודה מראש

שלום רב
האם אפשר לבשל את תפוחי האדמה כמה שעות מראש?

נראות מעולה, האם אפשר לאפות במקום לטגן?

החומרים לא נדבקו ולקח מלא מלא זמן הטיגון – משהו כמו חצי שעה כל צד – אפשר הדרכה מה לא עשיתי בסדר?

אפשר להוסיף גזר