צ'יפס אפוי
זאת אחת התוספות שהכי מככבות אצלי, לומר את האמת נכון שהיא מאוד טעימה אבל מה שקורץ לי כאן זה קלות ההכנה וזה שתמיד יש לי תפוחי אדמה בבית והכי חשוב אני לא מטגנת הכל נכנס לתנור וזה יוצא נפלא!
כל הסיפור זה לחתוך צ'יפס ולהכניס לתנור זהו.
הילדים מתים על הצ'יפס החיוכים שאני מקבלת שהם יודעים שהכנתי איזה כיף.
אני אתן לכם טיפ תקפידו להחזיק תפוחי אדמה בבית תמיד יש מה לעשות איתם, אם נתקעתם חסרה לכם תוספת לארוחה תחתכו את התפוחי אדמה תכניסו לתנור והכל טוב אתם מסודרים. תכינו הרבה….
3 מנות
מרכיבים:
קילו תפוחי אדמה חתוכים כמו צ'יפס
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 225 מעלות כ 15 דקות מראש.
2. לערבב את התפוחי אדמה עם 1/4 כוס שמן זית + כפית מלח מעט יותר, לשטח בתבנית לנסות שהתפוחי אדמה יהיו בשכבה אחת.
3. להכניס לתנור לאפות כ 45 דקות או עד שהם מזהיבים.
תפוח האדמה מכיל בעיקר פחמימות ולכן ממוקם בפירמידת המזון הישראלית בקבוצת הדגנים.
חשוב לדעת שהוא דל בשומן, מכיל סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין ואיזון סוכר, נוגדי חמצון המסייעים במניעת מחלות וחיזוק המערכת החיסונית.
תפוח אדמה בינוני אחד נותן לנו כחמישית מהכמות היומית הנדרשת של ויטמין C ואשלגן התורם לבריאות הלב, כלי הדם והעצמות. כמן כן, מעניק לגוף כעשירית מהכמות היומית הנדרשת של חומצה פולית וברזל.
במתכון שלפנינו, כולל השמן יש 14 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות).
אם נחלק את כל הכמות המתקבלת ל6 מנות, נקבל כמות המתאימה כפחמימה בארוחה מאוזנת, נוסיף חלבון- חזה עוף, דג בגריל.. נשלים בסלט או ירק מבושל ולפנינו "צלחת מנצחת".
גולשים מכינים וממליצים:
מגי "הטעם מ-ו-ש-ל-ם וכל כך קל להכין! בלי לבשל את התפ"א לפני ובלי לסנן וכו'… החום הגבוה עושה את העבודה מצוייןןןן"