אורז עם ירקות ועוף
אורז עם ירקות ועוף, מה עושים עם עוף מכובס ? לפעמים נתקעים עם שאריות שאף אחד לא רוצה לאכול אותם. אבל מצד שני חבל לזרוק. כשאני עושה את התבשיל הזה אני מוציאה את כל השאריות שנשארו במקרר ויאללה להכניס לתבשיל. זה פתרון נפלא למי שנשאר לו שאריות עוף שאף אחד לא מוכן לאכול.
מכל הדברים שנשארו במקרר נולד תבשיל חדש וכולם אצלי מלקקים את האצבעות. קשה להאמין שזה העוף שאף אחד לא הסכים לאכול קודם. אוח אני אוהבת לאלתר.
מרכיבים:
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
בצל גדול קצוץ
שן שום פרוסה
חבילת פטריות טריות פרוסות
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים
בטטה חתוכה לקוביות קטנות
פלפל שושקה חתוך לקוביות / פלפל אדום
1/3 כוס תירס
חצי כוס עשבי תיבול
(כוסברה ופטרוזיליה קצוצים)
נתחי עוף
שמ"ז
כפית פפריקה
כפית עוף בגריל
3/4 כפית כורכום
מעט כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל ולהזהיב(הריח ), להוסיף שום, פטריות, גזר, להקפיץ כמה דקות. להוסיף את הבטטה, פלפל, תירס, להקפיץ עד שהכל רך.
2. את נתחי העוף להקפיץ בנפרד עם שמ"ז, פפריקה גריל עוף ולירקות.
3. להוסיף את האורז, עשבי תיבול, תבלינים ומים להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לכסות ולבשל כ 18 דקות, להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
לא לטרוף ישירות מהסיר תעשו כמוני, אני רק טועמת .
הערות: אפשר להכין את התבשיל גם ללא העוף. למי שאין עוף ומעוינין להוסיף, להרתיח מים להוסיף 5 כנפיים, אחרי בישול של 20 דקות בערך להוציא החוצה, להוריד את הבשר מהכנפיים, חתיכות קטנות ולהוסיף לתבשיל כמו שציינתי.
גולשים מכינים וממליצים:
שם : "יצא טעים יפה ,ומאוד מיוחד לאורחים שרק מחמאות אמרו"