יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב פשטידות

לביבות תפוחי אדמה קריספיות

6 דצמבר 2015
(Visited 55,555 times, 7 visits today)
לביבות תפוחי אדמה קריספיות

לביבות תפוחי אדמה קריספיות

טעים טעים טעים, הבת שלי הגדירה את זה הכי טוב “אמא זה כמו לתת ביס בלביבת צ’יפס” זה קריספי זה טעים וזה נחטף!
לביבות טעימות שכיף לאכול זהובות ורכות בפנים קריספיות בחוץ. מתאימות לכל השנה לא רק לחנוכה.

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה
(כ 800 ג’ )
4 כפות שמן
ביצה
כף גדושה מאוד קמח
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת קישואים פרווה

    איזה כיף להכין פשטידה כזאת יפהפייה לשבת, לקח לי 10 דקות והכנסתי אותה תנור, איזה ריחות טובים היו לי במטבח 🙂
    לפעמים נדמה שלהכין פשטידה זה פרוייקט ואני רוצה לומר לכם שזה ממש לא כך בסך 10 דקות בהגזמה ולתנור.
    יוצאת ממש פשטידה עוגה שנפרסת נהדר, תראו כמה שהיא יפה ואפילו הכנתי אותה פרווה.
    אני רוצה לומר לכם שזאת אחת הפשטידות הכי טובות שהכנתי איזה טעם מעלף!
    שוברים את הראש איך לשדרג את ארוחת הערב ? תעצרו הגעתם למקום הנכון, תוך שעה יש פשטידה על השולחן חמה וטעימה.

    תבנית 24 או אינגליש קייק רחבה 33X13

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את התפוחי אדמה כ 10 דקות, לקרר כ 30 דקות.

2. לגרד את תפוחי האדמה, להוסיף את שאר המצרכים ולהמליח.

3. להכין לביבות וקצת לשטח, לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה.

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
הלביבות לא הכי קלות להכנה מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות כל הזמן, הלביבות קריספיות כשהן מוכנות יותר מאוחר הפריכות נעלמת זה לא מוריד מהטעם הנפלא.
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

לביבות תפוחי אדמה קריספיותלביבות תפוחי אדמה קריספיותלביבות תפוחי אדמה קריספיות

גולשים מכינים וממליצים:

סימה : “ניקי יקירה זה כזה מתכון פשוט! כלום חומרים וכזה טעים! יאמי! יאמי! טרפנו… תודה את גאונית!”

רחל : “ניקי תודה רבה!! הכנתי כמות גדולה פי 6(!) כי אני יודעת מראש שהמתכונים שלך מוצלחים, ולא טעיתי. יצא מעולה! בנוסף הבישול המקדים חוסך המון זמן של טיגון.”

זהר : “וואוו, ניקי, יצא טעים רצח…”

אסתי : “ניקימדהימה!!
יצא מטריףףףף!! אין לך מושג עשיתי אותם לערב לביבות עם המשפחה וליקקנו אצבעות!
מתכון פשוט וניפלא
אין עליך!!”

יפית : “הקריספיים שלך מעולים! אם זה התפו”א או העוף פשוט מוצלח!!!! תודה רבה יאמי!…”

גילה : ” יצא טעים טעים! כמו כל מה שאת נותנת…. כמעט בכל שבוע יוצא לי להכין 2-3 דברים שלך…. האתר זה הספר מתכונים שלי…”

נעה : “ניקי אין מחמאה שלא אמרו לך את פשוט מחזירה העטרה ליושנה ומעודדת אותנו שליחה נאמנה תביני שלא רק מחמאות אלה שלום בית ופירגונים בלי סוף תודה רבה לך אשת חיל;)”

רחלי : “הלביבות יצאו מעולות!!!כל המתכונים שלך מעולים”

הרשם
עדכן
112 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בזכותך ניקי הבן שלי הסכים לאכול לביבות תפו”א פעם ראשונה. ובגללך נאלצתי להכין אותן גם היום, למרות שחנוכה עבר מזמן. ולצערי הפעם יצאו אפילו טוב יותר אז ממש קשה לי להתאפק מלקחת עוד

היי ניקי, מה שלומך? הנכדה שלי ביקשה ממני להכין לה לביבות (נראה מתי הסגר יסתיים כדי שיבואו אלי), איזה מהמתכונים את ממליצה לי? שיהיה רק לביבה עם תפו”א בבקשה. לגבי המתכון הזה, האם לבשל תפו”א עם או בלי הקליפה? האם לקרר בחוץ אחרי הבישול או במקרר? תודה מראש

שלום רב
האם אפשר לבשל את תפוחי האדמה כמה שעות מראש?

נראות מעולה, האם אפשר לאפות במקום לטגן?

החומרים לא נדבקו ולקח מלא מלא זמן הטיגון – משהו כמו חצי שעה כל צד – אפשר הדרכה מה לא עשיתי בסדר?

אפשר להוסיף גזר

כמה לביבות יוצאות? תודה מראש