יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז פרסי

9 יולי 2014
(Visited 21,211 times, 4 visits today)

אורז פרסי

מעדן! לא רק שזה טעים מאוד, יש כאן שילוב נהדר של אורז עם נגיעות של כורכום ותפוחי אדמה זהובים ופריכים בתחתית שמקבלים טעם נפלא מהכורכום וזה מקסים! תדמיינו את זה במרכז השולחן זה כמו עוגה יפהפייה.
זאת התוספת המושלמת לארוחה והיא גונבת את ההצגה. אנשים רבים מי יאכל ראשון את התפוחי אדמה החרוכים זה בעצם הדבר הכי טעים כאן
וזה הסוד לאורז פרסי מוצלח, שכבת תפוחי האדמה הזהובים בתחתית שאחרי שהופכים את האורז מקבלים למעלה שכבת תפוחי אדמה יפהפייה.

5  מנות

מרכיבים:

2 – 3 תפוחי אדמה לפי הצורך
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
3/4 כוס מים נוספת
בצל
4 שיני שום
כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. במחבת חמה לשים 4 – 5 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב להוסיף את המים ולתבל. לבשל 9 דקות מכוסה על אש נמוכה, להוריד מהאש להמתין כ 10 דקות ואז לפתוח.

2. לקצוץ את הבצל ולפרוס את השום, לטגן במחבת נפרדת עד הזהבה ולשמור בצד.

3. בסיר בינוני לצקת שמן שיכסה את התחתית כשהשמן חם להוסיף את הכורכום ולערבב כמה שניות, לסדר מעל את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השנייה, להמליח ולפלפל, לטגן עד הזהבה רק צד אחד אין צורך להפוך.
כשמזהיב להוסיף את הבצל להדק על התפוחי האדמה, מעל להוסיף את האורז לשטח בצורה שווה ולהדק היטב.

4. לעשות 3 – 4 בורות באורז (תסתכלו בסרטון) להוסיף 3/4 כוס מים ולהנמיך את האש, להרטיב מגבת להניח על הסיר ולכסות עם מכסה. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה לא להרים את המכסה.
אחרי חצי שעה להוריד מהאש ולתת לזה לנוח כחצי שעה.

5. להפוך על צלחת הגשה ולהתענג על כל ביס.

Persian Rice

כדאי לדעת ש…
מספר התפוחי אדמה תלוי בגודל הסיר, למשל סיר קטן מספיק תפוח אדמה אחד סיר יותר רחב יותר תפוחי אדמה. מה שחשוב זה שהם יכסו את התחתית.
אורז פרסי / יסמין 3 כוסות מים.

בכל עוגת האורז היפה הזו יש כ1500 קלוריות, כולל השמן לטיגון. בחלוקה ל5 מנות, בכל מנה כ300 קלוריות.
מנה מהאורז תספק את מרכיב הפחמימה בארוחה. נוסיף דג, בשר או לחלופין תבשיל קטניה בארוחה צמחונית ולא נשכח ירק מבושל או חי לארוחה מאוזנת, משביעה ומזינה.

אורז פרסיאורז פרסיאורז פרסיאורז פרסי

 

הרשם
עדכן
66 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות