יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לסוכות מתכונים לתשעה באב סלטים סלטים קרים

סלט אורז ועשבי תיבול

3 אוקטובר 2018
(Visited 6,030 times, 1 visits today)
סלט אורז ועשבי תיבול

סלט אורז ועשבי תיבול

אני אוהבת לגוון עם סלטים בארוחה ולא רק ללכת על הסלטים הרגילים מירקות. מה שכיף בסלט אורז שהוא עם מצרכים שתמיד יש לי בבית הוא לא צריך להיות חם אפילו, הוא נהדר בטמ”פ החדר והוא טעים! קלאסי לארוחת שישי.

מרכיבים:

כוס אורז בסמטי
זר פטרוזיליה קטן
זר כוסברה קטן
כוס וחצי מים
בצל סגול
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • מרק אפונה וגזר

    אמרו בחדשות שיש סערה בדרך וכל העוגות והעוגיות זזו הצידה, היום לא מעניין אותי מתוק החלטתי שאני מכינה מרק ירקות.
    היה לי אפונה וגזר בהקפאה ומשום מה אף לא הכנתי מרק איתם אלא רק תבשילים שונים אז הפעם הם נכנסו למרק עם פטרוזיליה, סלרי לא שכחתי את השום
    (איזה ניחוח נפלא) והוספתי אטריות ביצים רחבות כי רציתי לקבל מנה משביעה מלאה בכל טוב, ארוחה שלמה בסיר אחד.
    בעצם הכנתי סוג של מינסטרונה טעים. מה שיפה בהכנת מרק שכל ההכנה לוקחת אולי 5 דקות וכל השאר על האש עם טעימות כל הזמן 🙂
    מבחינתי שירד מבול אני מוכנה לסערה.

    4 מנות

הכנות:

1. לשים את האורז בקערה לכסות במים וקצת יותר, להשרות 15 דקות ולסנן גם אם נשאר קצת מים זה בסדר.

2. לחמם סיר עם 3 כפות שמן להוסיף את האורז מים ומלח, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש לנמוכה, לבשל כ 30 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לקרר את האורז, לקצוץ דק את עשבי התיבול, את הבצל לחצות ולפרוס דק להוסיף לאורז, לערבב ולהוסיף את השמן זית והחומץ.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש באורז רגיל לפי מה שרשום כאן, אפשר לתבל עם שמן זית ומלח. אוכלים בטמ”פ החדר ואפילו קר זה טעים.

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי ערב טוב . האם יש אופציה לטגן את הבצל לשים את האורז לאחר שיסיים בישול. ורק בסוף לשים את העשבי והחומץ ?

אם אפשר שאלה שלא קשורה למתכון הספציפי הזה.
השאלה אם יש לך מתכון לבשר הודו טחון בתנור או משהו אחר טעים שאפשר לעשות איתו ?
תודה.

האם אפשר לטגן את העשבי טיבול עם הבצל ואז לאוסיף אותם לאורז?

היי ניקי אפשר אורז פרסי ?

נשמע טעים מאוד
גם מאוד בריא

זה לא הברבה 30 דק’? אני מבשלת אורז בסמטי גג ב-15 דקות והוא יוצא טעים ו-1/1

בכמה מים בדיוק לבשל את האורז??