יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

אורז פרסי

9 יולי 2014
(Visited 19,260 times, 2 visits today)

אורז פרסי

מעדן! לא רק שזה טעים מאוד, יש כאן שילוב נהדר של אורז עם נגיעות של כורכום ותפוחי אדמה זהובים ופריכים בתחתית שמקבלים טעם נפלא מהכורכום וזה מקסים! תדמיינו את זה במרכז השולחן זה כמו עוגה יפהפייה.
זאת התוספת המושלמת לארוחה והיא גונבת את ההצגה. אנשים רבים מי יאכל ראשון את התפוחי אדמה החרוכים זה בעצם הדבר הכי טעים כאן
וזה הסוד לאורז פרסי מוצלח, שכבת תפוחי האדמה הזהובים בתחתית שאחרי שהופכים את האורז מקבלים למעלה שכבת תפוחי אדמה יפהפייה.

5  מנות

מרכיבים:

2 – 3 תפוחי אדמה לפי הצורך
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
3/4 כוס מים נוספת
בצל
4 שיני שום
כפית כורכום
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. במחבת חמה לשים 4 – 5 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב להוסיף את המים ולתבל. לבשל 9 דקות מכוסה על אש נמוכה, להוריד מהאש להמתין כ 10 דקות ואז לפתוח.

2. לקצוץ את הבצל ולפרוס את השום, לטגן במחבת נפרדת עד הזהבה ולשמור בצד.

3. בסיר בינוני לצקת שמן שיכסה את התחתית כשהשמן חם להוסיף את הכורכום ולערבב כמה שניות, לסדר מעל את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השנייה, להמליח ולפלפל, לטגן עד הזהבה רק צד אחד אין צורך להפוך.
כשמזהיב להוסיף את הבצל להדק על התפוחי האדמה, מעל להוסיף את האורז לשטח בצורה שווה ולהדק היטב.

4. לעשות 3 – 4 בורות באורז (תסתכלו בסרטון) להוסיף 3/4 כוס מים ולהנמיך את האש, להרטיב מגבת להניח על הסיר ולכסות עם מכסה. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה לא להרים את המכסה.
אחרי חצי שעה להוריד מהאש ולתת לזה לנוח כחצי שעה.

5. להפוך על צלחת הגשה ולהתענג על כל ביס.

Persian Rice

כדאי לדעת ש…
מספר התפוחי אדמה תלוי בגודל הסיר, למשל סיר קטן מספיק תפוח אדמה אחד סיר יותר רחב יותר תפוחי אדמה. מה שחשוב זה שהם יכסו את התחתית.
אורז פרסי / יסמין 3 כוסות מים.

כל סוגי האורז מוגדרים כפחמימה מורכבת המספקת שובע ונכונה לשילוב במסגרת אורח חיים בריא. האורז נטול גלוטן ולכן מתאים לרגישים לגלוטן ולחולי הצליאק. הוא גם מקור למינרלים כמו ברזל ואבץ, לויטמינים מקבוצת B ולחומצה פולית. במתכון שלפנינו נוספים גם תפוחי האדמה המתובלים בתבלין הכורכום הידוע כיום בסגולותיו הבריאותיות כנוגד חימצון ודלקת ומאזן ערכי סוכר וכולסטרול- שידרוג נהדר לאורז ולתפוחי האדמה הפחמימתיים.

בכל עוגת האורז היפה הזו יש כ1500 קלוריות, כולל השמן לטיגון. בחלוקה ל5 מנות, בכל מנה כ300 קלוריות.
מנה מהאורז תספק את מרכיב הפחמימה בארוחה. נוסיף דג, בשר או לחלופין תבשיל קטניה בארוחה צמחונית ולא נשכח ירק מבושל או חי לארוחה מאוזנת, משביעה ומזינה.

אורז פרסיאורז פרסיאורז פרסיאורז פרסי

 

הרשם
עדכן
65 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי כשאת אומרת לתבל את האורז לאיזה תבלינים את מתכוונת ? כי אני שמתי כורכום

היי ניקי
יש לי שאלה – אני רוצה להכין לקבלת שבת ואני לא מדליקה אש. אני יכולה להכין בשישי בבוקר/צהריים, להשאיר בסיר ולהכניס לתנור לחימום ואז להפוך? או שייהרס? מה היית ממליצה לעשות כדי להכין מראש?
שאלה נוספת – לאורז יסמין בטוח 3 כוסות? כי כשאמא שלי מכינה אורז יסמין לבן רגיל היא שמה 4 כוסות מים על 2 כוסות אורז.
ואחרונה חביבה – את יכולה לכתוב כמה מלח ופלפל לשים? בערך לפחות…

אם אני עושה עם אורז פרסי, 2 כוסות אורז כמה כוסות מים צריך?

האם לבשל חצי שעה (על אש קטנה) אבל על הלהבה הכי קטנה ? או הבינונית? תודה, אודה לתדובה במהרה כי זה על הגז..

האם חייבים לשטוף את האורז?

כבר פעם חמישית שאני מכינה את האורז הזה!! טעים ומשדרג ברמווות!! מחוסל עד תומו!!

הי ניקי,
תודה רבה על המתכונים המדהימים!
רציתי לשאול ה-3 כוסות הראשונות זה מים רותחים או מהברז? והאם על אש נמוכה 9 דקות?
תודה.