לביבות פירה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות פירה

לביבות פירה

תחשבו לביבות מוזהבות ורכות, מהסוג שלוקחים ישירות מהמחבת, צריך לבדוק שזה טעים נכון ? מומלץ להכין כמות זה נחטף, הלביבות טעימות מאוד להגיש עם הרבה ירקות ולהנות מכל ביס טעים. מתכון נהדר לפירה שנותר.

17 לביבות

מרכיבים:

3 תפוחי אדמה
4 כפות שמן
בצל ירוק
בצל גדול
70 ג’ קמח (חצי כוס)
כפית מלח

הכנות:

1. למלא סיר עם מים ולהרתיח, לקלף את תפוחי האדמה ולהכניס למים  הרותחים, לבשל את תפוחי האדמה עד שהם רכים (לבדוק עם סכין שהיא חודרת בקלות לתוך התפוח אדמה). לסנן ולהעביר לקערה, להוסיף את השמן ולמעוך לפירה חלק, מומלץ לשמור במקרר 24 שעות.

2. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב., לקצוץ את הבצל הירוק שלוש כפות בערך ולהוסיף לפירה יחד עם הבצל והקמח לתבל עם המלח.

3. להרטיב את הידיים וליצור לביבות, לשים במחבת חמה כמה כפות שמן לשים את הלביבות לטגן עד שהן מזהיבות, לנער את המחבת קלות ולוודא שהלביבות נעות ולא נתפסות. להפוך לצד השני למעוך קלות ולטגן עד שהן מזהיבות.

4. להוציא לנייר סופג.

*5. לא בא לכם לטגן ? תחממו תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן, לא לשים טיפונת שמן, לשמן יפה את כל הנייר. תסדרו את הלביבות על הנייר ותאפו כ 30 דקות צד אחד או עד שמזהיב, לא להפוך לפני זה יתפרק. להפוך לצד שני ולאפות הזהבה.

מומלץ להגיש עם המטבל שמנת הוא נפלא, בתמונות יש עגבניות מיובשות.

כדאי לדעת ש…
לא הכי קל להכין את הלביבות, אני ממליצה להשתמש בתפוחי אדמה אדומים, עדיף להשתמש בפירה שהוכן אתמול, חשוב לדעת, כל אחד מכין את הפירה אחרת כלומר אם עשיתם פירה רגיל ומעכתם עם המועך פירה או מזלג תלכו לפי מה שכתוב במתכון, אם הפירה שלכם קרמי מרקם רך מאוד יהיה קשה לעשות לביבות וכדאי להוסיף קמח כשליש כוס.
חייבים לעבוד עם ידיים רטובות אי אפשר להכין לביבות מפירה בלי שהידיים רטובות.
כשמטגנים את הלביבות צריך לוודא שהלביבות נעות במחבת ולא נתפסות, אם הם נתפסות תחליפו מחבת.
סבלנות לא הכי קל אבל אפשרי. המרקם הפנימי של הלביבה נותר פירה.
אפשר לאכול את הלביבות בטמ”פ החדר.

37822 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות פירהלביבות פירהלביבות פירה

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : “מעולות!!”

שירה : “מעולה! מעולה! מעולה!”

ליאור : “תודה ניקי!! מעולה ביותר!!! אחרי שנדרתי נדר כסטודנטית לא להכין לעולם לביבות (הגירודים והסחיטות והעמילן שברו אותי… ואני מתה על המטבח) נתת לי מענה מעולה עכשיו כאמא.. למילוי מצוות חנוכה 😉
תודה!! היתה אחלה ארוחת ערב!”

מיטל : “מוצלח מאד! אפילו הגדולה שלא אוהבת גושים באוכל ולא אוכלת בכלל תפוחי אדמה בשום צורה שהיא, אכלה ונהנתה. תודה”

איילת א : “דרך נפלאה להפוך את הפירה של ארוחת הצהריים לארוחת ערב
תודה רבה על הכול”

28
תגובות

  הרשם  
עדכן
טליה

היי ניקי, 🙂
יש לי שאלה- בכל המתכונים שלך את כותבת לקחת “נייר אפייה משומן” למה הכוונה? כי כשאני משמנת נייר אפייה כל השמן מצתבר במקום אחד.. איך אפשר לשמן נייר אפייה?
תודה רבה 🙂

שרית

היי ניקי, אין ביצים בבלילה??

שיר כהן

אפשר בלי בצל ירוק אין לי

מעיין

יש אפשרות להוסיף גם בטטה מעוכה ,ואיכשהו להוסיף כמות של קמח בשביל שיהיה אפשר לטגן?

דיקלה

ניקי שלום,
האם יש אפשרות להכין לביבות כאילו עם ירקות כמו גזר, קישוא, תפו”א, בטטה וכד… מבושלים במקום לגרור הכל? הרבה יותר קל לבשל ירקות מאשר לגרר….

דבש

הי חג שמח! נראה לך ילך גם בלי קמח איךשהו?
תודה על כל המתכונים משתמשת בהם המון!!

הילה

הי ניקי, מתי מוסיפים את הקמח, המלח, הבצל הירוק והתבלינים?
תודה