יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לסוכות מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים קרים

סלט אורז ועשבי תיבול

3 אוקטובר 2018
(Visited 6,697 times, 2 visits today)
סלט אורז ועשבי תיבול

סלט אורז ועשבי תיבול

אני אוהבת לגוון עם סלטים בארוחה ולא רק ללכת על הסלטים הרגילים מירקות. מה שכיף בסלט אורז שהוא עם מצרכים שתמיד יש לי בבית הוא לא צריך להיות חם אפילו, הוא נהדר בטמ”פ החדר והוא טעים! קלאסי לארוחת שישי.

מרכיבים:

כוס אורז בסמטי
זר פטרוזיליה קטן
זר כוסברה קטן
כוס וחצי מים
בצל סגול
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לשים את האורז בקערה לכסות במים וקצת יותר, להשרות 15 דקות ולסנן גם אם נשאר קצת מים זה בסדר.

2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את האורז מים ומלח, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש לנמוכה, לבשל כ 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לקרר את האורז, לקצוץ דק את עשבי התיבול, את הבצל לחצות ולפרוס דק להוסיף לאורז, לערבב ולהוסיף את השמן זית והחומץ.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש באורז רגיל לפי מה שרשום כאן, אפשר לתבל עם שמן זית ומלח. אוכלים בטמ”פ החדר ואפילו קר זה טעים.

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי ערב טוב . האם יש אופציה לטגן את הבצל לשים את האורז לאחר שיסיים בישול. ורק בסוף לשים את העשבי והחומץ ?

אם אפשר שאלה שלא קשורה למתכון הספציפי הזה.
השאלה אם יש לך מתכון לבשר הודו טחון בתנור או משהו אחר טעים שאפשר לעשות איתו ?
תודה.

האם אפשר לטגן את העשבי טיבול עם הבצל ואז לאוסיף אותם לאורז?

היי ניקי אפשר אורז פרסי ?

נשמע טעים מאוד
גם מאוד בריא

זה לא הברבה 30 דק’? אני מבשלת אורז בסמטי גג ב-15 דקות והוא יוצא טעים ו-1/1

בכמה מים בדיוק לבשל את האורז??