אורז פרסי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז פרסי

מכירים את האורז הטעים הזה ? כזה שתפוחי אדמה למעלה יוצאים זהובים ואפילו קצת שחומים וכולם רבים מי יקבל אותם ? אורז כמו שהסבתות מכינות כזה שצריך סבלנות עד שהוא מוכן אבל הוא שווה כל דקה שמחכים, זה נראה טוב כשזה מוגש לשולחן, פשוט מקסים!

5  מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

2 – 3 תפוחי אדמה לפי הצורך
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
3/4 כוס מים נוספת
בצל קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. במחבת חמה לשים 4 – 5 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים ולתבל. לבשל 9 דקות מכוסה להוריד מהאש להמתין כ 10 דקות ואז לפתוח.

2. לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת נפרדת עד הזהבה. לשמור בצד.

3. בסיר בינוני לצקת שמן שיכסה את התחתית כשהשמן חם לסדר את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השני ולטגן עד הזהבה להמליח ולפלפל, אין צורך להפוך. כשמזהיב להוסיף את הבצל להדק על התפוחי האדמה, מעל להוסיף את האורז לשטח בצורה שווה ולהדק היטב.

4. להוסיף 3/4 כוס מים ולהנמיך את האש, להרטיב מגבת
להניח על הסיר ולכסות עם מכסה. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה. לא להרים את המכסה. אחרי חצי שעה להוריד מהאש ולתת לזה לנוח כחצי שעה.

5. להפוך על צלחת הגשה ולהתענג על כל ביס.

הערות:
מספר התפוחי אדמה תלוי בגודל הסיר,למשל סיר קטן מספיק תפוח אדמה אחד סיר יותר רחב יותר תפוחי אדמה. מה שחשוב זה שהם יכסו את התחתית.

12143 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אורז פרסי

אורז פרסי


70
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורלי

היי ניקי, האם יצא לך מאז לעשות את המתכון עם אורז מלא? כמה מים וזמן להוסיף?

מירי

אפשרי בלי בצל?

נועם זוהר

היי ניקי
הכנתי הרגע את האורז אבל הוא יצא חסר טעם ונורא תפל.
מה לעשות?
שבת שלום 🙂

נגה

ערב טוב. אנחנו מאוד אוהבים את המתכון אבל יש נטייה לתפוחי האדמה להידבק… יש המלצה לסיר מסוים שבו לא יידבק?
תודה!

דנה

הי ניקי, אחרי שמוסיפים 3/4 כוס המים בשלב הסופי, מייד מנמיכים את האש או מחכים שירתח?
המגבת מתחת למכסה?
תודה!

הודיה

ה3/4 כוס מים זה מים מהברז או מים רותחים?

1 3 4 5