אורז פרסי

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

אורז פרסי

מכירים את האורז הטעים הזה ? כזה שתפוחי אדמה למעלה יוצאים זהובים ואפילו קצת שחומים וכולם רבים מי יקבל אותם ? אורז כמו שהסבתות מכינות כזה שצריך סבלנות עד שהוא מוכן אבל הוא שווה כל דקה שמחכים, זה נראה טוב כשזה מוגש לשולחן, פשוט מקסים!

5  מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

2 – 3 תפוחי אדמה לפי הצורך
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
3/4 כוס מים נוספת
בצל קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. במחבת חמה לשים 4 – 5 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים ולתבל. לבשל 9 דקות מכוסה להוריד מהאש להמתין כ 10 דקות ואז לפתוח.

2. לקצוץ את הבצל ולטגן במחבת נפרדת עד הזהבה. לשמור בצד.

3. בסיר בינוני לצקת שמן שיכסה את התחתית כשהשמן חם לסדר את פרוסות תפוחי האדמה אחת ליד השני ולטגן עד הזהבה להמליח ולפלפל, אין צורך להפוך. כשמזהיב להוסיף את הבצל להדק על התפוחי האדמה, מעל להוסיף את האורז לשטח בצורה שווה ולהדק היטב.

4. להוסיף 3/4 כוס מים ולהנמיך את האש, להרטיב מגבת
להניח על הסיר ולכסות עם מכסה. לבשל כחצי שעה על אש נמוכה. לא להרים את המכסה. אחרי חצי שעה להוריד מהאש ולתת לזה לנוח כחצי שעה.

5. להפוך על צלחת הגשה ולהתענג על כל ביס.

הערות:
מספר התפוחי אדמה תלוי בגודל הסיר,למשל סיר קטן מספיק תפוח אדמה אחד סיר יותר רחב יותר תפוחי אדמה. מה שחשוב זה שהם יכסו את התחתית.

22451 צפיות 17 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אורז פרסי

אורז פרסי

82
תגובות

  הרשם  
עדכן
אסנת

הי ניקי, האם כאשר מוסיפים את האורז שבושל במחבת לסיר עם תפוחי האדמה, מוסיפים גם את המים שנשארו במחבת ועוד 3/4 כס מים?
תודה על המתכונים הנפלאים שלך, שבת שלום.

שלומית

לא הפסקתי לקבל מחמאות מהבעל.. איזה כיף ושווה את העבודה!

רותי ב.

ניקי בוקר טוב, עם איזה תפוח אדמה את ממליצה לי להשתמש? קליפה אדומה או לבנה? תודה מראש. שנה טובה ומתוקה שתהייה לך ולכל המשפחה

רינת

שמים את האורז על התפוחי והאדמה עם המים של הבישול?
אין על המתכונים שלך. אני תמיד ממליצה לחברות שהן כבר חושבות שיש לי אחוזים אצלך

מור לוי

אשמח לדעת כמויות מדוייקות של כוס אורז (כמה גרם) וכוס מים רותחים (כמה מ”ל)
תודה רבה 🙂

1 4 5 6