יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב פשטידות

לביבות פירה

22 מאי 2016
(Visited 76,277 times, 22 visits today)
לביבות פירה

לביבות פירה

תחשבו לביבות מוזהבות ורכות, מהסוג שלוקחים ישירות מהמחבת, צריך לבדוק שזה טעים נכון ? מומלץ להכין כמות זה נחטף, הלביבות טעימות מאוד להגיש עם הרבה ירקות ולהנות מכל ביס טעים. מתכון נהדר לפירה שנותר.

17 לביבות

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה
4 כפות שמן
בצל ירוק
בצל גדול
70 ג' קמח (חצי כוס)
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • פרנץ טוסט שוקולד מושחת ומטריף

    כל העניין בהכנת המתכון הזה רציתי לסיים חלה שהתייבשה חלקית ולא רציתי לזרוק לפח הייתי נחושה להכין איתה משהו.
    פרנץ זה יופי של פתרון להחזיר את החיים לחלה אבל לא סתם כי רציתי לשדרג.
    אם כבר מכינים קינוח שיהיה מושחת כמו שצריך, הוספתי ממרח שוקולד בפנים ואפילו את הבלילה שדרגתי לא סתם לטבול בביצים, מושחת זוכרים ? לא שכחתי את הקראנץ וציפיתי עם סוכר וקינמון.
    הגשתי  עם סירופ מייפל, גלידה טובה ואיזה יאמי באמת אחד הדברים שקשה לעמוד בפניהם. רק עוד קובייה אחת וזהו….

  • תפוחי אדמה אפויים בתנור

    אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת המושלמת, חיפשתי להכין תוספת מהירה ושיהיה כמה שיותר פשוט לא הייתי בעניין להסתבך כי הרי הפשטות גוברת על הכל במיוחד כשצריך להכין אוכל מהיר.
    הלכתי על תפוחי אדמה ורציתי שהם יכנסו כמה שיותר מהר לתנור הרי השעון דופק והצהריים בדרך.
    פחות 10 דקות התבנית נכנסה לתנור זה פשוט מהיר וטעים ליד הבשר זה מושלם. חתכתי סלט ירקות ואפילו הכנתי סלט חצילים. איזה כיף של ארוחת צהריים בתאבון הייתי כאן.

    4 מנות

הכנות:

1. למלא סיר עם מים ולהרתיח, לקלף את תפוחי האדמה ולהכניס למים  הרותחים, לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים (לבדוק עם סכין שהיא חודרת בקלות לתוך התפוח אדמה). לסנן ולהעביר לקערה, להוסיף את השמן ולמעוך לפירה חלק, מומלץ לשמור במקרר 24 שעות.

2. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב., לקצוץ את הבצל הירוק שלוש כפות בערך ולהוסיף לפירה יחד עם הבצל והקמח לתבל עם המלח.

3. להרטיב את הידיים וליצור לביבות, לשים במחבת חמה כמה כפות שמן לשים את הלביבות לטגן עד שהן מזהיבות, לנער את המחבת קלות ולוודא שהלביבות נעות ולא נתפסות. להפוך לצד השני למעוך קלות ולטגן עד שהן מזהיבות.

4. להוציא לנייר סופג.

*5. לא בא לכם לטגן ? תחממו תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן, לא לשים טיפונת שמן, לשמן יפה את כל הנייר. תסדרו את הלביבות על הנייר ותאפו כ 30 דקות צד אחד או עד שמזהיב, לא להפוך לפני זה יתפרק. להפוך לצד שני ולאפות הזהבה.

מומלץ להגיש עם המטבל שמנת הוא נפלא, בתמונות יש עגבניות מיובשות.

כדאי לדעת ש…
לא הכי קל להכין את הלביבות, אני ממליצה להשתמש בתפוחי אדמה אדומים, עדיף להשתמש בפירה שהוכן אתמול, חשוב לדעת, כל אחד מכין את הפירה אחרת כלומר אם עשיתם פירה רגיל ומעכתם עם המועך פירה או מזלג תלכו לפי מה שכתוב במתכון, אם הפירה שלכם קרמי מרקם רך מאוד יהיה קשה לעשות לביבות וכדאי להוסיף קמח כשליש כוס.
חייבים לעבוד עם ידיים רטובות אי אפשר להכין לביבות מפירה בלי שהידיים רטובות.
כשמטגנים את הלביבות צריך לוודא שהלביבות נעות במחבת ולא נתפסות, אם הם נתפסות תחליפו מחבת.
סבלנות לא הכי קל אבל אפשרי. המרקם הפנימי של הלביבה נותר פירה.
אפשר לאכול את הלביבות בטמ"פ החדר.

לביבות פירהלביבות פירהלביבות פירה

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : "מעולות!!"

שירה : "מעולה! מעולה! מעולה!"

ליאור : "תודה ניקי!! מעולה ביותר!!! אחרי שנדרתי נדר כסטודנטית לא להכין לעולם לביבות (הגירודים והסחיטות והעמילן שברו אותי… ואני מתה על המטבח) נתת לי מענה מעולה עכשיו כאמא.. למילוי מצוות חנוכה 😉
תודה!! היתה אחלה ארוחת ערב!"

מיטל : "מוצלח מאד! אפילו הגדולה שלא אוהבת גושים באוכל ולא אוכלת בכלל תפוחי אדמה בשום צורה שהיא, אכלה ונהנתה. תודה"

איילת א : "דרך נפלאה להפוך את הפירה של ארוחת הצהריים לארוחת ערב
תודה רבה על הכול"

הרשם
עדכן
73 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות