אורז פרסי
מעדן! לא רק שזה טעים מאוד, יש כאן שילוב נהדר של אורז עם נגיעות של כורכום ותפוחי אדמה זהובים ופריכים בתחתית שמקבלים טעם נפלא מהכורכום וזה מקסים! תדמיינו את זה במרכז השולחן זה כמו עוגה יפהפייה.
זאת התוספת המושלמת לארוחה והיא גונבת את ההצגה. אנשים רבים מי יאכל ראשון את התפוחי אדמה החרוכים זה בעצם הדבר הכי טעים כאן
וזה הסוד לאורז פרסי מוצלח, שכבת תפוחי האדמה הזהובים בתחתית שאחרי שהופכים את האורז מקבלים למעלה שכבת תפוחי אדמה יפהפייה.
5 מנות
מרכיבים:
2 – 3 תפוחי אדמה לפי הצורך
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
3/4 כוס מים נוספת
בצל
4 שיני שום
כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. במחבת חמה לשים 4 – 5 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב להוסיף את המים ולתבל. לבשל 9 דקות מכוסה על אש נמוכה, להוריד מהאש להמתין כ 10 דקות ואז לפתוח.
2. לקצוץ את הבצל ולפרוס את השום, לטגן במחבת נפרדת עד הזהבה ולשמור בצד.
3. בסיר בינוני לצקת שמן שיכסה את התחתית כשהשמן חם להוסיף את הכורכום ולערבב כמה שניות, לסדר מעל את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השנייה, להמליח ולפלפל, לטגן עד הזהבה רק צד אחד אין צורך להפוך.
כשמזהיב להוסיף את הבצל להדק על התפוחי האדמה, מעל להוסיף את האורז לשטח בצורה שווה ולהדק היטב.
4. לעשות 3 – 4 בורות באורז (תסתכלו בסרטון) להוסיף 3/4 כוס מים ולהנמיך את האש, להרטיב מגבת להניח על הסיר ולכסות עם מכסה. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה לא להרים את המכסה.
אחרי חצי שעה להוריד מהאש ולתת לזה לנוח כחצי שעה.
5. להפוך על צלחת הגשה ולהתענג על כל ביס.
כדאי לדעת ש…
מספר התפוחי אדמה תלוי בגודל הסיר, למשל סיר קטן מספיק תפוח אדמה אחד סיר יותר רחב יותר תפוחי אדמה. מה שחשוב זה שהם יכסו את התחתית.
אורז פרסי / יסמין 3 כוסות מים.
בכל עוגת האורז היפה הזו יש כ1500 קלוריות, כולל השמן לטיגון. בחלוקה ל5 מנות, בכל מנה כ300 קלוריות.
מנה מהאורז תספק את מרכיב הפחמימה בארוחה. נוסיף דג, בשר או לחלופין תבשיל קטניה בארוחה צמחונית ולא נשכח ירק מבושל או חי לארוחה מאוזנת, משביעה ומזינה.