


אורז פרסי
מכירים את האורז הטעים הזה ? כזה שתפוחי אדמה למעלה יוצאים זהובים ואפילו קצת שחומים וכולם רבים מי יקבל אותם ? אורז כמו שהסבתות מכינות כזה שצריך סבלנות עד שהוא מוכן אבל הוא שווה כל דקה שמחכים, זה נראה טוב כשזה מוגש לשולחן, פשוט מקסים!
5 מנות
זמן הכנה:
כשעה
הכנות:
1. במחבת חמה לשים 4 – 5 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים ולתבל. לבשל 9 דקות מכוסה להוריד מהאש להמתין כ 10 דקות ואז לפתוח.
2. לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת נפרדת עד הזהבה. לשמור בצד.
3. בסיר בינוני לצקת שמן שיכסה את התחתית כשהשמן חם לסדר את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השני ולטגן עד הזהבה להמליח ולפלפל, אין צורך להפוך. כשמזהיב להוסיף את הבצל להדק על התפוחי האדמה, מעל להוסיף את האורז לשטח בצורה שווה ולהדק היטב.
4. להוסיף 3/4 כוס מים ולהנמיך את האש, להרטיב מגבת
להניח על הסיר ולכסות עם מכסה. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה. לא להרים את המכסה. אחרי חצי שעה להוריד מהאש ולתת לזה לנוח כחצי שעה.
5. להפוך על צלחת הגשה ולהתענג על כל ביס.
הערות:
מספר התפוחי אדמה תלוי בגודל הסיר,למשל סיר קטן מספיק תפוח אדמה אחד סיר יותר רחב יותר תפוחי אדמה. מה שחשוב זה שהם יכסו את התחתית.
האם לבשל חצי שעה (על אש קטנה) אבל על הלהבה הכי קטנה ? או הבינונית? תודה, אודה לתדובה במהרה כי זה על הגז..
האם חייבים לשטוף את האורז?
כבר פעם חמישית שאני מכינה את האורז הזה!! טעים ומשדרג ברמווות!! מחוסל עד תומו!!